Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvesto rokov po smrti naklonovali Ellen Riplyovú. Spolu s ňou sa tak zrodil aj Votrelec. Znova začína masaker... Súhlasím s tvrdením, že sa jedná v tomto prípade o najslabší diel z celej tejto legendárnej sci-fi horrorovej série. Nestotožňujem sa však s názorom, že je to zlý film. "Votrelec: Vzkriesenie" je už štvrtým pokračovaním. Vznikol osemnásť rokov po tom, čo bol do kín uvedený úvodný titul. Teraz ide prevažne len o akciu, ale i popri nej tam bolo viacero skvelých scén. V hlavnej úlohe stále suverénna Sigourney Weaver. Je to film, ktorý ma síce nenadchol, ale dozaista potešil. *** ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný sci-fi horor, ktorý je záverečným dielom tejto kultovej série. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa dvesto rokov po minulých udalostiach, Ellen Ripleyová je na vesmírnej vojensko-vedeckej stanici naklonovaná, aby z nej získali všetko potrebné na vytvorenie votrelca, čo sa aj podarí a žoldnierska loď práve priviezla ľudí na infikovanie, čo má za následok vznik viacerých votrelcov, ale tým sa podarí uniknúť a tak sa Ripleyová musí so žoldniermi spojiť, aby unikli do záchranného modulu. Spracovanie nie je zlé, ale je skôr sklamaním. Celková zápletka je výrazne lepšia, ako v predchádzajúcom diely, prechod skupiny postáv cez územie s votrelcami, aby mohli uniknúť je viac než dostatočná, ale nanešťastie sa tu len málokedy niečo deje. Po úvodnej polhodike, ktorá zoznámi so všetkými zúčastnenými sa už votrelcom podarí uniknúť, takže na pár minút je to slušná zábava, ale potom tempo výrazne upadne, zase sa nič dôležité nedeje, opäť príde nejaká tá kratšia akcia a zase nič a až záverečná dvadsaťminútovka je už dosť vydarená. Takže samotní votrelci tu postavám nerobia takmer žiadne problémy, narazia na nich asi len dvakrát. Akcie je tu málo, ale je na tom dobre. Strety s votrelcami sú nápadité a v rámci série dosť drsné, takže keď sú práve v obraze, je sa na čo pozerať. Zaujala ma hlavne evakuácia vesmírnej stanice, naháňačka pod vodou alebo celý záver. Čo sa týka samotných votrelcov, tak na rozdiel od predchádzajúceho dielu je už opäť všetko tak, ako aj má byť, votrelci sú klasickí a je radosť nanich pozerať a ani ten záverečný mutant nesklame. Herecké obsadenie je celkom slušné, okrem Sigourney Weaver poteší hlavne Ron Perlman, Winona Rider, Brad Douriff a iní, ale ich postavy nie sú až tak zaujímavé, ako by mohli. Réžia nie je zlá, ale tu už vôbec nejde o budovanie atmosféry, čo je škoda, ale technická stránka je výborná. Rovnako ako trojka ani tento diel nemá na prvé dva, ale aj tak je to slušná zábava, ktorá sa dá občas pozrieť. Len škoda, že samotní votrelci sa tu ani moc nevyskytujú. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 63%. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Po čtvrté: a ještě k tomu v naprosto netradičním stylu. A proč ne, když se režisérského povelu „action!“ ujal právě Jean-Pierre Jeunet, který se nebál patřičně odvázat… a pojal vetřelčí sérii s francouzským šarmem i nadhledem, a připravil tak fanouškům nejedno překvapení. (-----) Co mě pokaždé dostane: hláškující Ron Perlman, útěk vetřelců, pod vodou, Ellen Ripley 1 – 7(nedostaly šanci), Ellen Ripley 8(v pozici matky zabodovala)…. prostě všichni do jednoho jsou k nakousnutí (i se sladkou Winonkou). A mým favoritem se stává: ..... Čumáček ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Už len nápad s vyklonovaním votrelca je pritiahnutý za vlasy. Jediné čo je na tomto filme dobré je temná atmosféra prvej polovice (Jeunet sa nezaprie) a androidka Winona. Za úplnú korunu a hlavný dôvod nízkeho hodnotenia považujem mix votrelec - človek. Ak chcel scenárista týmto šokovať, vôbec sa mu to nepodarilo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak konečně... Odlišné jak jen jen pokračování může být, hororovou atmosféru nahradila akční sci-fi jízda, která rozhodně nenudí. Whedonův scénář nabízí hodně nečekaných situací a solidní příběh. Není to sice tak atmosférický kus jako jsou první dva zářezy, ale tenhle osobitý přístup se mi taky zamlouvá. A na hlášky je čtyřka rozhodně nejúrodnější. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (45)

  • Na motivy filmu vznikl román, který se ovšem od snímku značně liší. Rozdíly (část 2.):
    - Když Wren a vojáci chytí Call, opouštějící buňku Ripley 8, elektricky ji omráčí. Ve filmu ji pouze zatknou.
    - Muž, který je zabit mrazivými tryskami v xenomorfově cele, je dr. Brian Clauss, jeden z vědců Wrenova týmu. Než vstoupí do cely, objeví několik vojáků ležících v bezvědomí na podlaze v oblasti cel. Očividně byli omráčeni a paralyzováni xenomorfy stejným způsobem, jako Gorman a Burke v předchozí knize.
    - V knize nemá Auriga žádné záchranné čluny. Ve filmu se nejméně jeden únikový modul bezpečně dostane z lodi, společně s několika vojáky a dr. Williamsonem.
    - Zatímco ve filmu Johner téměř není překvapen vlnou xenomorfů, v románu je ze tvorů vyděšený a často se neovladatelně třese strachy.
    - Je vysvětleno, že klonovaní xenomorfové jsou schopni se množit a růst rychleji, než běžní xenomorfové - v důsledku neúmyslného genetického křížení, ke kterému došlo během jejich tvorby.
    - Když se přeživší zeptají, kolik jich zbývá, Wren řekne, že jeho tým původně choval dvacet xenomorfů, zatímco ve filmu navrhuje, že jich zbývá jen dvanáct (což je něco, co nemohl s jistotou vědět).
    - Než přeživší zjistí, že Purvis nezemřel, zjistí, že jedna z laboratoří byla přeměněna na malý úl, v němž jsou kokonovaná těla několika vědců. Ve filmu najdou pouze těla civilistů, které přivezli na palubu.
    - V královské komnatě je také několik xenomorfů Dronů, kteří plavou ve velké kaluži lidské krve a vnitřních orgánů, ve kterých je zavěšena královna.
    - Román zmiňuje Amandu Ripley-McClaren a odhaluje, že byla dopravena domů za přítomnosti manžela Ripleyové.
    - Je vysvětleno, že královna nechce rodit živě vetřelce, ale je to čistá mutace procesu klonování.
    - Když během procesu královna řve, Ripley 8 křičí s ní a sdílí její bolest prostřednictvím psychického spojení.
    - Je vysvětleno, že kříženec je pouze kojenec a zdvojnásobí nebo dokonce ztrojnásobí svou velikost za pouhý den. Je to mnohem obratnější stvoření, schopné stoupat po zdech jako jiní xenomorfové. Také má ocas.
    - Namísto prostého uražení části hlavy kříženec královnu hlavy zcela zbaví. Pak ji roztrhne a částečně sní její tělo. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama