Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Pošmak a nejlepší český seroš od Pustiny. Petr Lněnička vypadnul ze sedmdesátkového filmu se Sovákem a Petr Uhlík z noční můry - a dohromady to funguje výborně. Komu čest, tomu čest, tohle se fakt povedlo; a že si to půjčuje hodně z Mindhuntera mi vlastně ani nevadí. 4-5*, ale v kontextu českých seriálů je to fakt super, tak sázím maximum. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný hodnocení tohodle seriálu je pro mě záhadou. Lněnička v roli policajta sluníčkáře- milýska, kterej se bál recidivistů, a domů si bral vraha buhvíkolika ženskejch. Popravdě Callahan to nebyl. Herec v roli toho blba zahrál svou roli dobře, a to byl snad nejsvětlejší moment týhle šestidílný série. Jinak celý to bylo roztahaný, nudný, vlekoucí se jak smrad z ponožek. Vyšetřování bylo jako jeden velkej výlet. A věta , kterou náš Markovič vypustil z úst ve mě bude rezonovat ještě dlouho. Proboha, my tady s ním procestujeme celou republiku, šaškujeme s ním, a on se chce podívat, jak ho oběsí.. Já bych to znovu zavedl. 40%. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Hvězda se zrodila. Ne, že bych sledoval televizní tvorbu, ale na šuškandu slyším a od Pustiny a Hořícího keře si nevybavuji, že by stálo za řeč nějaké další drama s takovou pověstí a reálnou kvalitou. A vyplatilo se. Ještě o Markovičovi hodně uslyšíme. Nejen při předávání nejrůznějších cen. Přinejmenším od neklidného táty ve Studni Majora Zemana si nevybavuji sugestivnější hororovou postavu, než je role L. Hojera, možná ještě mimozemšťany od Věry Chytilové. Gratuluji celému tvůrčímu týmu ke skvělé práci. Výtky bych měl, ale za to, že to na rozdíl od Fincherova Mindhuntera, aspoň jasně uzavřeli, mají u mě velké plus. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bravurní česká odpověď na kultovní Fincherův seriál Mindhunter. True crime pošmak. Na tomhle projektu jsou doslova neuvěřitelné hned dvě věci - že něco takhle kvalitního, řemeslně dokonalého, atmosferického, formálně i obsahově vycizelovaného byla schopna vyprodukovat doposud impotentní komerční TV Nova a za druhé sám fakt, že je tenhle seriál točen podle skutečných událostí a že se něco takového u nás skutečně stalo... Pavel Soukup je opravdu nadaný a schopný režisér a Petr Uhlík neuvěřitelný talent! Nejlepší český seriál od projektu HBO Pustina! ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Asi to není nejvhodnější přirovnání, ale vzpomněla jsem si při sledování seriálu na lovce krokodýlů Steva Irwina. Ten se taky dokázal mazlit s živočichy, ke kterým by se většina lidí bála přiblížit, natož si na ně sáhnout. Jiří Markovič měl výjimečný dar, schopnost vcítit se do druhého člověka, bez předsudků, bez soudu. Přízeň vyslýchaných a jejich spolupráci si získával určitě taky svým klidem, jistotou a absencí strachu nebo alespoň schopností nedat ten strach najevo. Seriál se ohromě povedl, celé to působí, bez ohledu na absurdnost mnohých situací, velmi autenticky a přirozeně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Scéna v čase 6:25, kdy dojedou na služebnu v „Ústí“, se natáčela na Wagnerově náměstí v Berouně. Objekt byl vystavěn v 70. letech 20. století jako sekretariát OV KSČ (přezdívalo se mu „Kreml“), po revoluci tu mimo jiné dlouho sídlila Česká pojišťovna. V zadním traktu sídlí některé soukromé firmy a jsou tu ordinace soukromých lékařů, v bývalém školícím středisku je Domov na verandě (zařízení pro seniory). (a-ja)
  • Petr Uhlík (Ladislav Hojer) kvůli roli drasticky zhubnul cca 10 kg a uhnal si psychické problémy. (Karinaa)

Reklama

Reklama