Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate sa jedná o film, ktorého poslaním je pobaviť diváka bez toho, aby sa musel príliš namáhať premýšlaním o deji a aby mal chuť po čase si tento filmík pozrieť v telke znovu, napríklad pri žehlení alebo varení. Môže sa popritom pozerať na megahviezdy, ako robia nejakú lúpež, ktorá je premyslená tak, aby všetci stíhlali chápať, o čo ide. Aj tí pritom sporáku. Vyššie alebo nižšie hodnotenie mi pripadá v tomto prípade úplne od veci. ()

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Inteligentný lúpežnícky filmík, ktorý stojí za to vidieť... nie však kvôli originálnemu a strhujúcemu príbehu, ten by ste tu len márne hľadali (teda až na záver)... no za pozornosť určite stoja skvelé herecké výkony De Nira a hlavne Nortona, ktoré posúvajú (aspoň u mňa) tento thriller do nadpriemeru. Jednoznačne 4*. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých strán jednoduchý a nekomplikovaný! Okrem R. De Nira opäť na sebe upozorňuje E. Norton – jej nekompromisná trojitá hra („kamarát“, „insider“, „zradca“) je veľmi pozoruhodná. PS: Veľmi si cením, že M. Brando sa pridal k filmu. Je na ňom vidieť, že v tých časoch už bol veľmi chorý (R.I.P.). Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako aj pri DANNYHO DVANASTKE (2001) alebo aj v MISSION: IMPOSSIBLE (1996) ma bavia filmy, kde sa dokladne planuje takmer nemozna kradez. Robert De Niro je ako vzdy skvely, ale opät ma prekvapila hned prva scena s Edwardom Nortonom, ako mentalne retardovaneho chlapca, avsak v skutocnosti je Nortonova postava Jacka Tellera dokonala, to si vsimnete po prvom napadnuti De Nirovej gorily :-) Nemam moc rad jazzovu hudbu, ktora sa v tomto filme objavovala moc casto, ale scenar bol celkom slusny, dej filmu mi utiekol rychlo a najviac ma pobavil zaver filmu, kde som proste musel fandit zlodejom :-)... 30.03.2009 ____ Robert De Niro - (Nick Wells) +++ Edward Norton - (Jack Teller) +++ Marlon Brando - (Max) +++ Angela Bassett - (Diane) +++ Gary Farmer - (Burt) +++ Paul Soles - (Danny) +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prošedivělý De Niro, 200kilový Brando a fantastický Norton. To je herecké obsazení zlodějského filmu, který první třetinu nudí k smrti, druhou člověka pomalu vrací mezi živé a v poslední třetině příjemně pobaví a překvapí. Když je Norton na scéně jedná se pětihvězdičkový koncert. Je však jasné, že tam nemůže být dvě hodiny v kuse. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Hacker hraje ve svém suterénu počítačovou hru Quake III: Arena od id Software. (Satan)
  • Brando strávil na natáčení tři týdny, předváděl se a komplikoval natáčení Franku Ozovi, zatímco De Niro s Nortonem se snažili vytěžit maximum z toho, co mohlo být zdařilým snímkem. (Rocky62)

Reklama

Reklama