Reklama

Reklama

Šokující Asie 1

  • Hongkong Gu ling jing guai dong nan ya (více)
Hongkong / Západní Německo, 1976, 94 min

Obsahy(1)

Při sledování tohoto dokumentu si nejprve uvědomte, že lidé v červenci 1969 vystoupili na Měsíc. Kdo však neviděl Šokující Asii, neví, co se na světě ve skutečnosti děje. Vše, co uvidíte, bylo natočeno ve chvíli, kdy daná situace probíhala. Při čtení tohoto textu se tyto neuvěřitelné události někde dějí. Nic není zkresleno nebo upraveno. Prostě neuvěřitelné!!! Pálení mrtvol a fanatické obřady u Gangy. Čarodějové z Ashramu a mrtvá indická božstva. Náboženští fanatici z Taipusanského festivalu. Hotely lásky a sexuální festival v Japonsku. Hříšné zábavy transvestitů a hermafroditů. Tajemství a záhady asijských léčitelů. Senzační operace hermafroditů. Tetování jako umění erotiky. Sloní festival v Thajsku. Zápasy žen a trpaslíků. Stahování kůže zaživa. Muzeum sexu v Tobě. SM show... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá, jestli mne dokáže šokovat dokument ze sedmdesátých let. Nechutných věcí tam bylo dost, ale musím přiznat, že minimálně dvě věci vzbudily mou pozornost. Netušila jsem, že už v té době si mohl japonský muž koupit v obchodě konzervu s použitým spodním prádlem. Škála tohoto zboží je šokující, můžete najít prádlo, které vysvlékla čistá panna až po prádlo po všech čertech zaneřáděné. SUPER brigáda, u nás chudé studentky většinou obrací burgry v Mekáči :D Ale teď to vážnější téma, a to je osud hermafroditů, kteří se vyskytují myslím v Asii opravdu v hojnějším počtu než v Evropě a Americe. Věděla jsem, že obojpohlavnost není jen problém či výsada hlemýždě zahradního, ale nahlédnutí do zákulisí lidských jedinců jsem viděla prvně. Jejich životy se redukují buď na pobyt v jakýchsi potupných ghetech asijských bordelů nebo musí podstoupit bolest, aby mohly/i prožít něco z normálního života. Vzbudilo to ve mně empatii k těmto mnohdy krásným ženám, kterým narostlo plnohodnotné! pánské přirození... A teď ke kvalitě dokumentu samotného. Není valná, poškozuje ji povrchnost a neuspořádanost témat. Jednotlivé náměty jsou totiž zajímavé a zasloužily by zpracovat zvlášť a na vyšší úrovni. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Opravdu šokující dokument, ve kterém si uvědomíte, že někteří lidští spoluobyvatelé této planety se liší i jinými věcmi než jsou šikmé oči. Začínáme lidmi, kteří si nechávají propichovat různé části těla. Gurmáni si pak pošmáknou na stáhnutém hadovi, leguánovi či dokonce netopýrovi. Mňamka! Poté se zlehka nakousnou různé sexuální praktiky, např. s koňmi, ovšem tentokrát výjimečně bez názornější ukázky. Bídu Asie posléze střídá upalování lidí. Pak navštěvujeme asijský bordel, který má jednu malou zvláštnost. Na první pohled krásné kurvičky totiž mají jeden bonus. Detailní pohled mezi nohy nás totiž utvrdí, že to jsou frajeři - transsexuálové. Zakončíme ženským a posléze trpasličím wrestlingem. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nějak mi unikla doba vzniku tohoto bedekru. Nazývat to dokumentem je hodně nadneseno.. Už při úvodních titulkách, vybledlým barvám obrazu a hudebním doprovodu jsem se lekl, zda v balírně DVD omylem nezaměnili mé DVD za německý erotický film typu Emanuela... Ve finále jsem se vlastně ani tak moc nesekl. DVD zaměněno nebylo, jen štáb primárně zajímaly různé asijské erotické podniky a libůstky s tím spjaté. Zbytek byl dokořeněn výjevy z asijských tržišť, festivalů kde se zůčastnění uvádějí do transu, kremací zemřelých na březích Gangy a hermafrodity. V tom roce 1974 to asi opravdu mohlo fungovat na diváka jako cosi extra..(obzvláště u nás pokud to kolovalo jako padesátá video kope :-)) . --- Dnes, kdy je bohužel žalujících záběrů na zaživa stahovaná a krutě ubíjena zvířata pro lůži či maso z asijských tržišť plný internet, chirurgické operace kliniky vysílají on - line v přímých přenosech do TV a o erotice a pornu ani nemluvě - nemá na tomto snímku co šokovat. Ten si navíc neklade za cíl objasňovat viděné, pouze jej divákovi předkládá - bizardnost za bizardností. Divák však místo šoku bude spíše zhnusen. Zajímalo by mne zda některé záběry u nichž bylo vyzdvyhováno, že je ještě žádný štáb nepořídil, byly zachyceny na film skutečně poprvé..Pak by jistou dokumentární hodnotu přece jen měl.. .Aie je jistě zajímavá, ale některé její upatlané části o nichž je Shocking Asia 1 - bych v klidu vynechal * ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem upřednostňoval dokumenty, ze kterých jsem měl šanci se něco dozvědět, pochopit a poznat, před těmi, které se mě snažily šokovat a ohromit. Ani syntéza obého mi není cizí. Snahu šokovat dokážu odpustit dokumentu i tehdy, když se snaží člověka vyburcovat z letargie a přinutit zaujmout nějaký nelhostejný postoj. Ale jaký postoj by to mohl být zde? Jedině ten, že asiaté jsou bez výjimky banda šílenců, masochistů, hadožroutů, násilníků, transvestitů, kurev a uchyláků (ač záměr autorů je nejspíš právě opačný). Velmi chvályhodné, viďte? Dokument ve svém úvodu moudře tvrdí, že člověk, který chce Asii poznat, by neměl přivírat oči před jejími temnými stránkami. Pravda, ale on by je neměl zavírat ani před těmi světlými a indiferentními. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasické ázijské mondo z ktorého som sa opäť niečo nové dozvedel – a to, že implantácia silikónového vankúšika sa do ženského prsníka zavádzala aj cez podpazušie. V balení známej série Shocking Asia sa nachádza okrem istej dávky kultúrneho šoku a zaujímavostí aj porcia ľudských zvláštností a erotických rozmarov, dopĺňajúcich sa navzájom v prijateľnom množstve, ktorého výsledný dojem tak získava štatút zaujímavého materiálu. ()

Zajímavosti (1)

  • Dokument byl zakázán ve Finsku kvůli svému grafickému obsahu. (Homerking)

Reklama

Reklama