Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď basketbalista Reggie zistí, kto stojí za vraždou jeho spoluhráča, bez váhania sa rozhodne pomstiť priateľovu smrť. Dostať sa k zbrani predsa nie je problém. Spolu s ostatnými hráčmi sa Reggie zhodne na tom, že pre priateľovho vraha nie je smrť dostatočným trestom. Najprv ho musia súdiť. Každý má jednu guľku. Začína sa ruská ruleta... Skutočný príbeh, ktorý sa odohral 28. apríla 1999 v New Yorku, vzbudil veľkú pozornosť médií a zaoberal sa ním dokonca aj americký kongres. Po tom čo partia kamarátov vzala spravodlivosť do vlastných rúk, upriamila sa verejná mienka na problémy spojené s držaním strelných zbraní v USA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi pôsobivý film, to musím, priznať a aj čo sa týka samotného záveru dosť prekvapivý. Ale scenáristi by sa mali zamyslieť, pretože toľko chybných momentov a nerealistických pasáží vo filme som nevidel už dávno. Na niektorých sa nedá nepousmiať. Napätia a hustoty tu ale bola slušná dávka, takže je škoda tých rušivých momentov v podobe totálnych nezmyslov a debilných kecov. Pomaly sa rozbieha k lepšiemu koncu, ktorý je tiež ale rozpačitý. Zaujímavo bola použitá aj kamera, ktorá rozhodne pridala na realistickosti. 60%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

niga a brada a rep a hiphop a kamo a braček a biely hnoj a a ... kopec debilovín spojených s primitívnym prostredím čiernej komunity kde všetci bratmi su ... K tomu ešte dementný, odfláknutý český dabing , kde ani raz nebolo počuť tresnutie lopty o palubovku ... Niet divu, že viac ako 2* si toto dielo nezaslúži. Natočené na kolene bez dôkladnej prípravy s amatérskymi hercami a to hlavné ... porušil som pravidlo : Nepozerať filmy, kde sa píše :"Natočené podľa skutočných udalostí ..." ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nechcem preháňať, ale podľa mňa sa jedná o vyložene najlepšiu drámu, aká kedy uzrela svetlo sveta. Práve tú drámu budete pri sledovaní snímky pociťovať na vlastnej koži. Neskutočne odvíjajúce sa situácie a príbeh sa bude uberať čoraz horším smerom. O to horšie, že sa táto vec skutočne odohrala. Koniec je neuveriteľne šokujúci. Toto je snímka, ktorú som v minulosti miloval a pozerával ju opakovane. Ak si budete uvedomovať počas sledovania, že sa dívate na drámu a podľa skutočnosti, takže sa na nič nesnaží hrať, tak dostanete viac, než by ste čakali. Naozaj nemôžem inak, než vám toto dielo odporučiť a rozhodne si ho musíte pozrieť. Až je smutné, že je snímka tak málo známa. Vyzdvihnem neskutočný herecký výkon Sticky Fingaza, ktorého som si po tejto snímke veľmi obľúbil a ktorého môžete poznať z filmu Let Fénixa (2004), kde bol rovnako skvelý. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, vysokým hodnocením jste mě celkem namlsali, ale výsledný dojem rozhodně neuspokojil moje očekávání. Tenhle film je totiž od začátku do konce průměrné béčko, snažící se zaujmout pouze samotným procesem, který vlastně není natolik dlouhý ani výrazný, aby utáhl celý film. Scénář je celkem ucházející, ale místami má svoje mouchy (např. nelze pochopit jednání některých postav či jejich otázky během procesu a čerstvě vystudovaný právník se zdá být tím nejhloupějším v celé místnosti). Ale nevadí, celkem stojí za zkouknutí, ale všichni černoušci se jako obvykle chovají jako negři. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý drama, který je ale dějově průhledný skoro od začátku. Nevím, co byl záměr režiséra, ale jestli jste nebyli rasisti, tak po zkouknutí tohohle dílka budete. Taková sebranka dementů jistý barvy pleti se jen tak asi nesejde ani v tom Inglewoodu. Byl jsem zvědavej, co tím režisér myslel, tak jsem si ho našel a to bylo jediný překvapení z tohohle filmu. Je to totiž běloch... ()

RabbitX 

všechny recenze uživatele

Typický popis černochů(basket,raperský hadry,bouchačky)bránící svoji čest, zajímavý příběh protože v polovině filmu si myslíte že zavražděného zabil běloch ale pravda je jiná.. ()

TO 

všechny recenze uživatele

7 basketballistů se 2 hodiny hádá v 1 místnosti. Scénář je hodně poutavej, ale zpracování příšerně amatérský (pro někoho realistický). Podruhý to opravdu už vidět nechci. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé psychodrama z černošského prostředí začíná v basketbalové hale kam si šlo pár černochů a jeden běloch zahrát basketball avšak vše skončí procesem ne nepodobnému linčování a příchodem naprosto nekompetentní policie kterým definitivně utichá zvuk možné spravedlnosti. Nevím na kolik film dané prostředí popisuje věrohodně ale je po čertech napínavý. 90% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Jediné dramatické na filme bolo, že sa to vraj stalo. A čo sa vlastne stalo? Zopár mladých si zahralo basketbal a jeden to neprežil. Na políciu sa im ale nechce čakať a zakiaľ čo mŕtvola leží na záchode, zviažu podozrivého a vezmú proces do vlastných rúk. Spočiatku to vyzerá na poltucet nahnevaných, kedy má ukričaná porota pod vplyvom čoraz viac otáznikov zmeniť stranu. Lenže samotný rozsudok nemá rozhodnúť o (ne)vine, ale o tom či do zbrane namierenej na hlavu podozrivého vložím za seba náboj alebo nie. O zvyšok sa má postarať náhoda. Spracovanie pôsobí lacno až amatérsky, človek má pocit, že dialógy písalo zopár stredoškolákov a do rolí boli obsadení ich kamaráti a rodina. Z toho ten najstarší prespí celé natáčanie na recepcii. Logika, mínus. Na policajnú hliadku čakáme 45 minút, na posily 120 sekúnd. Niekedy film zachráni aspoň vydarený dabing, ale ani ten od Intersonicu sa nepochlapil. Predstavte si, že sledujete basketbalový zápas s hlasmi, ale bez zvuku. Filmu sa ale musí nechať, že sa snažil o vlastný výraz a medzi tým všetkým chcel svetu aj dačo zmysluplné zdeliť. Okrem kritiky voči držaniu zbraní, tu máme rasovú nenávisť, ale pre tento raz zo strany afroameričana, čo nie je vo filmoch tak úplne bežné. ()

gusman 

všechny recenze uživatele

Při surfování po kanálech jsem naprostou náhodou narazil na toto dílko. Od počátku, kdy jsem si nejdříve myslel, že jde o nějaký seriál, se film vyšplhal k naprosto (téměř) špičkovému drama. Proces šíleného černocha a přihlížejících proti nevinnému studentu práv perfektně graduje k solidnímu a drsnému závěru. Po dlouhé době béčkový film v tv puštěný jen tak, který se dá rozhodně zařadit výše. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento "výtvor" bral vážně, tak mu dám maximálně *, ale jelikož jsem to bral jako parodii, tak jsem se náramně bavil. ()

reiser 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá psychologická dráma s perfektnou gradáciou deja a záverom, ktorý vyvolá v človeku divné, sklučujúce pocity . Áno, spracovanie je síce amatérske ale nejak mi to pri tomto filme neprekážalo. Niektorí kritizujú že im prekážalo správanie jednotlivých aktérov "niga a brada a rep a hiphop a kamo a braček a biely hnoj", no ja si myslím, že to je skrátka realita. ()

Shtinky odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je moc aj na mňa. A že toho zvládnem dosť. Film úplne o hovne. Proste sa celý čas vyšetruje a aj tak sa nič nevyšetrí. Skupinka fakt strašných hercov je celý čas zavretá v telocvični a vedie "múdre" dialógy. Ku koncu som zobral dialkové s pretáčaním a pretáčal som nad 10 minút. Neprišiel som vôbec o nič. A k tomu všetkému som to ešte musel trpieť s dabingom ktorý znel ako nepodarené karaoke. Najzbytočnejší film aký som kedy mal tú česť vidieť. ()

Reklama

Reklama