Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdybych si já měl vybrat s kým pojedu pátrat po zmizelé osobě do vzdálené země, neváhal bych ani chvilinku. Vybral bych si Francise Vebera, Pierra Richarda a Gérarda Depardieu. Právě oni by byli tou nejlepší zárukou, krásného dobrodružství a stálé pohody plné smíchu. Vlastně by mě nic nechybělo, možná jen naprosto kouzelná hudba Vladimíra Cosmy. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ten bláznivej doktor vymyslel takovou teorii o smolařině... , zazní z úst zpočátku skeptického detektiva Campana. A tato teorie (něco jakože tak velcí smolaři, nakonec skončí na stejném hřbitově), společně s komickou interakcí mezi Richardem a Deparieu, dělá z Kopyta velmi odlehčené drama o pátrání po nezvěstné dívce. Nebo je to komedie s detektivními prvky...vyberte si. Každopádně to takto namíchané drží pohromadě a přepálených nebo dětinských momentů, je velmi málo. Vyjímečně si nejsem jistý, jestli bych tentokrát neuvítal víc verbálního humoru, protože obě postavy braly svůj úkol zcela vážně (aby ne, únos dívky v Mexiku), takže nevtipkovaly, neusmívaly se a veškerý humor vycházel spíš z té kategorie, kdy se člověk pousměje cizímu neštěstí/smůle. Na druhou stranu sledujeme i proměnu sebejistého a pragmatického Campana, který je svědek tolika neštastných náhod, že mu občas ta teorie o smolařině, zase tak mimo nepřipadá. Pokud divák akceptuje myšlenku, že "na posranýho i hajzl spadne", nic mu nebude bránit v tom, film si naplno užít. Za zmínku stojí i úplný závěr, který je dojemně milý a nakonec jen díky němu přihodím na slabší 4*. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z komedii Francise Vebera, ktera sazi na rozdil dvou hlavnich postav. Depardieu je tu opet za drsnaka, navic je mladej a hubenej a Richard je tu opet za chudacka, ale snazi se ze sebe delat drsnaka, coz mu moc nejde, ale je to vtipny. Zapletka je asi nejpropracovanejsi z filmu, kde vystupujou tyhle dva herci a komickejch momentu je tady taky spousta, ale porad mi tu k uplne spokojenosti neco chybi. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém se po boku Pierra Richarda objevil Gérard Depardieu a spolu jako dvojice hned zafungovala na jedničku. Richard v roli smolaře, účetního Perrina je vyslán svým zaměstnavatelem do Mexika, kde má najít jeho ztracenou dceru, která je stejně "postižena" jako Perrin a jako doprovod se s ním na cestu vydává detektiv Campana. Bláznivé dobrodružství může začít.... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Několik scén naprosto božích (třeba jak se propadá Pierre do písku nebo ta v baru a mnoho dalších). Celkově tomu ale chybí tempo. Rána deštníkem byla o dost svižnější a kadence humoru byla skoro smrtelná. Tady je to pozvolnější, a humor občas vázne (co ta gorila nebo to opuchnutí po bodnutí???), ale pořád je to natolik skvělá komedie, abych ji doporučil všem a ohodnotil 80 procenty. PS: Skvělá hudba ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na letisku Orly v Paríži a v meste Acapulco v Mexiku. (dyfur)
  • Pierre Richard zde jako hlavní hrdina vystupuje pod jménem Francois Perrin, stejně jako ve filmu Hračka (1976). (Evbad)

Reklama

Reklama