Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

Adman 

všechny recenze uživatele

Dobře dobře.. kdybych to podtrhl a sečetl, tak jsme se dostali na přesnou nulu! Film se tak strašně a ukrutně moc snaží být vtipnýýý ehhh!!!! .... že to nejde, tečka. Prostě a jednoduše: Vtipné scény akorát vyvažují ty trapné, a tak jsme na onom středu, tedy nikde. Film se prostě jenom jenom tak přehoupne, a za hodinku už ani nevíte, že jste na něco koukali. Jediné malé plus, je Monica Bellucci, která tam je stejně jenom minimálně. Pokud to uvidím ještě jednou, tak si budu dávat veliký pozor, abych trochu mimo abych se dokázal sem tam nějakému vtipu zasmát a aby mi to nepřipadalo tak trapné, což opravdu nemám rád. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pro mě o tři čtyři amfory horší jak jednička (a to prosím jedničce chybělo poloodhalené pozadí Monicy Belluci a bezprostřední uznalé pokývání hlavou a citoslovce "hmm"!:), ujetější a mírně blbější (to však není negativní). Pro dětičky ze školičky je to pořád super zábava. Pro ty dříve narozené (rozuměj před revolucí - a ted přemýšlím jestli španělskou nebo sametovou :) občas také, zvlášť když se iniciativy ujme extra agresivní a mlátivý duet nadopovaný (a)steroidy. Ona hopsinková šťáva bude asi na stejné bázi:) Postava písaře je totálně na zabití. Ale galské trio ještě občas nějaký dobrý vtip zvládne. Tak tady máte odpověď na otázku, kam se poděl nos sfingy, kdo uměl nejdelší center do malého vápna a poučení pro šťastný a pokojný život: "Drž se každý své amfóry a nezbude čas na fóry." ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu hraném dílu je to velmi slabý odvar. Děj jen kopíruje animovaný film Asterix a Kleopatra a gagy se vůbec nepovedly. Kostyméři se taky moc nepřetrhli, Clavier a Depardieu vypadají strašně a bohužel předvádí i stejně strašné výkony, což by se dalo říct snad o všech postavách. Hudba je taky otřesná, míchat do takového filmu moderní pop a ještě takovým stylem - najednou to začne hrát a nejednou se to utne - je hrůza. Když zazněla melodie z filmu Profesionál s J.P. Belmondem, byla to téměř urážka toho filmu a skladatele Ennia Moriconeho. Taky nechápu výměny herců. Nový Panoramix je strašný, úplně jiný než by měl být. Co je však hrozné, je Ceasar. Proboha, proč tam nedali stejného herce jako minule? Ten byl skvělý! Tady se chtěl pan režisér zviditelnit a tak si dal tuto roli, ač se na to hodí jako pěst na oko. Hnus. Ale přeci, za pár povedenějších okamžiků, dávám aspoň tu 1*, ale zklamání je obrovské. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Langusta obecná patří k nejmohutnějším korýšům. Dospělý jedinec může mít hmotnost až 8 kg. Tak vysoké hodnocení je hlavně za langusty a pár (doslova) dalších povedených vtípků. Druhá polovina je docela dobrá, protože je až tak ujetá, že... No, prostě langusty. Zato úvodní polovina je trapná nuda k uzoufání. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

S velkým odstupem času několika let vzpomínám na tento líbezný a barevný film. A pamatuji si všechno naprosto přesně. Před očima mám Monicu Bellucci coby Kleopatru, její kostýmy, ladné stíny, bohaté paruky, všechny ty náramky na ruky... nalepené řasy, vrozené půvaby, půjčené sandály... jako by to bylo skutečně včera. Ptáte-li se na věci ostatní, příběhy, Galy... ano, pamatuji si to naprosto přesně. │40% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • V napjatě očekávaný den, kdy na natáčení obří scény se dvěma tisícovkami statistů (plně okostýmovaných, nalíčených a instruovaných), zavítal slavný režisér Luc Besson, smetla celé nákladné kulisy mohutná písečná bouře. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Amonbofis (Gérard Darmon) krmí krokodýly, říká tři jména. Avšak krokodýli jsou tam jen dva. (G3niu5)
  • Ve filmu se třikrát objeví pirátská loď, která se pokaždé potopí. (PAHA)

Reklama

Reklama