Reklama

Reklama

Krev a víno

Trailer

Obsahy(1)

Bonvivánský obchodník s vínem Alex Gates ukradne se svým komplicem, zkušeným kasařem Victorem, diamantový náhrdelník ze sejfu milionářské rodiny. Až sem se dokonale promyšlený plán podařilo přesně naplnit. Potíže nastanou, když se klenot, který ukryje v bytě, náhodou ocitne v kufru, s nímž ujede rozzuřená manželka Suzanne se svým synem Jasonem. Oba lupiči dvojici pronásledují, ale získat ukradený lup zpět je téměř nemožné... Americký režisér Bob Rafelson (Malé životní etudy, Král z Marvin Gardens, Černá vdova) ve svém kriminálně laděném snímku navázal na nejlepší tradice černého filmu. Příběh současně představuje jakousi sondu do špatně fungující rodiny i všechny důsledky, jež přináší nedorozumění a nepochopení mezi jejími členy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Naplánovat krádež diamantového přívěsku je hračka. Stačí k tomu pokojská pracující v domě boháčů, dobrá znalost personálu okolí domu, jelikož tam dodáváte víno a často tam jezdíte, pak už se to zdá být hračkou. Ono se ale vždycky s něčím nepočítá- náhoda je blbec a lidský faktor sviňa. Tak se to nakonec všecko hrozně zamotá. Tohle není film o geniální loupeži, ale o tom, jak to bývá doopravdy. Holt peníze ještě nikoho nikdy šťastným neudělaly. Scénář je trochu kostrbatý a herci ani nemají moc co hrát, nicméně Nicholson a Caine mají prostoru dost a jejich vztahu je taky věnováno nejvíc času. Jennifer Lopez je zcela toporná, Dorff překvapil svým civilním výkonem. Průměrný film o průměrných lidech. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, proč zase tak nízké hodnocení? Pro mě je Krev a víno jasně čtyřhvězdičková záležitost. Film mi vůbec nepřišel nudný, banální nebo klišovitý. Ze začátku to tedy vypadalo, že mě bude rozčilovat dějová linie s Jennifer Lopez a Nicholsonovým nevlastním synem, ale nakonec se ukázalo, že i ona měla naštěstí svoje opodstatnění. Hercům těžko něco vytknout. Nicholson je přesně takový, jakého čekáte, a ani Caineův chrchlající, maniakální bouchač nemá nejmenší chybu. Postavte tyhle dva spolu před kameru, dejte jim do scénáře pár kousavých dialogů, a je to jasné. Ale nevím, nevím, kdyby jejich postavy hrál někdo jiný. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aj tohle teda ujelo na všech cestách. Vína tam bylo mnohem míň než se během ve filmu dostalo do mě, ale to by byl ten nejmenší průser. Podstatný záser je, že mě to přišlo v duchu písničky "....a co děti mají s čím hrát", tady s ehodí mezi smečku nahrdelník a oni kolem toho tajtrdlíkujou jak janci, chvíli ho má ten, chvíli zase onen až to všechno začíná bejt úplně jedno. Když už tam J.Lo ukazuje svoje tělíčko, tak by každej slušně založenej divák čekal alespon dvě tři pořádný šukačky, je tam přece Jack Nicholson a ten většinou v těhle scénách umí zahrát první ligu, ale když zklamává i tahle část, tak já fakt nevím čeho se jako divák mám chytit, abych byl vyrajclej. Nevim, možná začátek filmu, Jacka mám vždycky rád, J.Lo je sexy, ale víc jak dvě hvězdy z toho prostě nevyvařím. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný thriller, pre niekoho možno nudnejší, no ja som sa dobre pobavil. Mňa dej nenudil, nevidel som žiadnu zbytočnú scénu, hlavne teda kôli prítomnosti Nicholsona, Caina, Lopezovej a Dorffa. Herci nezahrali zrovna výnimočne, ale aj tak sa je na čo pozerať. Ja film odporúčam, myslím, že je nadpriemerný. Záver je perfektný, hrajú aj emócie. Dávam veľmi silné 3*. 70% ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Slušná práce, která neurazí, ale nejspíš ani nezanechá nějaký hlubší otisk. Scény, kde se objevují Jack Nicholson, Michael Caine (hlavně ten) nebo Jennifer Lopez (všichni hrají postavy, které mají šanci chytit příležitost za pačesy, ale liší se tím, co jsou pro to schopné udělat) udržují pozornost, naopak mínusem je nanicovatý hezoun Stephen Dorff jako kladný hrdina. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Illinois v Buffalo Grove, v Key Largo a ve Virginia Key. (Terva)

Reklama

Reklama