Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři přátelé (Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Stephen Dorff a Jeremy Piven) se jedné tiché noci rozhodnou odjet na zápas v boxu a strávit ji příjemně ve městě. Nevinná oslava se však změní v boj o přežití po špatném odbočení z rušné silnice. Musí podstoupit zkoušku svého přátelství a odvahy. Stanou se svědky brutálního řádění gangu, který nerozlišuje rasu ani barvu pleti. Psychopatický vrah (Denis Leary) zde hraje se svou obětí krutou hru kočky s myší. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

klima777 

všechny recenze uživatele

Film spíše nenápadný (což neznamená špatný; hezké je mj. třeba rozkolísání obvyklých sociálních schémat), ale vzhledem k faktu, že se zde psaly dějiny hudebního žánru zvaného crossover, hodně důležitý (ano, FNM existovali již mnohem dříve, Anthrax experimentovali na obdobném poli už dávno, ale celosvětový boom přišel až díky geniálnímu nápadu producenta Ricka Rubina). Soundtrack (narozdíl od většiny skladeb z tanečně/tvrdě rockového Spawn) funguje i dnes. Trocha nostalgie? Možná... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Skvělá night runaway s dobrým scénářem, atmosférou, výpravou, kamerou a obsazením, o jedné pánské jízdě, která se brutálně zvrhla. Skutečně to silně evokuje snímky ze 70. let zmíněné moviem a ti gangsteři měli být rozhodně hispánci nebo černoši jako v podobných, o rok starších Hillových LOTRECH, umocnilo by to ty naznačené třídní rozdíly. Nejlepší byla scéna na žebříku nataženém vysoko mezi dvěma střechami, po kterém musí hrdinové v jednu chvíli přelézt, aby unikli pronásledovatelům, a následné vyjednávání o život. Jednoduchý, strhujícím způsobem natočený nápad, u kterého se o mě pokoušel infarkt. Režiséra Stephena Hopkinse netřeba představovat, je to ten pán co nám během svých nejplodnějších let v první půlce 90. let přinesl kromě ROZSUDKU NOCI třeba druhého PREDÁTORA nebo ZDĚŠENÍ. Dobře na tom byl i můj oblíbenec Emilio Estevez, který ve stejném roce natočil ještě NABITOU ZBRAŇ 1 a POLICEJNÍ DOHLED. Na závěr se jako už u mnoha jiných levných, jednoduchých, ale výborných žánrových filmů, musím zeptat: proč se sakra něco takového netočí i u nás? ()

Reklama

Baroque 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnapínavejších filmov, čo som kedy videl na tému kto z koho. Keď sme ho pozerali, sotva sme dýchali. Výkony vynikajúce, Denis Leary ako vždy famózne (skôr som fandil jeho postave, ako tým stredostavovským buznám). Ten, kto označuje tento film za priemerný, by asi mal byť v kožu tých, čo takýmito štvrťami prešli. Osobne som pár takýchto výletov totiž zažil tiež. Ľahko sa opovrhuje a spochybňuje realita, keď je len na filmovom plátne. Opravdu to nie je žiadna funky nálada. Skvelo stvárnené naširoko roztvorené nôžky kadiť, kde si funguje jedna vrstva v pohodičke, netušiac, že ​​niečo tiež môže vôbec existovať, a druhá je rada, keď sa dožije stredného veku. Život tam venku je totiž bojové pole. Mňa osobne sa OST veľmi nelíbil. Príde mi práveže skôr pózerský. Ale tento film by mal patriť jednoznačne medzi elitu. Minimálne čo sa akčnej produkcie týka. 85% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdysi když jsem to viděl v době premiéry, mě tenhle film dostal až svou vražednou atmosférou a nečekaně dobrým Emilio Estevezem. Prostě je to thriller, který chytne pod krk a hustě diváka dusí. To ale bylo kdysi dávno a od té doby jsem už na tento film nikde nenarazil. Určitě bych si ho dal znova, abych se přesvědčil, zda ztratil na své působivosti či nikoliv. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je nejzajímavější soundtrack, který ve své době vzbudil pozornost revolučním propojením hip hopových a alternativně rockových umělců. Začátek filmu samotného vzbuzoval naděje, že i ten by mohl být něčím výjimečným. Slušně rozehraná partie skupiny dobře situovaných chlápků na rozhraní nevybouřeného mládí a blížící se zodpovědné dospělosti, kteří v pochybné čtvrti nedopatřením nakouknou pod pokličku místních nekalých kšeftů a stanou se tak lovnou zvěří, je slibná, i atmosféru a napětí to má. Ale postupně to tvůrcům začne klouzat mezi prsty, zajímavé sociální pnutí mezi oběma stranami se vytrácí a konec už je jen bezradnou akční konfrontací. Navíc mi Estevez nikdy moc nepřirostl k srdci a jeho gangsterský protivník taky moc charismatu nepobral. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • I když film nebyl příliš úspěšný, to samé se nedá říci o soundtracku. Ne něm ve své době netradičně své síly spojili umělci  z rockové/metalové a hiphopové scény, například Faith No More s Boo-Yaa T.R.I.B.E., Biohazard s Onyx, Pearl Jam se Cypress Hill nebo Slayer a Ice-T.  Album se stalo v hudebních kruzích fenoménem a dá se říct, že i zakládajícím stavebním kamenem žánru, který se později nazýval Nu-Metal a do něhož spadají skupiny jako KoRn, Slipknot, Coal Chamber nebo Linkin Park. (p3tris)

Reklama

Reklama