Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná bláznivá komedie se hned po uvedení v kinech v roce 1961 stala kultovním sovětským filmem, který dodnes neztratil nic na své originalitě a zábavnosti. Posádka sovětské lodi převáží z rovníkových tropů do Oděsy neobvyklý a velmi drahý náklad – párek lvů a deset tygrů. Všechno ve statném provedení. Jako krotitel je povolán jistý Šulejkin, ze kterého se ale po chvíli vyklube obyčejný obchodník. Vzácný náklad by se i přesto podařilo dopravit bez větších problémů do cíle, kdyby na palubě nebyl jeden nezvaný host – škodolibá opice, která vypustí šelmy z klecí. A na palubě se začnou dít věci, o kterých se posádce nezdálo ani v těch nejčernějších snech. Pruhovaná plavba začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

My máme medvědy, "Rusáci" zase tygry... Cirkusácké, ztřeštěné, bizarní, jak jinak lze nazvat něco, kde proti všem zákonitostem tygři plavou, a to stylověji než Michael Phelps. Můj dojem nejlépe vystihuje citát Zdeňka Pohlreicha - „Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat, vole, ale todleto sem teda ještě neviděl."... 50% ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

U nás to běželo pod názvem "Pruhovaná plavba". Pamětníci si jistě vzpomenou, že šlo na tehdejší dobu vcelku zdařilou crazy komedii s tygry na palubě zcela oproštěnou od nánosu ideologie, což bylo u sovětských filmů málokdy. V hlavní roli Šulejkina byl Jevgenij Leonov. Film byl natočen, tuším, v r. 1961. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako dítě, co si matně vzpomínám, jsem se bavil. Nyní, po dlouhé době, jsem se již jen párkrát pousmál. Nejvtipnější jsou přitom scénky se zvířaty. Rozdivočelá opice, tygr trhající polštář, tygr s moukou na hlavě, tygr ve vaně, krmení šelem. Snímek se rozjede v momentě, kdy jsou vypuštěni lvi...a tygři. 2* za zvířata a 1* za to, že jsem se až tak nenudil, byť více jak první třetina se docela táhla. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Se zvířátky jsou trable, ale když je necháte řádit ve filmu a na konci televizních novin, úspěch je zaručen. Vždyť je s nimi legrace, jsou chlupatá a ta sladká lidoopička co provádí ty roztomilé rošťárny... Mohla by si spolu s tygříky podat ruku se zajícem Zazou, krom toho stylu konce padesátých let se konečně ničím neliší. Dementní, včetně lidské posádky. Silná * ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Promítáno na soukromém dětském festivalu na Veselíčku. Celkové přijetí spíš rozpačité, žádné výbuchy smíchu jako kdysi. Možná, jak se píše v obsahu, se jedná o kultovní sovětský film, který dodnes neztratil nic na své originalitě a zábavnosti; nejspíš to tedy budu já sám, kdo leccos na své originalitě a zábavnosti časem poztrácel. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama