Reklama

Reklama

Obsahy(1)

André je rozvedený muž ve středních letech, který chce na jedné straně začít nový život, ale na druhé straně musí se ctí zastat otcovské povinnosti ke své dospívající dceři. Vezme jí na dovolenou do přímořského letoviska na Mauritiu. Teprve nyní André zjišťuje, že Véronique je už vlastně mladá dáma. I když otcovský dohled nabírá na ostražitosti, přesto Véronique ztratí pro osmnáctiletého Benjamina srdce. Aby se pro tohoto chlapce stala co nejzajímavější, vydává Véro svého otce za milence, u kterého se skrývá, protože ji hledá policie kvůli krádeži a drogám. Benjamin jí uvěří každé slovo, a jak bývá obvyklé, brzy se na Mauritiu nenajde jediný člověk, který by o tomto podivném "milenci" nevěděl a neodsuzoval jeho chování. Když se André o všem doví, nejraději by, jako každý správný otec, své dceři nařezal a okamžitě odjel, ale... Po boku Gérarda Depardieua, se kterým francouzská komedie Táta nebo milenec? stojí a padá, debutovala mladinká Marie Gillainová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

swamp 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi tato komedie hrozně líbila - přišla mi taková zamotaná a neskutečně vtipná. Po letech už však trochu ztratila ze svého lesku. Depardieu má pár výborných hlášek, ale celkově nechápu jeho motivaci (proč pomáhá dceři v tom, aby "přišla o věneček"?). A proč se jeho dcera místy chová jako neskutečná kráva - to jsme ve věku 14,5 byli všichni takoví kreténi? Ale jinak je to docela úsměvná a hlavně oddychová záležitost - je zajímavé sledovat, jak se s věkem mění vkus.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Táta nebo milenec je taková komedie, která za sto minut baví i nudí zároveň. Vedle povedených a relativně zábavných scén jsou i takové, které patří mezi ty ukecané nebo i takové, kdy je dcera vyloženě otravná a člověk by jí už nařezal sám. A že má ten otec trpělivost. Pravda je, že každý táta možná s dcerou zažívá své trable, takže asi tuší, co může André prožívat, když mu pomalu dochází, že Véronique už není jeho malá holčička, ale čumí po ní kluci. Nebýt toho příjemného prostředí, šlo by hodnocení ještě níž. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Tatam je malá, dívka s mašlí. Teď cílí na jiný cit. V departementu pláží. Opentlená bájemi. Ohání se, opájí  vášněmi. Míchá Šahrazádin drink. Až v něm nechá rozpustit, plavat hru na Lolitu, rozpustilé kouzlo, iluzi potemnělé mořské romance odeznít, panenské jablko nabere rozumnou hladinu, tu pravou zralost, znalost azurových chvil. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásná debutující Marie Gillainová, suverénní Gérard Depardieu, jemně situační humor, pěkně napsané dialogy, krásné exteriéry přímořského letoviska na Mauritiu a především herecké výkony, to všechno jsou klady tohoto jinak vkusně zábavného romantického filmu..Když bych měl srovnávat s americkým remakem "Můj táta milenec 94' prakticky podle stejného scénáře, tak je tento přeci jen o kapánek lepší, a to nejen proto že byl ve svém žánru první ale proto že je celý komplet francouzský, jehož humoru mám pochopitelně blíž.. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli film Můj táta hrdina a nelíbil se vám, nemá cenu vůbec koukat na Táta nebo milenec, protože jde prakticky o stejnou věc, akorát že o původní francouzskou verzi. A pokud se vám Můj táta hrdina líbil, tak to taky nemá moc význam. Já patřím k těm posledně jmenovaným, verzi s Katerine Heigl mám ráda a vždycky mě krásně naladí na pohodu a léto. Táta nebo milenec bych definovala jako takový nácvik a tréning na americký film. Většina scén je podobných (nebo téměř stejných), ale francouzské podání se mi vůbec nelíbilo. Nesympatická hlavní hrdinka, agresivní a ošklivý přítel a nijaký naštvaný táta. Plus příšerně divný konec. Nevím, možná kdybych francouzskou podobu viděla dřív, dala bych o hvězdičku víc. O dvě ale určitě ne. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama