Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již potřetí je zde pychopatický zabiják, který touží po dokonalé rodině. Pokud však jeho nová žena selže, nastane teror. Třetí a zároveň poslední díl úspěšného thrilleru. (matestlust)

Recenze (33)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování této série vůbec nesplnilo mé očekávání. Šílený otčím si změnil tvář, ale to co má uvnitř v něm doutná dál. Jeho psychická labilita, hněv a především touha po vytvoření dokonalé rodiny vždycky ztroskotá na jeho egu. Tentokrát však proti němu stojí malý chlapec upoutaný na invalidní vozík, který má rád detektivky a jak to tak už bývá brzy odhalí jeho skutečnou identitu. Hlavním důvodem proč tento díl řadím jako nejhorší z celé série je změna obsazení hlavní role. Robert Wightman nesahá Terrymu ani po kotníky. Byl spíš k smíchu, než aby z něj šel strach. Ani vražd tu není mnoho. najde se tu sice několik zajímavých scének viz hrábě či rýč, ale jinak slabota. Navíc se tu objeví i přemíra zbytečné romantiky, která děj hodně zbytečně zbržďuje. A ani režisér Magar se moc nevytáhl. Přestože nejde o žádného amatéra, tak svým pojetím už dopředu odsoudil film k plavání ve vodách podprůměru. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Terry O'Quinn síce nie je žiaden fenomenálny herec, jeho príznačný zjav však v treťom Stepfateherovi citeľne chýba. Jeho nástupca Robert Wightman je úplne iná liga a potvrdzuje, že O'Quinn bol pre túto sériu v podstate nenahraditeľný. Inak však ide o vcelku solídne (aj keď už možno trochu klišeovité) pokračovanie, v ktorom psychopatický falošný otčim súbežne obhospodaruje dve podozieravé ženy a navyše proti nemu stojí aj kriminalisticky nadaný invalidný chlapec. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Táto tretia časť sa mi zdá ako najslabšia z celej trilógie. Nezaostáva však nejak výrazne. V podstate sa nesie v rovnakom duchu ako prvé dva diely. Psychopatický vrah, ktorý sa skrýva za maskou milého úspešneho muža túžiaceho po šťastnej rodinke. Ako už dva krát pred tým sa to zvrhne na krvavý masaker. "Otčim 3" neprináša nič nového, okrem toho, že týmto dielom sa definitívne ukončí jeho vražedná kariera. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Máte krásné květiny.-Používám speciální hnojivo.- Zabiják vybírající si osamělé ženy s dětmi už nemění jen jména, ale i vizáž. Úvod, kdy podstoupí plastickou operaci, je výborný - syrový, špinavý a s uvěřitelným gore. Pak nastupuje scénář podobný předchozím dílům, což je tak nějak logické. R. Wightman vypadá na rozdíl od T. O´Quinna obyčejněji, ale to vůbec nevadí, protože skuteční zabijáci bývají na pohled právě obyčejní lidé, do nichž byste to neřekli. Co mě potěšilo je gore. Jistě, není šokující, ale příjemné - rýč, hrábě a vrcholem je drtička. Ovšem to čekání, kdy jsem měl pocit, že na ni v přímém přenosu vůbec nedojde! Škoda jen, že nebyl prostor pro větší fantazii, páč scéna s autem je sice v rámci likvidace důsledná, avšak už byla použita v předchozím dílu. Jinak ve všech třech dílech dojde na postelové scény či sprchování nebo koupele, ovšem filmaři udělali maximum pro to, aby divák viděl z nahých těl minimum. Obstojná část, kde nejnapínavější je poslední čtvrtina. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Třetí díl razantně změnil syžet předchozích dvou dílů a s novou koncepcí přišel i nový představitel hlavní role. Robert Wightman se v žádném případě nevyrovnal skvělému O´Quinnovi, ale nějak zvláštně se mu podařilo s dějem filmu seznít. Přidalo se výrazně na tempu, přibylo brutálních scén, ale vyprázdnění námětu už zde bylo znát. Třetí díl už přišel jen s televizní produkcí, ale i to se dalo přežít. Několik scén je dobrých a brutálních, ale Terry O´Quinn tady přece jen citelně chyběl a to se podepsalo na celkovém výsledku, který bych označil za velmi snaživý. Klady: nová koncepce cílí na dynamičtější a brutálnější pojetí + poměrně schopná režie + přidalo se na tempu + nějaká originalita se také najde + překvapivý zvrat + televizní pojetí nebylo příliš znát. Zápory: nový představitel se přece jen nevyrovnal původnímu - odbourala se psychologie hlavní postavy - převládá pocit vyždímaného námětu - překombinovanost děje. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Simi Valley v Kalifornii. (henrycruel)
  • Do roku 2012 byl film vydán na DVD pouze v Německu, ve všech ostatních státech vyšel pouze na VHS. (henrycruel)

Reklama

Reklama