Reklama

Reklama

Zabiják

  • Francie Le Tueur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Georges Gassot, čtyřnásobný vrah, byl převezen na psychiatrickou kliniku, kde se podrobuje léčbě elektrošoky. Gassotovi se s pomocí bratra Francoise podaří z psychiatrie uprchnout. Divizní komisař Le Guen, Který ho již jednou zatkl, odjíždí pátrat do Marseille. Tam se skutečně Gassot skrývá u svého bratra, který mu zařizuje i útěk ze země. Gassot se seznámí s prostitutkou Gerdou, kterou chce vzít do Ameriky s sebou, a proto zastřelí jejího pasáka. Le Guen záměrně pouští do novin informace, které mají Gassota dovést zpět do Paříže. To se sice podaří, ale Gassot, s další vraždou na kontě, opět prchá. Le Guen líčí další léčku, ale ani ta nevychází a Gassotovy oběti přibývají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Já bych naopak superlativy šetřil - jedná se o klasickou francouzskou kriminálku staré školy s výbornou hudbou a temným příběhem, na které si brzy nebudete pamatovat víc, než že jste ji někdy viděli. Dabing pro televizi Prima 2003 S Pro Alfa (Josef Vinklář, Oldřich Vlach, Jan Šťastný, Jaroslav Kaňkovský, Tereza Chudobová a další). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejdřív musím napsat, že Fabio Testi je jeden z nejcharismatičtějších zabijáků, co jsem kdy ve filmu viděla, on dal toho vychýleného týpka v kvalitě A+ a já měla rázem zaděláno na problém - fandit či nefandit... Nicméně jedná se o velmi povedenou kriminálku, v níž jde o to, že už jednou pracně ulovený zločinec, několikanásobný vrah, právě uprchl za pomoci svého bratra a policejní komisař Le Guen (opět skvělý Jean Gabin) je mu znovu na stopě, za neustálého dohledu a tlaku ze strany přímého nadřízeného, Bernard Blier mě v roli čistého vopruzu poměrně dost překvapil, příjemně překvapil... ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Realisticky ztvárněný film s atmosférou noir. Bezvýchodná situace hlavního aktéra, který prostě v sledu dramatických událostí neumí najít cestu zpět k normálnímu životu, Testi zde sehrál brilantně svou patologickou postavu a Gabin coby zkušený starý komisař Le Guen jen zazářil, opět a očakávaně. Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů z dob dávno minulých, kdy ještě film znamenal opravdu film!!! Francie tehdy jen kvetla, měla herecké VELKOHVĚZDY a uměla jich patřičně využít a perfektní "muže pera", jenž dokázali napsat tak výborné scénáře, no a samozřejmě, že nesmím opomenout ani dokonalou hudbu Huberta Girauda, na které se podílel Velmistr ENNIO MORRICONE.! ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Marseille, pobřeží jižní Francie, všudy přítomná déeska a náhodně do záběru zatoulaná Škoda 100, která se zjevuje ve francouzských filmech sedumdesátých let relativně často. (Dnes kdy Francouzi okukují jak má vypadat auto subprémiové třídy, Škoda v fr. filmu nepřekvapí, ale že tam jezdily i v 70. letech asi teda ne v úplně velmi malé míře mě překvapuje.) Co nepřekvapí jsou Gabin a Blier - v jejich rozepřích o policejní taktice hrají to co od nich známe z počátku sedumdesátek. De La Patellière mohl odvést o něco lepší práci, střih a soundtrack taktéž není ideální, Vinklářův dabing je hrozný, ale jako jedna z kriminálek té doby se skvělým Gabinem a Blierem to rozhodně stojí za podívání. Další neopolar, kde dominuje realismus nad akcí. 70% Produkce: C.O.F.C.I. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stara francuzska kriminalka, kde Jean Gabin /Heroin, Sicilsky Klan, Tochez-pas au grisbi/ vystupuje v roli divizneho komisara Le Guena a vysetruje vrazdy. Odsypa to vcelku slusne, len tempo je take, kadejake, v strede vladnu az vatovo plane plky a po dopozerani u mna film vysumel do prazdna.- proste len dalsia tuctova detektivka navyse hviezdne obsadena, so starym Gabinom a zacinajucim Depardieum /Jean Od Floretty, Otec a Otec/. Skoda, no, zacalo sa to dobre a potencial filmu bol velky : 50 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v ateliérech v Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama