Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (451)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kdo by ty dva neznal? Celkem povedená adaptace Groscinnyho komixu. I když kulisy vypadají dost lacině. Dneska by Depardieua ani vycpávat nemuseli. Celkem nezvyk vidět Roberta Benigni v záporné roli. Hodně dobré jsou ty hry. Závěrečná bitva je nejlepší. Mléko z dvouhlavého jednorožce. "Kolik si dáš kuřátek? Stačí 20, držím dietu." :D ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa rozhodujem medzi kreslenou formou a touto hranou, k hranej sa prikloním asi len pri prvom diely. Depardieu a Clavier bol dokonalý výber, Cézar a jeho dementný Benigni sa tiež osvedčili a magického nápoja sme sa vždy dočkali hlavne neprhnane. Na comicse som si ale až tak nefičal, takže práve toto poteší. 80%. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již jen nápad udělat z Asterixových dobrodružství hraný film, je na samé hranici čirého šílenství. Výsledek nakonec překvapivě není zase až tak strašný. Obsazení je docela dobré, vizuálně je to i vcelku vydařené, ale svým infantilním humorem je to na zcela jiné úrovni než-li vyzrálé komiksové předlohy, které mají co říci i dospělým. To bohužel u této adaptace nehrozí, byť jen v jedné jediné scéně. Pro menší caparty ideální. Zidi má však rozhodně navíc. Škoda, tohle si Asterix ani Obelix nezasloužili. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jsou veselí a hraví ... a mají ukrutnou sílu ... leč k dokonalosti to jaksi samo o sobě nestačí. Nějak se nedostavila ta správná veselá a hravá atmosféra a snímek je ve výsledku maličko utahaný a nudný. Nebýt Gérarda Depardieu, asi bych si tu třetí * HODNĚ rozmýšlela - nepatří sice mezi mé oblíbené herce, ale role Obelixe mu neobyčejně sluší. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia s výborným obsadením, výpravou a hudbou, ktorá je ale oveľa drsnejšia, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Skúste tie hady, pavúky, aligátory a hlavne Žolíka pustiť deťom dnes, a garantovane budú mať nočné mory. Moja generácia však bola za mladi ešte z tuhého cesta a za to buď vďaka. Prvýkrát som to videl už veľmi, veľmi dávno a nezostarlo to ani o deň. "Ťuťuťu muťuťu a-ja-jááááj!" ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)
  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)
  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)

Reklama

Reklama