Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekalá konkurence musí být rychlá, levná a bez předsudků... Francouzská komedie XXL je ze světa obchodu, módy a konkurence. Pařížská čtvrť Sentier je plná obchodníků, obchodů, bister a restaurací. Neustále se tam svádí boj o každý metr, o každého zákazníka. Alain Berrebi (Michel Boujenah) spolu se svou sestrou podniká v konfekci. Od svých „konkurentů“ – návrhářů nejzvučnějších jmen, přebírá jen ty nejlepší modely, pak vybere látky odpovídající peněžence jeho zákazníků a má svou kolekci hotovou. Berrebi je původem sefardský Žid, jeho snoubenka patří do větve aškenázů. A tak Berrebi doufá, že mu její otec vyjde vstříc a právě jemu prodá prostory, které tak nutně potřebuje. Do téměř dojednaného obchodu však vstupuje jiná větev přízně – Auvergnan Jean Bourdalou (Gérard Depardieu), který má dvě restaurace a toto by byla vítaná příležitost, jak své aktivity rozšířit. Ostatně o Auvergnanech se tvrdí, že jsou mezi Francouzi nejlepšími obchodníky. To ještě oba rivalové netuší, kde je skryto skutečné nebezpečí konkurence: jsou malí a neuvěřitelně hbití a nepocházejí zrovna z Francie… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

XXL je taková nenápadná komedie, jejíž půvab se skrývá v náznacích. Jako první pronikáme do světa židů. Okrajově se dozvídáme něco o jejich myšlení i způsobech žití v současné Francii. Pak už přijdou na řadu obchodní praktiky a do toho se míchají rodinné vazby. A už tehdy filmaři varovali před drobnými Asiaty, kteří se pomalu dostávali do naší přízně. Evropská gastronomická kultura tiše trpí a silně krvácí, ale to je konzumním realistům jedno. Gérard Depardieu je zde vskutku okouzlující a pobaví, ale i jeho protipól nezůstává pozadu. Stejně jako další postavy. Jak jsem říkal, jde o nenápadnou komedii, která ale rozhodně není tak špatná, jak se zdá dle zdejších procent. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Něco do sebe. Jeho croissanty. Něco na sebe. Jeho modely. Teď na kusy, na cáry. Drobené, trhané. Nožem, nůžkami. Jejich nástroji. Činy, co rády za lacino rejžují. Ale  oni dva se přesto vytáhli. S menu na míru, ve výši mrakodrapů. Společníci v Americe, kde by si je vyhlédli, ocenili krajané. Chanel i Michelin. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Docela pohodová komedie o oděvnickém a modelingovém průmyslu, který vlastně ani tak zábavný není. Ten Gérard Depardieu jí hlavně dává šmrnc... ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama