Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž prožívá pod vedením megalomanského ministra veřejných prací stavební revoluci, plánuje vybetonovat Seinu, z obou stran chrámu Notre dame plánuje vystavět dva vysoké, železobetonové věžáky. Zároveň se ve městě začínají ztrácet lidé, což vyvrcholí ztrátou třiceti lidí ze zájezdu, kteří byli na prohlídce katakomb. Když se jednou v noci nevrátí domů dcera knihkupce Rondina (Michel Serrault), rozhodne se jít na policii, kde ho však vlažný a neochotný policejní komisař (Michel Galabru) odbude. Rozhodne se ji najít na vlastní pěst a začne právě tam, kde se ztratilo tolik lidí – v podzemí Paříže. Tam objevuje nejen svou dceru, ale především svérázné společenství lidí, pod vedením žoviálního Philippa Noireta, kterým je kopání jam, záměry ministra a stavební výstavba v Paříži proti srsti. Krysy z temnot se rozhodnou k definitivnímu úderu… (borsalino)

(více)

Recenze (83)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Revolta a rebelství na špičkový úrovni aneb srandou a pohodou naseru mocipány víc než molotovejma koktejlíčkama. Takhle na ně, na arogantní šmejdy, co serou na lidi. Pojdte lidi, zalezeme do kanálů a nakopeme jim ty jejich prachama narvaný prdele a budeme se přitom ohromně bavit. Genialita si tu podala ruku s bláznovstvím a tomu já prostě nedokážu odolat. Stejně tak, jako nikdy neodolám hereckému mistrovství panů Serraultyho, Noireta, Galabra a Depardieho. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, že jsem tenhle film v dětství neviděl. Tenkrát jsem si totiž myslel, že jsem viděl snad skoro všecky francouzský komedie od četníků počínaje, Stepující stonožkou konče. Krysy z temnot mi ale vytrhli trn z paty a ukázali mi, jak úspěšně mám započít nový rok 2015. Zapnul jsem totiž televizi a hned tam na mě vyskočili. V tu chvíli jsem se atmosférou, herci a vtipem vrátil do dětských let a okamžitě mi bylo neuvěřitelně pěkně. Asi si to brzo zopakuju a přidám pátou hvězdičku. Uvidíme, co s tím udělá nostalgie... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nářez jak sviňa:) Jedna z nejlepších a nejoriginálnějších komedií, jaké jsem viděla. Luxusní obsazení francouzské herecké elity, v čele s komisařem Michelem Galabru. Ten chlap kraluje všem scénám, kde se ocitne:) Gérard Depardieu coby pošťák nedostal sice mnoho "screen time", ale to vůbec nevadí, protože má charismatu na rozdávání i na malém prostoru. Stačí ho jen sledovat, ve svých mladých letech byl k sežrání (bože, ty jeho vlasy! 😍) Scény s ministrem by se daly úplně v pohodě aplikovat na kteroukoliv dobu. Člověk by si mohl v klidu představit třeba nějakého našeho "vysoce postaveného člena vlády." Scéna s "nakloněnou" budovou ministerstva je naprosto geniální a zcela unikátní. Názorná ukázka toho, že nikdo si ze sebe nedokáže udělat takovou srandu, jako Francouzi. A dokonce i v politických sférách:) Podzemí měli tedy vybavené dokonale. Mýdlové bublinky jsou boží. "Člověk nikdy neví, co se může stát." - "Když mám přilbu, nerozumím tomu, co říkáte." - "V té přilbě nerozumím tomu, co říkáte." - "Já jsem nerozuměl, co jste říkal, pane ministře." - "Říkal jsem, že jsem nerozuměl tomu, co jste mi říkal." - "To jsem právě říkal, pane ministře."😂 ()

Faroookh 

všechny recenze uživatele

Super film, první od začátku do konce shlédnutý v tv za posledních pár měsíců. Nejvíce jsme se nasmáli, když taťulda začal zpívat Straussova Pstruha, nestačili jsme se zase s mamkou divit, co všechno on nezná. "To jsme se učili v osmé třídě na základce..." :-) Originální nápad námětu, příjemné herecké obsazení a hlavně Paříž, stavební jámy a jeřáby! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Podmanivá záležitost, vtipná a okouzlující, od roztomilých titulků až po samotný závěr, skvělý. Zřejmě bych vůbec neměla problém přidat se ke Gaspardovi, neb on je prostě jeden z nejúžasnějších rebelů. Charles Denner fantastický a fanatický ministr betonu a železa, Michel Galabru má sbaleno na dovolenou, manželka s dětmi čeká v autě a on musí začít vyšetřování zmizelých turistů. No.. a Michel Serrault mě opět potěšil, tatínek-knihkupec-spisovatel hledající svou dceru, tomu se odolat nedá.. Krásné filmové pohlazení s úžasným dabingem (Miroslav Moravec, Martin Růžek, Petr Haničinec). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno podle stejnojmenné knihy, kterou napsal Gaston Leroux. (Terva)

Reklama

Reklama