Reklama

Reklama

Žena s manželem a dětmi se přestěhuje do luxusního bytu, kde začne mít nadpřirozená vidění. Zjevuje se jí v nich starý pár, který tam kdysi žil. (Netflix)

Recenze (10)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší kvalitný duchársky kúsok. Rodinku s dvoma deťmi jedného dňa navštívi podivný starší manželský párik, ktorý u nich pred rokmi žil, a odvtedy sa začínajú diať zvláštne veci. Manželia majú podivné nočné mory a vízie, deti sa chovajú divne, pestúnka sa obesí... a problémy na seba nenechajú dlho čakať. Zvláštny horor, ktorý tentokrát nestavia na veľkých ľakačkách, ale predovšetkým na silnom príbehu, kvalitných hereckých výkonoch a výbornej atmosfére. Vlastne je to pomalá duchárinka, chvíľami dosť ťažkopádna, ale po celý čas drží diváka v napätí, čo všetko sa tej úbohej rodinke ešte stane. Problém vidím len v predvídateľnosti, pretože pointu odhalili už niekde v polovici jednou nenápadnou scénkou, ale aj bez toho ju nebol problém uhádnuť. Záver nesklamal. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dle zdejší hodnocení soudě jde o celkem málo známej kousek. Nevím jestli bych tenhle film zaškatulkoval jako klasickou duchařinu. Za mě je to spíš psychologickej horor s nádechem mysteriózna. Pokud bych to měl nazvat duchařinou pak je to naprosto odlišný od dnešních duchařin, který staví spíš na lekačkách(Scary Jumpech). Tohle bylo o atmosféře. Povedenej byl i výběr herců. Zejména pak dětičky a ten jejich kukuč. Film sice vznikl v roce 2001 ale působil na mě daleko starším dojmem(což mi nevadilo). Mě to sedlo ale pro dnešní rozmlsaný mainstreamový diváky to asi nebude to pravý ořechový. Ti co mají rádi starší horory stavějící na atmosféře by vyloženě zklamáni být neměli. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Francouzi si pro nás tentokrát připravili docela zvláštní psychologickou duchařinu, kdy si divák nemůže být dopředu jistý, co se bude odehrávat v další scéně. Děj sice v sobě neskrývá žádné záludné překážky, ale i tak nám lehce zamotá hlavu. Poslední dobou si mě francouzská tvorba začíná získávat na svou stranu čím dál více. Přiznám se, že až na jedno slabší místo jsem se vydržel dodívat až dokonce bez přerušení, že bych si musel z nudy zajít zakouřit, nebo pro pivko. Filmy jenž zavánějí mysteriózním nádechem totiž můžu hodně a přestože výběr herců nebyl zrovna špičkový, tak mi tu nevadil snad nikdo. Snad jen to dementní čumění obou děcek, ale to patřilo k roli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu postaveno především na vynikajících hercích. Tomuhle se říká ideální casting. Co se samotného děje týče, tak ten byl naprosto prázdný - rodinka a byt s minulostí. Nic víc. Nicméně právě obsazení, ztvárnění halucinací a zneklidňující atmosféra dokázala onu prázdnotu pozvednout do nadprůměru. Musím však přiznat, že jsem to ve finále moc nepochopil. Ale to mi nebrání vyjádřit spokojenost. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aký príbeh predchádzal záhadnému vyhoreniu jedného z apartmánov v Paríži? Je to vracajúca sa schizofrenická choroba jedného z rodičov, alebo duchovia z dávnej minulosti prevtelení do tiel nevinných detí, ktoré za pomoci nadprirodzených schopností s pomocou strachu ovládajú ich kroky? Všetko začína záhadnou návštevou staršieho páru spomínajúceho na detstvo. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama