Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Slim (Stephen Dorff), Otis (Clé Bennett) a Frank (Steven McCarthy) a jejich kamarádka Alex (Karen Cliche) mají v životě jedinou vášeň: rychlost. Na snowboardu i na bruslích se mění v partu, která vyznává maximální riziko: jejich heslem je rychlost a drzá odvaha. Proč své schopnosti neuplatnit k vlastnímu obohacení a zábavě jako bankovní lupiči? Nevšední kvartet zjišťuje, že díky svým schopnostem má šanci uniknout těžkopádné oficiální spravedlnosti. Plány čtveřice jsou stále odvážnější a jejich útěky stále smělejší. Slim vymyslí šíleně odvážný plán, který má všem vytřít zrak: podniknout pět po sobě následujících loupeží v pěti dnech se ziskem 20 milionů dolarů. A potom jít od toho... Jenže nic není tak snadné, tak se to zdá z nadhledu snowboardu. Kamarádi se musejí poprvé vážně utkat s policií - a s mafií! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Pires odišiel za oceán a vôbec to nedopadlo ako odpadové dno. Čo si však preniesol je zbesilé francúzske tempo, ktoré síce neškodí ale ani nevysvetľuje a nedáva čas pochopiť emócie. Všetko francúzske neotrelé zostalo, akcia na moste za použitia hudby je dostatočne surreálna a skvelá, ostatné je udica pre Dannyho jedenástku. TU si Dorff vystačí so štyroma a ide im to skvelé. Či sa oplatí šukať s políciou si každý odpovie sám. Musí to vidieť. Pomerne rýchla akcia na pozadí príbehu kríženého od Oceana po Bod zlomu. (videné 22.1.2019, Filmplus archív) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nejel tudy někdo na kolečkových bruslích? Ano. Jel. A že to byla úchvatná jízda, radost pohledět. Partě zdvořilých zlodějů však zkříží plány pan nezdvořilý a hned vzápětí pan neslušný se šikovným nožíkem na králíky. Po dvou nechutných vstupuje do hry sexy kráska s kvérem na štíhlém stehně. Houstnoucí ovzduší provětráme padákem a nášlapnou minou v duchu sentence: udělej banku a zmiz. P.S. A buď slušný a řekni prosím. ()

Reklama

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Při úvodních titulcích jsem si říkál: Hm, Gérard Pirés, to mi něco říká. Již na začátku filmu jsem si říkal, jak moc to připomíná Taxi, ale to spojení mi vůbec nedošlo, i když ten rukopis je tam jasně znát. Je škoda, že film sráží pár děr ve scénáři a naprostá neschopnost vzbudit nějaké napětí, i když se o to úzkostlivě snaží, protože již od začátku na člověka dýchne skvělou atmosférou a je prošpikován několik velice cool momenty. Stephen a Natasha sice tvoří na plátně skvělý tým, ale zbytek herců hraje nějaké druhé až třetí housle a tak to lépe prostě dopadnout nemůže. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna z celého filmu probíhá při úvodních titulcích. Útěk z vyloupené banky na kolečkových bruslích je suverénně nejoriginálnější akční sekvencí. Pak se toho děje ještě docela dost, ale už to není taková pecka. Scénář je klasicky béčkově nesmyslný, postavy jen letmo nahozené a nevýrazně zahrané. 50%, tři hvězdičky dávám čistě s přihlédnutím k tomu, že se vyrojilo příliš podstatně horších „extrémních“ filmů. ()

pavont 

všechny recenze uživatele

Priznajme si to Gerard Pires nie je reziser na celovecerne filmy. Aj vo svojomm poslednom filme Sky fighters dokazuje, ze by mu mozno sla lepsie dokumentaristika. Dej sa neda povazovay za nic viac ako zhluk kvazi akcnych scen. Dialogy si snad vycucal z prstu ked mal dlhu chvilu. Dorffa mam rad ale tiez nepredviedol extra vykon. Na viac ako na 3* to nema. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama