Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan (Thomas Bo Larsen) je usporiadaný a neškodný občan, ktorý celé dni pracuje, aby uživil seba a manželku. Keď sa jedného dňa vracia z práce domov, čaká ho nepríjemné prekvapenie, ktoré zmení jeho vyrovnanú osobnosť na psychopatického a sadistického vraha. (TomX2)

Recenze (11)

raimi odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto odporná, chorá, v krvi a sadismu utopená, feministicko-levičácká propaganda. Každičkej chlap v tomhle pamfletu představuje jinej, zásadně negativní mužský archetyp. Máme tu žárlivého psychopatického slabocha (jehož opečovávané zpátečnictví symbolizuje to, že jezdí v naleštěném veteránovi), žen stranícího se líného alkoholika, starého slizkého šmíráka-málem znásilňovače a arogantního macho záletníka. Pak tu máme dobře situovanou rozmarnou k*rvu, a nakonec "nevinnou" oběť, z které se ve finále vyklube aktivní hybatel událostí a Bič boží, který přišel očistit svět od zdegenerovaného bělošského pokolení (ano, je to černoška) (a komunistka, páč, když všichni konečně chcípnou, odhalí karty a pak ukradne toho krásnýho veterána). Dánové byli vždycky velice progresivní, a tyhle h*vna servírovali už s předstihem. Já to tušil už u prvního dlouhého záběru na sošku golfisty pod úvodníma titulkama. Obraz patriarchátu je potřeba strhnout, nebo alespoň zalít krví, tak jako tady. Naprosto všechno tu má nějaký symbolický význam, ať už je to ten golf jako mužská zábava kapitalistů, soška jako velebení patriarchátu, veterán jako konzervatismus, nebo sportovní automobil macho samce, oproti prosté stopařce chodící v prudkém dešti v lese pěšky. Takový věci se ale musí umět podat. Tady bohužel měli tvůrci před očima jen to jejich sdělení, a nějakýma podružnýma věcma, jako je logika nebo uvěřitelnost se vůbec nezabývali. A tak tady máme jen do morku kostí zlou, nelidskou, jedem nenávisti prolezlou propagandu. Prostě jako když levičák nahlídne do svý duše, taky nic pěknýho. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Castokrat tu na CSFD si precitam komentare k nejakemu filmu,navnadim a tesim sa na nieco,co by som mal vidiet,ale namiesto toho mam pocit,ze sledujem uplne nieco ine ako poniektori,danska kinematografia je vacsinou skvela,ale Flaenset je pre mna sklamanim,nuda ako hrom,zenska,ktora je vraj znasilnena sa tvarila ako keby mala najlepsi sex v zivote,suboj v posteli medzi nou a nasilnikom v zavere bol totalne smiesny,gore efekty takmer ziadne,myslim,ze movie pre okrajove publikom si predstavujem uplne inak,malo by dojst k pocitu znechutenia,hnusu a odvracania zraku,no tu nic z toho nebolo,v beznom horore clovek uvidi viac,takze jedna hviezda za Thomasa Bo Larsena,ktory ma presvedcil uz velakrat o svojich hereckych kvalitach...:⁠-⁠) ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Manželská nevera spustí tento nenápaditý , no vysoko oktánový dánsky splatter. Manžel , ktorý sa stal jej svedkom , vykoná svoj prvý ( ! ) brutálny akt pomsty pred náhodnou stopárkou , ktorú si následne odnesie do svojho príbytku " na samote u lesa ". Tam sa už naplno prejaví jeho zvrhlý temperament....Jednoduchá dejová línia trochu cloní , no Ja mám takéto kúsky rada. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařenej dánskej splatter horůrek. Krve je tu dost, ale gore téměř žádný ( což je škoda ). Ikdyž se jedná o nízkorozpočťák s přijatelnou stopáží, víc jak dvě hvězdy dát nemůžu. Na jedno podívání dobrý, ale že by mi z filmu utkvěly v paměti nějaký scény, který bych si pamatoval za pár měsíců, to se říct nedá. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Dáni vedia točiť kvalitné filmy (Pusher, Nattevagten, I kina spiser de hunde), a to aj s minimálnym rozpočtom. Flænset je jedným z nich - vraždy sú na veľmi dobrej úrovni a to aj keď sú práve vďaka rozpočtu miestami natočené veľmi neprofesionálne a mimo záberu. Film z tohto hľadiska nedopadol úplne márne a vôbec nie biedne. Mimo to je minutáž pomerne krátka, takže ak divák nedostane dobrý a zaujímavý príbeh, tak aspoň zábavu na krátky čas. Spokojnosť. edit (9.1.2019): Mením to na dve hviezdy. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama