Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V normalizační éře se opět vrátila budovatelské témata. Tvůrci se zabývali dělníky, avšak na silně proklamativní platformě - vesměs se zdůrazňovala uvědomělost jako základní rys socialistického člověka. V zaměstnání dělníci překonávali objektivní potíže, většinou hledali, jak účinně prosadit novátorské pracovní postupy. V tomto případě se jedná o osudy lidí spojené s výstavbou východoslovenských železáren. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Budovatelským soci-filmům se nevyhýbám, ale tohle bylo přes čáru. Možná tak, kdyby to takhle někdo natočil v padesátém roce... Horňák si asi chtěl vysloužit zasloužilého umělce a nebo aspoň laueráta, nebo odčinit škraloup z osmašedesátého, nevím, ale natočit v roce 1974 takovou capinu a ještě k tomu tak amatérským způsobem... Jedna hvězda z milosti za herectví některých protagonistů. 15%. ()

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Príbeh rozpráva o začiatkoch výstavby Východoslovenských železiarní a následne ich spustenie tým najchabejším spôsobom, aký len scenárista Pavel Gejdoš dokázal vymyslieť. Na objednávku strany. Film je bohapustou agitkou, kde nič nefunguje, dokonca ani zápletka hlavných hrdinov. Chudák Durdík nemá čo hrať, ostatní povinne sekundujú. Vtedajší rozpočet filmu 4,56 milióna korún bolo vyhodených do luftu. ()

Reklama

kebom 

všechny recenze uživatele

Slabšia úroveň spracovania filmu na politickú objednávku, keď sa peniazmi veľmi šetriť nemuselo. Veľmi nepodarený či skôr nevhodný hudobný doprovod od. M. Bázlika, slabšia réžia i nesúrodý strih. Menej uveriteľné a dôveryhodné výkony hercov. Myšlienka však veľmi dobrá, nevyhýbajúca sa i jemnej kritike. Časť filmu sa odohráva v Sovietskom zväze (Krivoj Rog na Ukrajine?). Zaujímavá úloha pre Vladimíra Durdíka ml., asi jediná hlavná v jeho filmovej kariére. Nepochopiteľne nadabovaná V. Strnisková. Rola J. Bednárika, neskoršieho presláveného režiséra, teda stojí tiež za to. "Budú pracovať tiež na svojom, vyučia sa, život nezastavíte sused!". Toto by si mali pozrieť tí, čo darovali Východoslovenské železiarne Američanom. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Přestože film je poplatný své době, každý si zde určitě najde svou chvilku, která mu připomene jeho mládí. Zajímavou roli zde sehrála paní Hana Lelitová, která už v nádherném snímku Já, truchlivý bůh hrála složitou a problematickou roli vedle Miloše Kopeckého a podobnou roli sehrála i zde, ale je znát, že jí tato parketa sedí. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/0 Cintat: Velka stavba musi mit i velke problemy! NTP! To je mazec. Takove tytipicke figurky na sachovnici socilalistickeho dramatu: problematicky opilec, zapaleny udernik.... bleeeeeeeeeee ()

Zajímavosti (2)

  • Ohnivé križovatky byly soutěžním filmem časopisu Film a Divadlo "Komu dáte svoj hlas 1975? ". (kosticka7)
  • Natáčanie snímky prebiehalo v Minsku, Třinci a Košiciach. (dyfur)

Reklama

Reklama