Reklama

Reklama

Vincent, François, Paul a ti druzí...

  • Francie Vincent, François, Paul... et les autres (více)
Trailer

Příběh několika kamarádů, kteří jsou většinou ve svých povoláních úspěšní, ale v soukromí prožívají spoustu krizí a problémů. Scházejí se u jednoho z nich na venkově, kde si o tom povídají. Pak dojde ke konfliktu který je odcizí a následně jeden z nich vážně onemocní.... (MVanis)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dobře odvyprávěné výseče ze životů tří ze čtyř hlavních aktérů, jeden byl po celou dobu upozaděný a dostával nepoměrně méně prostoru. Neděje se jim nic mimořádného, řeší relativně všední problémy. Osobně mě nejvíc zaujalo, kde všude a jak moc se tehdy kouřilo. Kvůli tomu ale tehdy tenhle film jistě nevzniknul. Mohly se v něm poznat milióny lidí v kapitalistických zemích, byl to film o nich obsazený charismatickými herci a krásnými herečkami. A jinak? Fakt nevím... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Což o to, Vincent a spol se sledovat dá. Otázka spíš je, jak si ten čas zpětně obhájit, protože i když už jsem pochopitelně viděl nespočet horších filmů, v rámci svého žánru a námětu je to čistokrevný průměr a nebál bych se říct i lehce nezáživný podprůměr. Jsou filmy, které se vám vykouří z hlavy po pár dnech a Vincent patří spíš k těm, na jejichž příběh a hrdiny zapomenete po pár hodinách. Maximálně si vybavíte, když zahlédnete titul někde v televizním programu, že v něm hrál Montand, Piccoli a Depardieu, pohříchu ale tyhle slavné postavy francouzské kinematografie máte zafixované s jinými rolemi a jejich hrdiny a skutky ze Sautetova filmu máte dokonale vytěsněné z paměti. Podobný typ filmařiny svádí k nadhodnocování už kvůli přítomnosti hvězd a taky vzhledem k žánrové škatulce filmu s uměleckým záměrem - v komerční části kinematografie by diváci byli nejspíš nemilosrdnější. Vincent a spol je snímek o krizi středního věku a o přátelství, ale takových se i v rámci francouzské kinematografie objevila přehršel a většina jich měla výraznější zápletku a charismatičtější postavy. Můj dojem osciluje někde mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale podle svého obvyklého postupu se u filmu v červeném poli přikloním k nižšímu hodnocení už proto, že tři hvězdičky ode mě obvykle dostávají filmy, které můžu vidět opakovaně a k Vincentovi se už vážně vracet nechci. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Melancholický příběh bez začátku i konce o partičce starých kamarádů, která čelí nejen krizi středního věku, ale i kariérním, tvůrčím, ideovým a vztahovým zásekům. Šarmantní Vincent (tradičně skvělý Yves Montand) čelí bankrotu a má problémy s manželkou a milenkou, protivný doktor François (Michel Piccoli) má problémy s doktořinou a s manželkou, mladý boxer Jean (Gérard Depardieu) má problémy s boxem a přítelkyní a zádumčivý spisovatel Paul (můj oblíbený Serge Reggiani) sice nemá problém se ženskými, ale nedaří se mu psát. Ti všichni se scházejí a rozcházejí, ryjí do sebe přátelsky i méně přátelsky, podpírají se i strkají a každý je svým způsobem bezradný. C'est la vie… ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Claude Sautet /Docela Obycejny Pribeh/ a jeho tvorba ma nebavi, a doteraz som jej neprisiel na chut. Ako pribeh o 3. kamaratoch a ich problemoch v sukromnom zivote je fajn, herci vedia hrat, ale odznie na moj vkus privela prazdnych tlachaciek o medziludskych vztahoch. A zadruhe, Claude -Sautet je v tomto pripade len za rutinera bez invencie, bez kuska originality. Hroza, bieda bola dopozerat to. 50 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žánrové zařazení nemožné. Setkávání přátel na venkově mi trochu připomnělo Woodyho Sex noci svatojánské. O sex ale ve filmu jde jen vzdáleně. Dlouho budete čekat, až se o Depardiem (zvláštní slyšet ho s hlasem Ondřeje Vetchého) přestane jen mluvit jako o boxerovi a začne opravdu tlouct. Do hloubky jsem ale u tohoto filmu nepronikl. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama