Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Vetřelčí série, která je jedinečným počinem na poli kinematografie. Nemusíte milovat Sigourney Weawer, ale ve 4řech dílech o vetřelcích se na režisérském křesle vystřídali velikáni. Každý si téma "něčeho zlého ve vesmíru" vyložil po svém a jediné co je spojuje je právě hlavní postava a mistrovské monstrum H. R. Gigera. Každý si najde v tetralogii svůj oblíbený film, který přesně vystihuje jeho pohled na stejné téma. Ať je to Ridley Scott, James Cameron, Fincher nebo právě J-P Jeunet. Poslední jmenovaný přináší do série asi nejméně, protože bohužel nevyužívá naplno své fantazie jak u něj nebývá zvykem. Pravděpodobně studio nechtělo fantastický snímek, který by trochu "zabíjel" původní hororově- akční záměr ságy. Je to škoda, že skvělému francouzi někdo asi šeptal, co jak má dělat, aby film byl "made in Hollywood". Dostáváme tak spíše film, který usnul na půl cesty do nebe. Velká škoda. V poddání francouzského vizuálního mága jsme se mohli dočkat neskutečných okamžiků. Tak snad jindy.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. Main Title ,2. Post-Op ,3. Docking The Betty ,4. Priva Son D'Ogni Conforto - Maureen Forrester ,5. Face Huggers ,6. Call Finds Ripley ,7. The Aliens Escape ,8. Ripley Meets Her Clones ,9. What's Inside Purvis? ,10. They Swim... ,11. The Chapel ,12. The Abduction ,13. The Battle With The Newborn ,14. Ripley's Theme ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série už přecejen notně ztrácí dech. Ale přesto jsem rád, že vznikl i když působí dosti zbytečně. Je fajn že někdo našel odvahu posadit se na režisérskou stoličku. Ripleyovou už nebylo moc kam posunout a pokud ji v příběhu chtěli mít tvůrci zakomponovanou museli z ní udělat polovičního Vetřelce. Kruh se tedy uzavřel. Ve své době se mluvilo i o chystaném 5. dílu, ale možná je dobře že nebyl nikdy realizován. Přesto se pár povedenějších scén najde. 60% PS2017: Po kritice na Covenanta, bych moc doporučoval shlédnout zrovna třeba tenhle díl. Myslím si že Prometheus i Covenant jsou o třídu lepší než hodně béčkem zapáchající Vzkříšení. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Myslím, že producenti si řekli:,,Tak necháme vetřelce vrátit ještě jednou ale najmeme zručného režiséra aby nikdo nepoznal, jak je to stupidní."A poznat to vážně není.Jeunet film obohatil o neuvěřitelné tempo, které z předešlých dílů neznáme.Akce střídá akci.Celkově jiného pojetí dostál i samotný Vetřelec, který není už tou plížící se slizkou zrůdou ale spíš zatraceně prohnaný a myslící predátor (dokonce se naučil i plavat !).Vetřelec4 není na konec tak špatný a ostudu předchozím dílům neudělá.Tři hvězdy takové blbosti ale stačí... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

I po opakovaném shlédnutí je to pro mě pořád nejslabší díl vetřelčí ságy. Super nadupaná Riplyová mě tu moc neoslovila a většina ostatních postav je vesměs nezajímavá. Snad s výjimkou Perlmana. Akce ušla i když místy je trochu natahovaná a veškerá atmosféra je fuč. Já chápu, že tohle asi zcela vážně nebrali ani tvůrci, ale tohle pojetí mi k Vetřelci prostě nesedí. Na druhou stranu původní hodnocení bylo až moc krutý. Bral jsem ho optikou tehdejší doby, kdy se dalo najít opravdu spoustu mnohem lepších snímků, ale optikou dnešní doby je to aspoň kvalitní filmařský řemeslo, který mi holt nesedlo. Co naplat pořád si stojím za tím, že Alien měl být trilogie se stylovým zakončením ve třetím díle, ale co už prachy vládnou světu, tak čemu se tu divím...30% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (45)

  • Ve scéně, kdy startuje raketoplán, osloví Johner (Ron Perlman) Vriesse (Dominique Pinon) přezdívkou Ironside. Jedná se o odkaz na stejnojmenný seriál Ironside (od r. 1967), jehož hlavní hrdina je, stejně jako postava Vriesse, na vozíku. (Yokolobuna)
  • Ron Perlman (Johner) sa počas natáčania takmer utopil po tom, čo si vo vode narazil hlavu a upadol do bezvedomia. Zachránili ho prítomní potápači. (hradecek)
  • Ve prvním Vetřelci (1979) se palubní počítač jmenoval Matka, v tomto filmu je to Otec. (Chevees)

Reklama

Reklama