Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Olivia po celé roky tajně kreslí a její sen ji vede od mateřské péče o nemocného manžela, k dceři, kterou její otec donutil k potratu, když jako mladičká dívka otěhotněla. Natalia se vrací k první titulní stránce, kterou získala jako fotografka, a snaží se zjistit, jaký byl další osud Angolanky, kterou tehdy zachytila na film. Její otec, známý fotograf, však nechápe dceřiny výčitky svědomí a snahu vydat se jiným směrem. Catherine je vynikající violoncellistka, která zmizela od rodiny, a chce se pomstít otci, protože cítí zodpovědnost za zničený život své matky. Všechny tři ženy nalézají samy sebe ve vizi mladičké dívky a vzpomínky na dětství v nich probouzejí novou naději. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tyhle malé nenápadné filmy dokážou člověka vždycky potěšit. Skoro nikdy o nich dopředu nic moc nevím, nic moc nečekám a vždycky jsem na konci překvapená, jak milý a skvělý film jsem viděla. Zde je už tak výborně napsaný scénář podepřen bravurními hereckými výkony, z nichž nejvíce vyniká dnes již legendární Sophia Loren. Určitě stojí za to, najít si na tento snímek čas. Nezklame vás... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení a VELKÝ malý film!!! Je to jeden z těch málo filmů, u kterých nechcete aby skončil, který ve vás dlouho zůstane a který si kdykoliv rádi pustíte znovu! Tolik vynikajících ženských hereckých výkonů v jednom snímku jsem viděl naposledy v oscarových Hodinách. S Hodinami má tento snímek společných více věci. I "Mezi cizinci" zachycuje nitěrné pocity tří žen, které stojí před zásadním životním rozhodnutím, stojí na rozcestí, kde se jim nabízí jednodušší cesta kariéry, jistota zázemí a "sobecké svobody", nebo zvolí cestu nového bolestného začátku, kdy všechny tyto atributy opustí a půjdou vedeny pouze svým srdcem.... Obsazení snímku je geniální a nemá smysl se rozepisovat o Sophie Loren, Deborah Kare Unger, Malcolm McDowelovi či Gerardu Depardieu. Pro mne neznámý režisér Edoardo Ponti je vedle skvěle, kamera byla taky fantastická a muzika Zbigniewa Preisnera (dvorní skladatel Krzystofa Kieslowskeho!!!! úchvatná! Vřele doporučuji všem!! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tak já nakonec po velkém vnitřním boji ty tři hvězdičky dám, ale nejsou přesvědčivé a stále o nich pochybuji. Jsou spíš za námět a herecké obsazení než za scénář a zpracování. Tenhle film se totiž tak hluboko noří do nitra rozervaných duší svých hrdinů, až se v tom psychologičnu málem utopil. Tklivá hudba, utrápené obličeje, z kamery čiší taková ta podbízivá melancholie, zkrátka a dobře mám pocit, že Ponti až moc chce na svého diváka udělat dojem a prodat mu melodramatický příběh, který tak trochu koketuje s citovým vydíráním. Celkový dojem: 50 %. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

pekné, veľmi pekné. na môj vkus trochu moc amatérsky natočené (tá haluz s dievčatkom je asi najväčšie klišé seňor Ponti) ale má to pekne napísané tie príbehy a dámy majú čo hrať. najsilnejšie na mňa pôsobili Ungerová s Lorenovou, ktoré sú herecky trošičku úplne inde než Sorvino, ale ani ona nejako nestagnuje. také smutnučké, nenápdnučké, milučké. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Psychické nevyrovnání se s dávnou či krátkou minulostí dokáže človíčka hodně potrápit. Tak dochází k tomu, že jedna postavička se nedokáže vyrovnat s obsahem a způsobem své práce, přestože je v ní velmi úspěšná a čeká ji velká kariéra, druhá postavička nemůže odpustit svému otci a nakonec třetí, trpící již od svého dětství, hledá útěchu v ponurých malbách. Na všech se podepsala předcházející prožitá psychická traumata. Všechny potřebují útěchu, kterou ve svém okolí nenalézají. Jednoho dne se jim všem nakonec podaří najít společné světýlko v tom nekonečně černém tunelu. To světýlko jim přináší novou naději. .... Opravdu nenápadný, nijak preferovaný filmový snímek nabízí více, než by jste očekávali. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama