Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý gangster, který, jak se domnívá, za své zločiny již zaplatil a nikomu nic nedluží, žije klidným životem farmáře, který miluje svou krásnou ženu a své koně. Ale minulost si ho stejně najde. Přihlásí se v podobě mladého jednoduchého gangstera Mickeyho, který spolu se Sergem, Noëlovým starým přítelem, se u něj ukryjí při útěku z vězení. Smrtelně zraněný Serge umírá a Mickey nedbá na Noëlovy rady. Zkušený Noël ví, že tento nezvladatelný zločinec představuje pro něj osudové nebezpečí. Ohrožen je on, jeho dosavadní život, ale i jeho krásná žena... Původně měl roli Noëla hrát Lino Ventura, ale ten ji, vzhledem ke svým striktním morálním zásadám, odmítl. Režisér Alain Corneau, má ve svých filmech vždy excelentní obsazení, vedle Yvese Montanda, se kterým se sešel ve svých filmech ještě dvakrát, obsadil Catherine Deneuveovou, Gérarda Depardieua, Michela Galabrua a tenkrát ještě málo známého Gérarda Lanvina. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francie je moje únikovka, když jsem smutný. Tedy co se týče komedií. Ty totiž okamžitě zvednou náladu a potěší každou další scénou z nich. Nicméně mě nenapadlo, když mám naopak dobrou náladu, pustit si nějakou jejich klasickou kriminálku ze staré školy, která je pokaždé především smutná...ale pravdivá. Nevím proč, prostě jsem se jim vyhýbal. A teď už s čistým štítem můžu říct, že jsem dělal obrovskou chybu. Protože kromě naprosto úžasných, a před plátnem naprosto přirozených herců, se pokaždé jedná o velice silné příběhy, které jsem musel sledovat se slinou prahnoucí minutu po minutě dále se rozvětvujícího příběhu. Nádhera. Nemám slov. Yves Montand a Catherine Deneuve hráli tak nádherně, každá vážná scéna byla s takovou grácií. Věřil jsem jim naprosto všechno. Dokonce jsem jim věřil i to, že v tomto filmu lidskost přebila nenávist. Gérard Depardieu totiž svojí rolí nastavil tak neuvěřitelnou laťku, že nejde věřit ničemu jinému. Volba zbraní pro mě tak zůstává přímým vstupem do francouzských kriminálek a nesmírně mě mrzí, že ho zde hodnotilo tak málo lidí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se sešly hned tři hvězdy francouzské kinematografie a z celého snímku jsou cítit ambice natočit působivý kriminální thriller v duchu těch nejlepších tradic francouzské filmové kriminálky. Úvod spojený s nástupem nevypočitatelného uprchlého zločince Mickeyho v podání živočišně hrajícího Gérarda Depardieu jakožto příslušníka nové generace galerky nespojené s pravidly starého podsvětí (jsme svědky zbytečné brutální vraždy dvou policistů) je nadějný a vypadá to na návrat k drsné škole 70. let. Jenže brzy se do filmu vloudí falešné tóny sentimentu, podivná psychologie postav a nepřesvědčivá společenská kritika v podání ambiciózního policejního důstojníka a dobrý dojem je ten tam. O chování některých filmových postav mohu prohlásit, že s ním nesouhlasím, tady finálnímu konání Montanda s Depardiem spíš lidsky nerozumím... Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá drsná gangsterská francúzska škola. Bohužiaľ mi pri jej x-tej variácii bolo minimálne polovicu filmu jedno, čo sa deje, prečo sa to deje, komu o čo ide, kto koho miluje a kto koho zabil. Corneau sa nám snaží vsugerovať, že starí a aj mladší gangsteri sú celkom fajn chlapíci, ktorí občas niekoho zastrelia, ale napriek tomu nám nebráni si k nim vypestovať počas trochu neprimerane dlhých 135 minútach pozitívny vzťah. To ide ľahšie, keď je jeden z policajtov vykreslený ako úplný blb a jeho šéf zakazuje podriadeným po gangstroch strieľať, pretože on vie o ich kóde cti svoje. Postupne sa príbeh vyvíja smerom k divákovi, dostáva srdce a vstupom malého dievčatka na scénu dostane aj posledných váhavcov. Prostredie filmu je šedivé, nevľúdne a ukazuje Francúzsko vo farbách, na aké nie sme z tamojšieho mainstreamu zvyknutí. Slušný film, ktorý môže nadchnúť, pre vačšinu však bude priemerný, ale vyložene nesklame vďaka hereckej elite nikoho. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Pravá řemeslná francouzská filmařina z konce minulého století. Taková, jaká se dnes už bohužel netočí tak často. Vysokou hodnotu tohoto snímku umocňují známé herecké veličiny v čele s hercem a zpěvákem Yves Montandem, Gérardem Depardieu a s neméně známou a populární francouzskou herečkou Catherine Deneuve. U této kriminálky se rozhodně nudit nebudete. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nemám připomínek, jedná se o velice zdařilé kriminální drama a já byla napnutá jak struna, jak to celé dopadne.. Volba zbraní se tu ukázala jako rozhodující, někdy i vlídné slovo vážně zmůže víc.. No a jak říkával pan Werich, kde blb, tam nebezpečno a já říkám, že z duše nesnáším aktivní blby.. Yves Montand-Gérard Depardieu-Michel Calabru výborní a k nim krásná Catherine Deneuve, co víc si přát.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Malá krásná holčička, která hrála Mickeyho dceru, se jmenovala Karine Lenoir a nikdy předtím ani nikdy potom už v žádném filmu nehrála. (Hombre8)

Reklama

Reklama