Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější na tom je se nenechat odradit názvem seroše, kterej se opravdu hodně nepovedl. Narozdíl od serošev:o). Jako tohle beru jako hodně kvalitní podívanou, která v ledasčem dává na frak i dokonalým Devadesátkám. Nejvíc jednoznačně hereckým výkonec Hojera, kterej to sehrál fakt uvěřitelně a bravůrně. I MArkovič a všici ostatní klobouček. Seroš sem pio dlouhý době musel čekat na nové díly, což se málokdy stáva. Každopádně skvělá podívaná, má to jen 6 dílů, takže né jako 10ti sériový seroše. Víc takovejch detektivek podle skutečností... ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Hvězda se zrodila. Ne, že bych sledoval televizní tvorbu, ale na šuškandu slyším a od Pustiny a Hořícího keře si nevybavuji, že by stálo za řeč nějaké další drama s takovou pověstí a reálnou kvalitou. A vyplatilo se. Ještě o Markovičovi hodně uslyšíme. Nejen při předávání nejrůznějších cen. Přinejmenším od neklidného táty ve Studni Majora Zemana si nevybavuji sugestivnější hororovou postavu, než je role L. Hojera, možná ještě mimozemšťany od Věry Chytilové. Gratuluji celému tvůrčímu týmu ke skvělé práci. Výtky bych měl, ale za to, že to na rozdíl od Fincherova Mindhuntera, aspoň jasně uzavřeli, mají u mě velké plus. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zastavte! Já ty holky ošukám a zabiju, vy to na místě vyšetříte a budete mít další dva vyřešený případy a můžem domů." Tak tady konečně Láďa pochopil, o čem policejní práce je - o statistikách. Skoro jsem se až divil, že major Markovič s tímto návrhem nesouhlasil, když už Láďu nehlídal při převozu, zval ho domů na oběd a málem ho nechal uškrtit figurantku při rekonstrukci. Bylo to celý takový zvláštní, mrazivý a skutečný. Dost mě to bavilo, zejména rozhovory s inženýrem Stahlwerkem Tekverkem byly vynikající, ale postavu poručíka Červenky jsem nedal. Štval mě s každým nezaklepáním a tajně jsem doufal, že ho nakonec Láďa sežere. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už u snímku s názvem #annaismissing jsem si říkal, že Pavel Soukup má správně nakročeno k tomu stát se opravdu špičkovým režisérem. A díky Metodě Markovič si může tuto kolonku právoplatně odškrtnout. Naprosto fenomenální počin po všech stránkách! Při sledování jsem si místy říkal, jestli se doopravdy jedná o tuzemskou podívanou. Herecky prvotřídní! Lněnička tímto všem ukázal, že nepatří jen mezi špičkové dabéry. I Neužil zazářil ve vedlejší roli. A Petr Uhlík? Nebál bych se tvrdit, že se jedná o nejlepší herecký výkon novodobého tisíciletí (v rámci ČR samozřejmě). Šel z něj strach, doopravdy se zhostil role Hojera na jedničku. Ten kluk má zaděláno na úspěšnou kariéru...Technicky též famózní. Kamera, střih, nepříjemný hudební podkres. To vše na světové úrovni. Fakticky se těším na druhou sérii, která se bude věnovat spartakiádnímu vrahovi Strakovi. Za mě si první série odnáší 9/10 P.S. Případy I.oddělení mají konečně po stránce kvality tu správnou konkurenci :) ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Pošmak a nejlepší český seroš od Pustiny. Petr Lněnička vypadnul ze sedmdesátkového filmu se Sovákem a Petr Uhlík z noční můry - a dohromady to funguje výborně. Komu čest, tomu čest, tohle se fakt povedlo; a že si to půjčuje hodně z Mindhuntera mi vlastně ani nevadí. 4-5*, ale v kontextu českých seriálů je to fakt super, tak sázím maximum. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Jaromír Stahlwerk, kterého hraje Vojtěch Kotek, je skutečná postava. Jeho skutečném jméno však je Vladimír Tekverk. (Bediverecs)
  • Když má prezident Husák před sebou žádost o milost, lze si všimnout, že Žabimajerský (Daniel Heriban) je podepsán jako Mgr. Štefan Žabimajerský. Jedná se o chybu, jelikož v předmětné době nebyl titul magistra udělován. Absolventi právnických fakult zakončením vysokoškolského studia státní závěrečnou zkouškou nezískali žádný titul. Mohli však následným vykonáním nepovinné státní rigorózní zkoušky získat titul JUDr. Magisterský titul je absolventům vysokých škol v Česku udělován až od roku 1990. (Bediverecs)
  • Předpremiéru seriálu navštívila i Eva Markovičová, kterou v seriálu ztvárnila Sarah Haváčová. Samotné Markovičové se výkon Haváčové velmi líbil. (Bediverecs)

Reklama

Reklama