Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • Sovětský svaz Alisa v Straně čuděs (více)
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1981, 30 min

Obsahy(1)

Alenka jednoho dne seděla pod stromem v trávě, listovala knížkou a užívala si slunce a klidu, když kolem ní proběhl bílý králík v sáčku, který kontroloval přesný čas na svých kapesních hodinkách. Alenka se rozběhla za králíkem, protože ještě nikdy neviděla králíka s hodinkami, natož v saku, a vzápětí už dlouze, dlouze padala do neznáma. Měla štěstí, po dlouhém pádu skončila v hromádce listí, bílý králík už jí ale mizel ve stínech dlouhé chodby. Musela se rychle vydat za ním. Králíka sice v chodbě nedohonila, setkala se ale s mnoha jinými obyvateli zvláštního světa. S houseňákem, s kočkou Šklíbou, která se objevovala a ztrácela a občas zůstával jen její úsměv, se srdcovou královnou, zajícem březňákem, kloboučníkem a znovu viděla i bílého králíka, který ji do kouzelné země přivedl. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Alenku jsem nikdy neměla ráda, ono co mít rád na pitomé malé holčičce, která stresuje králíka tím, že za ním běží, zejména když už je sám dost vyděšený z představy, že mu královna nechá setnout hlavu. Houseňák a kočka Šklíba se povedli, zajíc březňák samozřejmě taktéž, ale čaj o páté prosím bez Alenky. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Sovietska verzia predlohy o Alici a jej ríši snov sa veľmi nepodarila. Už som videl o dosť lepšie prevedenia klasických rozprávok zo strany sovietskych tvorcov presne v dobách, kedy táto rozprávka vznikla. Už tak slabý námet bol dogabaný otrasnými animáciami a celkovo nudným prevedením. 40 % ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vynalézavá sovětská adaptace klasické pohádky vyznačující se večerníčkovým feelingem, odfláknutou scénou čaje o páté a bohužel rozporuplnou animací nedosahující kvalit obvyklé u tehdejší sovětské animované produkce, viz například díla Norshteina či Chitruka. Slabé 3*. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama