Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na oregonskej farme žije chlapec Napoleon (Johnny Whitaker) už iba so svojim starým otcom. Vypomôcť pri chove kôz počas leta prichádza univerzitný študent Danny (Michael Douglas) a medzi ním a chlapcom sa vyvinie silné priateľstvo. Jedného dňa jeho dedkovi zveria z cirkusu, ktorý zavítal do mesta, leva o ktorého sa má postarať. Lenže starý otec zomiera a sirota Napoleon v obavách z toho, že mu zviera vezmú, sa s ním a kamarátkou Samanthou (Jodie Foster) vyberá do divočiny hľadať Dannyho Vo veku 10 rokov vo filme debutuje Jodie Foster, ktorá si okrem hereckej skúsenosti odniesla aj nepríjemnú skúsenosť z útoku leva. (Yoss)

(více)

Recenze (2)

Terva 

všechny recenze uživatele

Po smrti dědečka zbyl malému chlapci pouze starý lev a kamarádka Samantha. Všichni tři vyrážejí na dobrodružnou cestu americkou divočinou. Ocenění : Oscar 1972 - nominace : hudba. Hudba : Buddy Baker. Scénář : Stewart Raffill. Kamera : Monroe P. Askins ()

Zajímavosti (3)

  • Jodie Foster byla během natáčení pokousána náhradním lvem Zambou. Stále má na těle vidět jizvy, události ji však zbavila celožitovního strachu z koček. (Terva)
  • Natáčení proběhlo v okolí města John Day v Oregonu. (Terva)

Reklama

Reklama