Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mladý a nezkušený, o to větší je jeho odhodlání. Začínající policista odmítá nechat vraha své kolegyně bez spravedlivého trestu... Zločin na hranicích je jeden z příběhů volné řady regionálních kriminálek rakouské televize. Rakouský veřejnoprávní vysílatel ORF oslovil Českou televizi s nabídkou natočit jeden díl cyklu v koprodukci jako samostatný, dějově uzavřený detektivní příběh. Česko-rakouský je nejen příběh, ale i herecké obsazení a prostředí pohraničních oblastí Linecko a Kaplicko. A tak vznikla spolupráce na detektivním příběhu, v němž se setká čerstvě penzionovaná rakouská policistka Grete s mladým českým policistou Standou. Při společném zásahu českých a rakouských policistů proti nelegální rave-party v pohraničním lese tragicky zahyne mladá rakouská policistka Johanna a záhadně zmizí český drogový dealer zvaný Sicilián. Standa vnímá smrt Johanny jako tragédii, protože byl do Johanny zamilovaný, a když se najde i Siciliánova mrtvola, dojde mu, že smrt jeho milované nebyla nehoda. Standův nadřízený zpochybňuje podezření mladého nezkušeného policisty, a tak se Standa tajně obrátí na bývalou rakouskou policistku Grete s prosbou o pomoc při pátrání. Grete správně vnímá nebezpečí, v němž se Standa ocitá, a důrazně ho odrazuje od dalšího postupu na vlastní pěst. Jenže Standa chce vraha vypátrat za každou cenu. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Mladý český policista, společně se svou rakouskou kolegyní ve výslužbě, pátrají po pravé příčině smrti mladé rakouské policistky při společném zátahu na technopárty... Tento společný česko-rakouský projekt se (na rozdíl od Marie Terezie) vůbec nepovedl. Počínaje příšerným scénářem a dialogy a velmi tristními hereckými výkony konče. Česká televize mne tentokrát velmi zklamala. 20 %. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Nápad na příhraniční seriál je docela dobrý, ale scénář bohužel nestačil ani na vesnickou rozkrádačku. Když už se něco takového podniká, mělo se nesjpíš těžit z rozdílů na obou stranách hranice a na nich stavět. Určitě šlo humor i napětí vytvořit právě tímto způsobem. Místo toho vtipné scénky obstarávalo nepojízdné auto a zaseknutá audiokazeta... A to je přeci jen málo. Jinak věty jako Marek je dobrý český policista, Jarda je výborný český kolega, mě asi budou strašit ještě pár dní, že Stando?:-). Maria Hofstatter mi přišla docela sympatická, i když jsem moc nepochopil, proč byla tak skvělou policistkou:-). Závěr mi pak připomněl takový Vichr z hor na Tarantinův způsob:-) 30% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jestli to neměla být parodie, jen to režisér nepochopil... Ale vzhledem k tomu, že je jedním ze scenáristů, tak je to blbost. Detektivní dno, kde je prakticky všechno špatně. Nezajímali mě vyšetřovatelé, oběti ani samotný zločin. Možná jsem naivně čekal, jestli to nezačne dávat smysl. Naprostá ztráta času. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Průměrná TV kriminálka ovšem aby českej policajt jebal rakouskou policistku tak to snad Ne, ani Příšerné postsynchrony, (proč jsou kvalitně nadabované jen PIXARovky ?) tento výtvor nezachránila naopak- tento dabing zní dutě jak z jiné místnosti. K detektivce mám velké poděkování že jsme to natočili dohromady myslím i žánrově s Rakušáky. Jak prohlásil Karel Schwarzenberg:  “Češi a Rakušané jsou jeden a tentýž národ-mluvící jen rozdílným jazykem”, no může být…ale Češi jsou bordeláři a hašteřiví, Rakušani jsou víc studení než Češi zato mají lepší tah na branku, ale dohromady, tedy pokuď by nám Rakušani šéfovali byli by jsme asi také víc snaživí - jak ukazuje historie a Jára Cimermann “pod Rakouským vedením pilný národ Čechů”.  Více takových oficiálních  filmů, ovšem lepším scénářem, tohle ovšem není o nic horší než české výtvory alespoň se podívám na hezké rakouské uniformy než ošizené české hadry pardon uniformy. ()

Tomas.Z odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se ze scénáře dala udělat zajímavá kriminálka. Ovšem děj, herci a jednotlivé scény působily natolik zmatečně, kdy starší kriminalistka v důchodu (asi měla být něco jako slečna Marplová v džínách a hulící jednu cigaretu za druhou...?) nezišťně pomůže mladému českému kolegovi objasnit vraždu její kmotřenky, která čerstvě dokončila policejní školu v Rakousku a s tímto českým policistou si byla intimně blízká .... Celé to na mě působilo nudně, některé scény zbytečně dlouhé (např. stále hrající kazeťák v autě, které důchodkyně akčně vyměnila za svoje elektrokolo...), asi jako když pejsek a kočička vařili dort - splácali, co se dalo a výsledek nebyl k žrádlu. Tady v tom případě ke koukání. Když jsem se pak podíval na Policii Modravu nebo 1.oddělení - rozdíl několika kategorií. Tenhle film je za mě propadák. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Českých Budejoviciach, Vyššom Brode, rakúskom Helfenbergu a Schwechate. (dyfur)

Reklama

Reklama