Reklama

Reklama

Zakázaný svět

(neoficiální název)
  • Česko Subjekt 20: Horor ve vesmíru (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na vzdálené planetě Xarbia se tým elitních vědců snaží vyřešit mezigalaktickou potravinovou krizi vytvořením experimentální životní formy. Výzkum se jim ale šeredně vymkne z rukou a monstrum začne zabíjet vědce. Je proto povolán nejlepší vyšetřovatel galaxie, aby zachránil situaci. (topr harley)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

wipschka 

všechny recenze uživatele

Cormanovka s plytkým dějem a logickými krátery nevídaných rozměrů. "Máte štěstí, že jdu zrovna kolem", vesmírný mariňák a všeuměl nejenom zbaví vesmír nepohodlného monstra, u toho navíc stihne osouložit veškeré ženské osazenstvo lodi, provést operaci a jeho účes stále drží! Gore fajn, masky povětšinou také povedené (ale když už ne - tak pořádně!), nahota a weird prostřihy - nepočítaně. Ale bohužel nemůžu říct, že film i přes výše uvedené nesporné kvality (:D) funguje. Ke 100% gurmánskému zážitku doporučuji také rychlodabing jistého ostravského mistra. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bejkovina jako prase, přesto jeden z těch ještě relativně snesitelných alienovských klonů, který aspoň přišel relativně brzy po úspěšném Vetřelci, i když nějaké kvalitativní srovnání rozhodně nepřipadá v úvahu. A ačkoliv si toho dva a půl roku po zhlédnutí z Forbidden World dokážu vybavit už jen velmi málo, uvízl mi hlavně docela povedený synťákový soundtrack od Susan Justin a docela povedeně navržený mimozemšťan s velkými zuby, který úspěšně likviduje zcela schematicky napsané a tupé postavy. S nulovými očekáváními je to docela snesitelná hororová béčková podívaná. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve vzpomínkách o něco lepší než nyní. Ale mě tyhle filmy vždycky bavily (R.Cormana asi také). Úvod StarWars a pak něco mezi Vetřelcem a Věcí. Pěkné efekty - rozpadající se těla, sliz a krev, poněkud horší je to s monstrem - vypadá úsměvně, jak má úsměv od ucha k uchu... A samozřejmě ty dvě kočky, které jakoby si odskočily z natáčení nějakého porna. Strašidelný film není, v závěru jsem se opět neubránil smíchu jako kdysi - opravdu originální způsob, jak se zbavit monstra (a hned se mi vybavila Medusa ze Souboje titánů)! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Forbidden World je béčkový sci-fi horůrek v jedinečném retro stylu, natolik typickém pro jiné Cormanovky. Vesmírnou loď zastupuje několik futuristických místností a chodeb, všude svítí nebo blikají barevná tlačítka a tuhle zdejší teplou atmosféru doplňuje zvláštní syntezátorová hudba. To všechno v krásně nedokonalém, naivním duchu. Jenže jsou tu dva jiné faktory, kvůli kterým stojí film za pozornost - jsou to masky a nahota. Kromě dvou pěkných bab, co se nestydí svlékat, se tu totiž vyskytuje i dostatek různých příšer, zámotků, slizu, krve a roztékajících se obětí, že fandovské srdce, bijící pro podobné trashe, musí místy plesat radostí. Bohužel jenom místy, protože občas je to taky užvaněná nuda. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne nezajímavý pokus o levnějšího Vetřelce s trochou klasického osmdesátkového exploitation navrch. Takže tu máme klaustrofobní prostředí vědecké stanice na pusté planetě, pár vědců kterým se experiment s genetickými mutacemi nepěkně vymkne z rukou, drsného vojáka co má jejich malý problém vyřešit, a pár hezkých holek toužících hlavně po tom shodit oblečení a dostat se hrdinovi do kalhot. A funguje to, hlavně proto že výprava je na svou dobu dost solidní a tomu Vetřelci se snaží podobat velice zdatně, a tam kde nestačí kvalita rekvizit, tam šikovně zaúřaduje režisér s řemeslně zdatně zvládnutými kompozicemi a pár agresivními střihovými sekvencemi. Navíc ani ten příběh není úplně tragický, má slušně vymyšlený základ, postupná geneze monstra předvádí něco velmi podobného co o třicet let později zkoušel Scott se samotným Vetřelcem v Prometheovi. Samozřejmě, pořád je to brak, ale zábavný a na výrazně vyšší úrovni než na jaké jsme z té doby z žánru zvyklí. Čemuž odpovídají i tři nominace na Saturn Awards. 7/10 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama