Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedená romance zasazená do válečných let. Špionských praktik jsem si moc neužil, ale taky si mohli odpustit roztahat to na dvě hodiny, protože v první polovině se nic zásadního nedělo, ve druhé když to mělo gradovat, tak nic v tomhle smyslu nepřišlo. Nějaká láska sekretářky ke svému nadřízenému je mně lhostejná. Na romantiku to nemělo ty pravé herce, respektive Michael Douglas by vedle sebe potřeboval někoho jako byla Kathleen Turner, protože jim to spolu šlo dobře, na drama to bylo moc plytké a bez napětí. Je totiž z úvodní scény známo, jak to dopadne a lze si snadno odvodit, že když to přežila jedna, tak to přežije i druhý. Dal jsem filmu po letech příležitost, ale znovu mě to znudilo. Závěr byl navíc směšný. Chválím výpravu a hudbu. 40% ()

Valkyra 

všechny recenze uživatele

Nedoceněné špionážní válečné drama na pozadí druhé světové války. Přínosem tohoto filmu je v postavách Melanie Griffith jako Linda Voss a Joely Richardson jako Margrete Von Eberstein. Mladá špionka Linda a Margrete jsou jako "dvě sestry". Linda ji plně důvěřuje. to se jí však stane osudným omylem. Přes výbornou práci překladatelky při výslechu s přistěhovalci a ne moc dobrou práci, jako kuchařka se stává vychovatelkou dětí generála, jenž má u sebe plány umístění továrny na výrobu zbraní. I když už víte předem jak vše dopadne, neubírá to nic na atmosféře, která graduje v příběhu o přátelství a zradě. Až na drobné nedostatky dalece převyšuje podobné filmy jako je Charlotte Gray 2001, ... ()

Reklama

luciluci 

všechny recenze uživatele

Chvílami tak naivné, že sa až divím, že sa na to Douglas upísal. Príbeh je v podstate jedno velké klišé, takže ničím neprekvapí a človek po celú dobu vie, čo bude nasledovať. Scenár akoby vyliaty z pera Rosamunde Pillcerovej, Daniely Steelovej, či inej podobnej autorky ružových románov. Herecký výkon Melanie Griffih je dosť slabý. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná vojnová špionážna dráma, ktorej dominuje príťažlivý scenár a sympatické herecké obsadenie. Melanie Griffith v úlohe špiónky teda nie je bohvie čo, ale spynie "s davom". Najväčším víťazom sa javí Joely Richardson, v menšej úlohe, tentoraz oproti Schindlerovmu listu, poteší prítomnosť (nacistického pohlavára) v podobe Liama Neesona. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek měl asi všechno. Možná se některým nezdála atmosféra, která byla za války patrně ještě mnohem temnější, nicméně takovou nutně k úspěchu nepotřeboval. Co se týče výkonů, výrazně nad všemi vyčnívá Melanie Griffithová, pro kterou se stal patrně její životní rolí. Možná tomu napomáhá i doba, ve které se snímek odehrává, každopádně zde (a potřeba říct, že pouze zde!) působí nejpřitažlivějším dojmem, který se jí kdy podařilo vytvořit. Nakonec i český dabing povýšil její roli dokonce ještě o stupínek výš. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)
  • Michael Douglas si za natáčení řekl o honorář 15 milionů amerických dolarů a procenta ze zisku, ale nakonec se musel spokojit  se 14 miliony. (Zdroj: Michael Douglas) (Locksley)

Reklama

Reklama