Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (975)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak konečně... Odlišné jak jen jen pokračování může být, hororovou atmosféru nahradila akční sci-fi jízda, která rozhodně nenudí. Whedonův scénář nabízí hodně nečekaných situací a solidní příběh. Není to sice tak atmosférický kus jako jsou první dva zářezy, ale tenhle osobitý přístup se mi taky zamlouvá. A na hlášky je čtyřka rozhodně nejúrodnější. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa jedná o najslabšiu časť z Votrelcov, stále je zaujímavá. Perfektný vizuál a nezvyčajné nápady (scéna pod vodou, mutant - áno, mne sa ten nápad zdal brilantný atď...). Každý režisér priniesol do série niečo iné a to robí v mojich očiach túto sériu jednu z najlepších vôbec. Vadila mi však nová Rypleyová a ani ten čierny humor mi nesadol. Pozerá sa však na to dobre a hocikedy to dám znovu. 60% ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Už len nápad s vyklonovaním votrelca je pritiahnutý za vlasy. Jediné čo je na tomto filme dobré je temná atmosféra prvej polovice (Jeunet sa nezaprie) a androidka Winona. Za úplnú korunu a hlavný dôvod nízkeho hodnotenia považujem mix votrelec - človek. Ak chcel scenárista týmto šokovať, vôbec sa mu to nepodarilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste mrtvá! - To slyším často." Máma Ripleyová a její zubaté dětičky počtvrté dělají co mohou, ale přece jenom děsí, napínají a baví o něco méně než v minulosti. Já jsem však fandou zbraní nekonečných kalibrů, poletování vesmírem, slintání i zlověstného cvakání zoubkama, takže jsem si ten sešup od kultu k oddechovce celkem užil. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Pořádné šlápnutí vedle. Sympatických charakterů 0.0, banda lumpů se náhle mění ve spasitele, předobrou androidku Winonu Ryder bych asi odstřelil sám (proč nepředvedla svůj trik s pingpongáčema?). Pár nápadů scénárista měl, bohužel během pořádného nočního tahu, a než se probral z kocoviny, už se mu z hlavy vykouřilo, co chtěl vlastně napsat. Návaznost na trojku úsměvná (jen když to sype, že?), dějová linie vyloženě debilní, stejně tak chování všech postav, akce vesměs trapná, strašně přehnaná (někdo to tu hezky vystihl slovem "exhibicionistická") a bez napětí, vizuálně hnusné a "oslizlé", celé tak nějak úchylné, tuna rádoby kůl hlášek (Ripley co "musí někoho ošukat aby se dostala ven" mi způsobila menší závar šedé kůry mozkové), no a ten konec radši komentovat nebudu. Jedna za podvodní sekvenci. Jinak je zajímavé jak o 11 let starší Cameronovi Alieni vypadají po všech stránkách neskonale lépe. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (44)

  • Keď vypukne v telocvični potýčka, kamera nám ukáže, ako si Christie (Gary Dourdan) za chrbtom prekríži ruky a vysunie zbrane. V ďalšom strihu má však obe ruky v klasickej polohe vedľa tela a v následnom strihu opäť za chrbtom. (tXtX)

Reklama

Reklama