Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

kinej 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle ne. Absolutní zklamání. Jedinou hvězdičku dávám za zajímavé výtvarné ztvárnění lodí. Jinak je to trapné. Kdyby nešlo o vetřelce s velkým V možná bych přihmouřil oči, ale Jeunet vůbec nevyužil potenciál skrývající se v příbězích o vetřelcích. Jindy skvělá Sigourney zde předvádí ubohý herecký výkon a ukazuje nám spíš trapnou karikaturu Ripleyové. Totální úpadek této série. Napětí...0, Dobré akce...0. Fuj. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Docela si lámu hlavu nad tím, proč se čtvrtému Vetřelci dostalo od divácké obce takové nevole. Asi to, že Jeunetova neodolatelně dekadentní atmosféra nebyla zrovna tím, co fanoušci po Fincherově netradičním příspěvku čekali. Režisér celému universu boří mýty a navrch si z nich dělá ještě legraci. Přitom je neustále svůj a dává Vetřelcům svůj jedinečný obtisk francouzského poety, vrcholící se závěrečným příchodem přerostlého albína. Tvrdit, že se jedná o nejhorší díl, je pitomost. To jen za ta léta celá série nabobtnala do kultovního statusu, v němž si každý rád přisazuje svým. Netvrdím, že to nedělám též, ale i když Jeunetův snímek nepatří k těm nejoblíbenějším, hanět ho rozhodně odmítám. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že je to až tak špatný díl. Je sice nejhorší ze všech dílů, ale to nic neznamená. Když řeknete, že je nejškaredější tenhle pětikarátový diamant ve srovnání s těmito deseti dalšími stokarátovými, budete mít pravděpodobně pravdu. Nejvíc mi vadilo špatné prokreslení postav, kdy většinou o nich skoro nic nevíme a ani se nedozvíme. Jak tu někdo říkal něco o skvělém prokreslení mariňáků ze dvojky, tak s tím nesouhlasím. Dobře vyvedení tam byli hlavně Hicks, Hudson, Vasquezová a jejich šéf Borman. Ostatní se tam buď jen velmi lehce mihli a nebo o nich ani nebyla zmínka. Přerod Rip v drsnou a cool bojovnici mi taky zrovna nesedí, ale smrt Dana Hedayi, jak si z hlavy vytáhne kus mozku, je naprosto hloupá a jen pro efekt. Nebo třeba odkaz na jedničku jméno počítače stanice je Otec. Ale největším problémem je podle mě, že se tu pokusili skloubit dohromady klasickou vybíječku z jedničky s klasickou honičkou ze dvojky a bohužel do toho nepřikloubili dostatek prostoru pro herce, jako ve trojce. Kdyby extended edition měla, jako u předchozích dílů 145 minut a tu půlhodinu navíc dali na rozvinutí postav lidí, myslím, že by z toho byl mnohem lepší film. A doufám, že další díl už konečně převede děj na zemi, jak se o to už od prvního dílu Společnost snaží. A ještě jedna taková drobnost. Lidičky, copak už jste zapomněli, že je to čtvrtý díl? A kolik čtvrtých dílů ve filmové historii bylo stejně kvalitních, jako tento? Buď mi vynechává paměť, nebo takovej (kromě Hvězdných válek epizoda 4) není. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Už len nápad s vyklonovaním votrelca je pritiahnutý za vlasy. Jediné čo je na tomto filme dobré je temná atmosféra prvej polovice (Jeunet sa nezaprie) a androidka Winona. Za úplnú korunu a hlavný dôvod nízkeho hodnotenia považujem mix votrelec - človek. Ak chcel scenárista týmto šokovať, vôbec sa mu to nepodarilo. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Myslím, že producenti si řekli:,,Tak necháme vetřelce vrátit ještě jednou ale najmeme zručného režiséra aby nikdo nepoznal, jak je to stupidní."A poznat to vážně není.Jeunet film obohatil o neuvěřitelné tempo, které z předešlých dílů neznáme.Akce střídá akci.Celkově jiného pojetí dostál i samotný Vetřelec, který není už tou plížící se slizkou zrůdou ale spíš zatraceně prohnaný a myslící predátor (dokonce se naučil i plavat !).Vetřelec4 není na konec tak špatný a ostudu předchozím dílům neudělá.Tři hvězdy takové blbosti ale stačí... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (45)

  • Ve prvním Vetřelci (1979) se palubní počítač jmenoval Matka, v tomto filmu je to Otec. (Chevees)
  • Rozpočet: 75 milionů amerických dolarů. Tržby: 161,4 mil, z čehož 47,8 mil. v Severní Americe. (messiah)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno