Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostná aféra, která začala ve čtvrtohorách. Gérard Depardieu a Sigourney Weaverová v hlavních rolích francouzské komedie. Archeolog Julien Chayssac má konečně štěstí – nalezl ženu svých snů. Není to ale žena ledajaká, je stará 2.000.000 let! Julien totiž na vykopávkách nalezl to, po čem celá léta snil – kostru ženy, která je nejstarší nalezenou ve Francii. S radostí tuto zprávu posílá za oceán bohaté sponzorce, a pak spěchá na letiště v očekávání jejího příletu. Očekává totiž, že po jeho velkém objevu se obnoví přísun peněz, kterým ho mecenáška dříve sponzorovala.
Na letišti je ale právě v tu dobu pohledná žena, která prchá před svým fanatickým obdivovatelem. Žena využije nečekané situace a vydává se za bohatou sponzorku, která má přiletět z Ameriky. Archeolog nevěda, že je to jiná žena, než kterou čekal, bere ji s sebou domů... Příběhu, který je plný nedorozumění, honiček a touhy po úspěchu, vévodí láska – ať už se odehrála před dvěma milóny let nebo ji hrdinové prožívají právě teď. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (17)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Již za mlada stará vykopávka Ripleyová měla naštěstí už natrénováno ocumlávání s Vetřelcem, takže jí pak v Jedna nebo dvě ženy nebylo zatěžko dát jeden nebo dva pořádné francouzáky starému čuněti z Buzíků, sliz nesliz. Ostatně, Jean-Claude, pardon, zde Julien Chayssac, si ten vášnivý polibek zasloužil. Tím, že s Jessicou Fitzgeraldovou před tím v chlívku mezi spoustou statných pašíků šmátral po lebce... Co? Ježiš, vy volové, nešmátral po lebce Ripleyové, ale hledal s ní jednu vykopanou lebku, která jim upadla mezi prasata, jasný? Bohužel mě moc nenadchli. Dobrodružství, romantika a tak? Mezi Sigourney Weaver a Gérardem Depardieu? To jako vážně?! Když ti dva jsou tak šíleně nekompatibilní herecká dvojice pro jakékoli techtle mechtle, no brr... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gérard je milovník a taky archelog. Má kolem sebe jednu, někdy i dvě ženy, jedna z nich je dokonce stará jak Metuzalém, a vůbec nic mezi nimi nejiskří. Na to nejsem zvyklej. Tenhle film fakt má všecko, co dobrý film může mít. Výborný dobrodružný příběh a super herce. Jenže zpracování je jak kdyby se do toho pustil nějakej lajdák. To byla obrovská škoda, ale občas se to prostě nepovede, no. ()

Reklama

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu velké zklamání!! Francouzské filmy přímo miluji, a až na jednu výjimku (Vítejte u Ch'tisů) mě zatím nikdy nezklamaly. Po zhlédnutí tohoto nemastného neslaného a především nehumorného "zázraku" už jsou to tedy bohužel filmy dva. Asi to bylo částečně i tím, že film celkově působil spíš jako americký; chyběla mu ta francouzská poetika, díky které jsou jejich filmy tak jedinečné. Autoři si možná mysleli, že slabý film zachrání tím, když hlavně pánskou část publika oslní mladou Sigourney Weaver. Bohužel... To např. komedie Zelená karta, která je vlastně díky obsazení dost podobná, byla proti tomuto paskvilu naprostým skvostem!! Tuto nudnou slátaninu nezachránilo bohužel ani obsazení známé sexuoložky Dr. Ruth Westheimerové, která zde působila spíš směšně než humorně. Za celých téměř 100 minut jsem se jednou pousmál, což je dost smutná bilance. Tu jednu hvězdičku dávám pouze z úcty k francouzským hercům a filmařům, protože chápu, že ne vždy se film povede, ale pokud máte rádi klasické kvalitní francouzské komedie, rozhodně si nekažte chuť tímto laciným, nenáročným a nepovedeným dílkem, které po zhlédnutí jen tak vyšumí, aniž by ve vás vzbudilo jakékoli emoce. Snad jen vztek nad ztrátou času! ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie s Gérardem Depardieu a Sigourney Weaver z prostředí archeologických vykopávek (a zejména o nálezu krásné Laury) mě příliš nenadchla. Nejen že není úplně komediální, ale je zdlouhavá, neakční (až na ty čuníky a muchlování v maringotce) a taková... "nešťavnatá" nebo jak to nazvat. A ta Sigourney mi tam vyloženě nesedla. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama