Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

kamigava 

všechny recenze uživatele

Tak zatím nejlepší komedie s Richardem, kterou jsem viděl. Mám rád ten dobrodružný příběh, který je vtipný v každé scéně. Také je tu skvělá příležitost vidět Gérarda Deparieu v jeho mladších letech. Musím taky říct, že role vyštřovatele a drsňáka mu sedí velmi dobře. Např. ta scéna v tom baru poprvé a podruhé byla úplně boží. :) Kopyto předčilo moje očekávání. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druhy rezisersky pocin Francisa Vebera nie je az taky kult, ako sa tu mnohi tvaria. Kamen Richard /Jsem nesmely, ale lecim se, Roztrzity, Rana destnikem/ je sice vyborny komik narodeny pre komedialne roly, ale do detektivneho zanru sa nehodi a Gepard Žepardieu /1492 - Dobyti raje, Kondomedie/ sa tuna vyslovene nehodi a komedialny talent nema. Ako v lahkom nadpriemere sa film udrzi, to jo, ale nejaky extra kult a skvela komedia? Neviem, neviem : 70 % ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

To Francisi Veberovi vděčíme za to, že spolu svedl dohromady prima dvojku Pierre Richard & Gérard Depardieu. Jejich společných služeb pak využil ještě dvakrát a pokaždé velmi úspěšně. Tahle komedie je na rozjezd. Největší smolař na světě má pomoci vypátrat serioznímu soukromému detektivovi unesenou dceru bohatého průmyslníka, která trpí rovněž syndromem notorického smolaře. A když beze stopy zmizela kdesi v Mexiku, je Francois Perrin jediným vodítkem k zachycení její stopy. Námět originální, až téměř absurdní. Richard skvělý potrhlík a Depardieu skvělý drsňák. Oba herecky válí, film umí pracovat s gagy, ačkoliv jsou vesměs na jedno brdo a spadají svým opakováním kolem Richardova smolařství do omletého stereotypu i příležitostné naivity, ale výsledek je sympatický. U dalších společných filmů s nimi jsem se bavil více, protože mně přišly propracovanější v návaznosti akce na humor a naopak. Na rozjezd je to dobré, ale konec dost odflákli. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Žil som dosť fádne, než som vás spoznal..." Richard a Depardieu ako skvelá dvojka, ktorá si to o pár rokov neskôr zopakovala v trochu lepšom prevedení - v komédii Utečenci. Zabodovali aj tu a dá sa povedať, že im to tu ide len o málo horšie ako v Utečencoch. Richarda som videl prvý krát v roli drsňáka , ale smoliarom ostáva naďalej. Dvojica súkromných detektívov slušne pobaví a ako komédia celkom ujde. Po filme som začal rozmýšľať o zmene povolania. "Práca detektíva je ťažká, ale pestrá..." 70%. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ehm..zajímavé. Snímek starý už přes dvacet let a já ho viděl dnes 03.12. 09 zcela poprvé a vůbec jsem toho nelitoval...Krásné dobrodružství, nechybí samozřejmě typicky francouzský humor, vtipné scény (noční klub, tekutý písek, řvoucí domorodec), žádná lacinost, prostě kvalitní nestárnoucí zábava, které dominují především dva přední francouzští komici par excellence Gérard Depardieu a Pierre Richard poprvé spolu. Později následoval třeba ještě film "Otec a otec" z roku 83' a pak za tři roky báječní "Uprchlíci", zřejmě úplně jejich nejlepší společný film této zdánlivě velmi nesourodé (smolař+drsňák), ale o to více působivé komické dvojice. Některé scény a vůbec to zdánlivě protikladné spojení mi hodně připomínalo taktéž úžasnou dvojici Depardieu+Reno z filmu "Drž hubu"... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Scénu, ve které se Francois Perrin (Pierre Richard) připlazí zmlácený do hotelu a Campana (Gerard Depardieu) volá nosiče zavazadel, se musela točit dvaadvacetkrát, neboť byl Depardieu v té době natolik opilý, že nebyl schopen slova. Francis Veber poté raději natáčení přerušil a následující den Deperdieumu pohrozil, že pokud ještě jednou bude na scéně opilý, natáčení filmu skončí. Gerard Depardieu to vzal na vědomí a od té doby hrál v každém filmu Francise Vebera naprosto střízlivý. (Bernhardiner)
  • Pierre Richard zde jako hlavní hrdina vystupuje pod jménem Francois Perrin, stejně jako ve filmu Hračka (1976). (Evbad)

Reklama

Reklama