Reklama

Reklama

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ultrararitní španělská eurokrimoška, pod kterou byl podepsán režisér Jorge Grau (režie+spoluscénář), jehož nejznámější film "Let Sleeping Corpses Lie" byl parádní zombie flák ze 70. let. Nutno říct, že mě režisér Grau mile překvapil. V některých sekvencích jde místy o značně násilný film, kde nechybí různé sleazy a surovovost jako taková, především pak v samotném extrémně krutém vyvrcholení, grafické odpuzující sexuální násilí, znásilnění apod. Spoiler : Děj filmu se točí okolo jednoho právníka a jeho rodiny, který obhajuje a brání chudou kriminální spodinu. Jednoho dne si ho však jeho nejnovější obžalovaní vyberou jako svou příští oběť, ukradnou mu auto, vykradou dům. Bohužel, rodina právníka se nečekaně objeví u jeho vily, kde při nešikovné šarvátce právníka zabijí, ale to je teprve jen začátek pozdější děsivé noční můry. Film má velmi pomalé tempo, od začátku si pracně a velmi opatrně buduje svůj celkem slušný příběh, v první polovině se seznamujeme hlavně s jednotlivými postavami a jejich charaktery, slabší sekvence střídají, jak už to bývá, některé silnější. Vrchol filmu pak přes to všechno přijde zcela nečekaně a je tedy i dost šokující. Jak už jsem napsal, každopádně je se na co koukat, a osobně film jako malý zapomenutý drahokam doporučuji. Svým způsobem jde o velmi odvážný a bezútěšný film. Jen škoda, že většina vrcholných scén se odehrává v noci, navíc film byl i špatně osvícen.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pecka!! A to v pravým slova smyslu ... On to není horor ani exploitation odnož, v podstatě je to takový drama, krimi. 90 minut se film tváří relativně seriozně. Banda kriminálníků, kteří se živí hlavně krádežemi, si zasedne na rodinu mladé a krásné právničky. Tlak na rodinu, ale zejména hlavní hrdinku stále narůstá. Narůstá ale pomalua velmi nenápadně. Divák by absolutně netušil, kam až se to celé rozvine. Také zde hraje dost roli náhoda, prostě řada věcí se posere bez přičinění jednotlivých postav. Finále ale končí zrovna na štědrý den, kdy je rodina bandou šmejdů přepadena a tady mi fakt šla klapačka dolů!! A to jsem tušil samozřejmě dopředu, že se na konci nějaká ta exploatace bude odehrávat. Neskutečně odporná, drsná a šokující část filmu, která si nezadala ani s těmi nejkrutějšími Hong Kongskými "category III" exploitery!! Nebudu prozrazovat obsah, kdo to chce vidět, pozor na spoilery ... na konci jsem byl jak praštěnej kladivem přes palici. Škoda dlouhé stopáže a možná až příliš pomalého vyprávění,ale možná bez toho by film neměl jako celek takovou sílu ... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Absolútny súhlas s užívateľom Karlos80. Je to silne tmavé a násilnicke, no nie je to ultrararitné. Na tú dobu odvážny snímok no nebol určite prvoplánovane násilný . Rozdiel v dojmoch pripisujem skôř generačnému pohľadu.. Podobné snímky prenasledovali bratia a Ja som im nejako silne nefandila. Určite ale kvalitný snímok , ktorý má veľa silných momentov ( súd a prokurátorov rozsudok/ basa / proste tie emotívne scény paradoxne mali väčší stisk, ako tie násilné. V dobe vzniku, by Ma film určite urćite vystískal viac no tá 4ka pre fandov určite sedí. Ja zohľadňujem dnešok. Jasný nadpriemer. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu už jsou takové scény, které vám dovedou vyrazit dech, a to i tím, jak velmi dobře jsou zpracovány. Docela jsem zíral, jak se to trikově povedlo. Navíc film skutečně ctí to, že máte ty nejsilnější dojmy zaútočit na diváka na konci, aby si je divák odnášel s sebou z promítání. A to se u snímku „Coto de caza“ daří skutečně naplno. Velmi povedené a překvapivě kvalitní na to, že to skoro zapadlo. ()

Reklama

Reklama