Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Lucas je propuštěn z vězení, kde si odpykával pětiletý trest za bankovní loupeže. Komisař Duroc, který ho zatýkal, na něj čeká před věznicí, aby mu sdělil, že nevěří, že by vedl vzorný život a hodlá ho sledovat. Až ho znovu zatkne, bude povýšen. Lucas však hodlá žít jako slušný občan a najít si práci. Má nějaké šperky, které prodá a utržené peníze si chce uložit v bance. Má však hroznou smůlu protože banku přepadne zmatený Francois Pignon, který si navíc Lucase vybere jako rukojmí. Ve Francii není jediný policista, který by pochyboval o tom, že to byl právě Lucas, který přepadení provedl. Pignon donutí Lucase, aby nasedl do jeho auta, a odjedou. Je však tak nešikovný, že nechtěně Lucase postřelí do nohy. Lucas chce k lékaři, ale Pignon si nemůže dovolit jít do vězení. Musí se starat o svou šestiletou dceru Jeanne, se kterou zůstal sám. Zaveze tedy Lucase ke svému známému veterináři, kde ho ošetří. Pignon je zoufalý a proto se odhodlal k tak zoufalému činu. Kdysi býval vedoucím obchodního oddělení, ale před třemi lety byl propuštěn a poslední rok žije jen ze sociální podpory. Jeho dcerka po smrti matky přestala mluvit a on má nyní jedinou šanci, odjet s ní a penězi do zahraničí, kde by začali nový život. K tomu potřebuje falešné doklady a prosí Lucase o pomoc. Lucas se ho chce zbavit a domluví mu schůzku s Labibem, který by mu doklady mohl obstarat. Problém je v tom, že Labib nevěří, že z loupeže má jen 84 tisíc a chce za doklady půl milionu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F1 = ?.?.199?+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 10.1.2015, réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ - S tandemom Richard - Depardieu absolútne špičková a zábavná komédia, ktorá nestratila nič zo svojho šarmu ani po takmer 30 rokoch od svojho vzniku. TECHNICKÁ POZNÁMKA: STV opäť nesklamala a "natiahla" pôvodný český kinodabing z ich vlastného kinopásu do novej anamorfnej kópie. (10.1.2015) ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Příjemné, vtipné ... Pro mě jedna z nejoblíbenějších rolí Gerarda Depardieho. Jediné co mi nesedlo byla ta malá holka ... já sice obecně děti moc rád ve filmech nemám a hlavnš ty "divný a střelený", ale tahle mi vadila ještě trochu přes rámec, přišla mi úplně mimo a já jsem jí prostě nic nevěřil... trochu mi srážela celkovej dojem ale pořád nemůžu dát nic než *****, už kvůli tomu, že dobrých komedií je jako šafránu. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí v řadě z trojice snímků ve spolupráci Veber, Richard, Depardieu. A je to další výtvor který nestárne a stále i po tolika letech dokáže pobavit. Oba představitelé tu ztvárnili to, co jim jde nejlépe. Depardieu tvrďáka, který nemá k ráně daleko, a Richard ztřeštěnce a smolaře. Oba se tentokrát starají o malou roztomilou Jeanne, která je 'Richardova' dcera a chtějí pro ní to nejlepší. Zápletka je originální, dobrodružná i zábavná. Povedená klasika, která si zaslouží své místo. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně svižná a napínavá komedie o marném pokusu propuštěného lupiče Jeana Lucase (už více kulatější Gérard Depardieu) o normální cestu. Do cesty se mu připlete neschopný zoufalec Francois Pignon (Pierre Richard), kterého k lupičství přitáhne nezaměstnanost a touha po lepším životě pro jeho dcerku Jeanne (Anais Bret). A tak začínají honičky, hádky, rvačky, střílečky, vloupačky únos, kde Lucas zahraňuje zadek Pignonovi. V patách je jim nevěřící komisař Duroc (Maurice Barrier) a nejvtipnější je setkání se senilním zvěrolékařem Martinem (dobrý Jean Carmet). Příjemná zábava, která přihmuřuje oči nad zločinem páchaným ze zoufalství nezaměsnanosti a ve prospěch malé dívenky, ve kterém ale nedochází k žádným brutalitám. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Richard/Depardieu jsou legendární...a vždycky jim to spolu skvěle hrálo. Tento film patří mezi mé nejmilejší francouzské komedie, skvělý humor a gagy v podání neodolatelné dvojice, dojetí (holčička byla skvělá), Jean Carmet ve vedlejší roli...a skvělé finále - vždycky mám záchvat smíchu, když vidím Pierra v ženském převleku s tou dementně trčící parukou, kterou přejel kamion....a Gerarda, jak se jí snaží urovnat. :) Pospěšte si žena rodí....Pierre: Co mám teď dělat? Porodit? Francouzi ty komedie prostě uměli...bylo by zajímavé spočítat, kolikrát řekne Gerard v jakémkoliv filmu s Pierrem - To je vůl :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)
  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)
  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)

Reklama

Reklama