Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Hodnotím preciznost a uvěřitelnost zpracování. K tomu, a hereckým výkonům, nemám připomínky. Poněkud jinak to mám s Markovičovou metodou, tam tiše žasnu. Chce to velikou sebejistotu, vozit psychopatického vraha na výlety po celé republice, a to bez potřebného zajištění. Ještě větší frajeřina je pozvat ho domů na kafe! Osobně to vnímám hlavně jako odraz doby, kdy se kašlalo na dodržování nějakých bezpečných postupů a i riskantní experiment dostal zelenou, pokud přinesl výsledky. Kdyby to byla jen fikce, možná by tomu dnes nikdo neuvěřil. ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co Nova vyprodukovala od svého vzniku v žánru krimi (mini) série! Roubal byl dobrej, ale toto je o level výš. I snahou vizuálně docílit dobu - extetiérově i interióvě to šlape tvrdě na paty Devadesátkám od ČT. Doufám, že představitel Hojera, Petr Uhlík si příští rok půjde pro Lva. Teď už se jen těšit na další - na Straku (spartakiádní vrah). ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásné a zároveň i velice mrazivé překvapení, tady se totiž povedlo vše na výbornou a tvůrci zaslouží velikánskou pochvalu.. Strhující příběh vyšetřování vražd mladých žen je propleten s dalšími krimi případy Jiřího Markoviče a na diváka doslova dýchá minulost ve všech detailech a drobnostech, to je prostě skvostně odvedená práce.. Výborní herci zaslouží smeknutí klobouku, Petr Lněnička a Petr Uhlík hrají fantasticky, jen dodám, že i všichni ostatní se mi moc líbili, např. Dano Heriban, Michal Isteník, Vojtěch Kotek.. Přijala jsem tuto sérii jako projevený obdiv a úctu k práci kriminalisty Markoviče a lusknutím prstů jsem se připojila k fanouškům.. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Hvězda se zrodila. Ne, že bych sledoval televizní tvorbu, ale na šuškandu slyším a od Pustiny a Hořícího keře si nevybavuji, že by stálo za řeč nějaké další drama s takovou pověstí a reálnou kvalitou. A vyplatilo se. Ještě o Markovičovi hodně uslyšíme. Nejen při předávání nejrůznějších cen. Přinejmenším od neklidného táty ve Studni Majora Zemana si nevybavuji sugestivnější hororovou postavu, než je role L. Hojera, možná ještě mimozemšťany od Věry Chytilové. Gratuluji celému tvůrčímu týmu ke skvělé práci. Výtky bych měl, ale za to, že to na rozdíl od Fincherova Mindhuntera, aspoň jasně uzavřeli, mají u mě velké plus. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Asi to není nejvhodnější přirovnání, ale vzpomněla jsem si při sledování seriálu na lovce krokodýlů Steva Irwina. Ten se taky dokázal mazlit s živočichy, ke kterým by se většina lidí bála přiblížit, natož si na ně sáhnout. Jiří Markovič měl výjimečný dar, schopnost vcítit se do druhého člověka, bez předsudků, bez soudu. Přízeň vyslýchaných a jejich spolupráci si získával určitě taky svým klidem, jistotou a absencí strachu nebo alespoň schopností nedat ten strach najevo. Seriál se ohromě povedl, celé to působí, bez ohledu na absurdnost mnohých situací, velmi autenticky a přirozeně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Vrah Jiří Prchlík (Cyril Dobrý), který se v epizodě objevil, se ve skutečnosti jmenoval Jan Tvrdík. V říjnu 1978 brutálně zavraždil svoji tchýni a pokusil se zabít své děti a manželku. V roce 1980 byl za svůj čin popraven. Markovič (Petr Lněnička) o něm prohlásil, že jen u něj si byl úplně jistý, že si trest smrti zasloužil.“ (Bediverecs)
  • Na přípravě seriálu se podílel i skutečný Jiří Markovič, který se však uvedení seriálu bohužel nedožil. Zemřel 20. října 2022 krátce před svými 80. narozeninami. (Bediverecs)
  • Petr Uhlík (Ladislav Hojer) prišiel na kasting už v úlohe, štylizovaný do role Hojera a všetkých úplne uchvátil. (Game90)

Reklama

Reklama