Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1974 a Marco a Victor, dva studenti z Paříže, se vydávají na vítězoslavnou cestu poté, co se dozví, že v Portugalsku, Victorově domovině, vypukla revoluce. Ta osvobodila zemi z područí několik desítek let trvající diktatury fašistického režimu. Na cestu se k nim připojí ještě půvabná Claire, Victorova dávná láska, nyní matka a žena v domácnosti, která si chce na pár dní odpočinout od svých každodenních povinností. Všichni tři se tedy ve starém žlutém citroenu, zvaném lidově kachňátko, vydávají na místy veselou, místy dobrodružnou cestu do Lisabonu, která je pro ně zároveň i připomínkou zlatých časů 60. let, kdy světu vládla láska, touha po míru a porozumění mezi všemi lidmi a kdy si i oni naplno užívali nespoutanosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to sice jenom kvůli Gwenaëlle Simon (CONTE D'ETE), ale nakonec se to dalo snést. Mám rád "road movies" a za to je další hvězdička.. jo a vlastne i za tu MMF. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dva kluci a jedna dívka v autě na dlouhé cestě, co to asi připomíná?! Ale tohle není cesta kamkoli za nosem, nýbrž za revolucí v Portugalsku, vlastí jednoho z kluků, který chce být u toho, chce se toho dotknout nebo "aspoň přivonět". Cestou proberou život, staré lásky, nové lásky, seznamují se s lidmi, řeší kolize. Jejich povědomé "coby kdyby" rozpravy mi udržely úsměv po celou dobu. Kromě konce (i takhle může vypadat revoluce!), to se úsměv proměnil v hlasitý smích. ()

Fredericus 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měl pocit, že se tento film křečovitě snaží být, čím není (byla na vině snaha dostat tam příliš mnoho?). A ten jednostranně levičácký výklad portugalské a španělské situace 70. let 20. století předkládaný jako samozřejmost! Jednu rudou pěticípou dávám za to, že jsem se seznámil s písní Grândola, vila morena. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Takhle má podle mě vypadat pravá road movie. I když dva kluci a jedna holka v autě byli k vidění už jinde, ani tak tenhle film neztrácí na kráse. Fakt příjemná oddychovka, obsazená sympatickými a v našich končinách neokoukanými herci. Jen škoda, že na DVD to asi k sehnání nebude. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama