Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na to řekl pan Goscinny. Na jedné straně se tvůrci filmu celkem přesně drželi geniální comicsové předlohy, na straně druhé jsou tu takové úlety jako závěrečný vzdušný souboj, piráti na Nilu a Asterixova love-story, což s předlohou nemá nic společného a trochu ji degraduje. Navíc si tu Chabat také přisadil citacemi slavných filmů (mj. Star Wars, Tygr a drak atd.), které jsou vážně dost ujeté. Pokud jde o Asterixovy adaptace - ty animované nejsou nic moc, první hraný film je podivnou splácaninou z několika Asterixových epizod a "MISE KLEOPATRA" není splácaná, ale doslova přeplácaná a hodně CRAZY zábava. Pokud jste fanoušky kreslených Asterixů (mezi které se počítám), tak jí asi nezkousnete, pokud se rádi bavíte u ptákovin, tak budete možná spokojeni. Já volím kompromis :o) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuál opäť v konexiách komiksu. A hlášky sú v tomto prípade ešte viac nadsadené a vtipné. Nieje to lepšie pokračovanie, je to lepšie iné pokračovanie. Dá sa to pochopiť? Ak máte podobný ´´asterifeelinx´´, budete viac ako spokojný. A netreba na to ani ten gumidžús. Ale to sme už v asi inej rozprávke. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Výměna režiséra je znát už z úvodní sekvence, avšak nemyslím, že by kvůli tomu samotný film nějak strádal. V celkovém vyznění je sice druhý Asterix praštěnější a šílenější, ale o to víc nápaditější. Jamel Debbouze byl správně uťáplý a grácie Monica Bellucci dělala spíše modelku tamním návrhářkám než Kleopatru, protože některé její kostýmy byly opravdu nezapomenutelné. Film obsahuje i pár vhodně použitých odkazů na americké snímky, nebo mi to alespoň tak chvílemi připadalo. Zkrátka se mi tento díl líbil přibližně stejně jako ten předešlý, tudíž dávám i stejné hodnocení. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Haňte si to jak chcete, ale tahle střelenost je dokonalá. Nejsem skalní fanda Asterixovek, ale rozhodně je mám rád. Zato jsem skalní fanda Egypta a tahle parodie na Egypt mi přijde dost vtipná a trefná. Škoda možná je, že film až na písničky přesně kopíruje děj animáče s tím, že přidává ještě nějakou tu vatu. Rozhodně je to poslední Asterix, kde jsou hry se jmény vtipné. V kreslených Vikinzích a v hrané Olympiádě už jde o trapnost nad trapnost. A ještě jedna věc vyzdvihující Misi Kleopatra na vrchol - neznám jiný film, ze kterého by vzešlo tolik hlášek. Každá postava má tři minimálně. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak to mě zklamalo na plný čáře...naprosto dementní scénař nezachránila ani dvojka Depardie-Clavier. Tolik trapných vtipů aby člověk pohledal, prostě zlatá jednička, ta měla šmrnc Asterixe a Obelixe...todle...to nemá vůbec nic...i když ma druhou stranu to je docela dobrá odreagovačka a ta Monika...jéééé :) takže 3* ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Díky celosvětovým tržbám 108 milionů amerických dolarů (později ještě navýšeným po obnovených premiérách) se film stal jedním z největších komerčních hitů ve francouzské historii. (NIRO)
  • Obelix (Gérard Depardieu) má tak velkou sílu, že zvedne celou Sfingu, ale v pyramidě se musí napít kouzelného nápoje jen proto, aby vyrazil dveře. (G3niu5)

Reklama

Reklama