Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Naklonovaná talentovaná paní Ripleyová, trénink basketbalu, kostka whisky a závěrečné vykuklení překrásného motýlka. Pár zajímavých nápadů, jinak tupé béčko se scénářem plným děr vyleptaných kyselinou. Vetřelčí vzkříšení snad, umrtvení vašich nervů nulovým napětím zcela jistě.. V rámci série o Alienech mě zaujalo, jak se každý film profiluje v charakteristických barevných tónech (u Scotta je to gotická čerň a šeď, Cameron je ocelově namodralý, Fincher ohnivě oranžový a nyní Jeunet slizce zelenkavý) a taky to, že jména androidů byla postupně Ash (I.Holm), Bishop (L.Henriksen) a Call (W.Ryder), což nám tvoří hezkou abecednou posloupnost a já již nedočkavě čekám na Vetřelce 11, kdy bude Kryton kosit zubaté Gigerovy stvůry plazmovou puškou napojenou na tříselnou zásuvku.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeunet dokázal s Whedonovým scénářem v zádech nemožné. Slábnoucí sérii poslal zpátky na vrchol, rozvířil dech beroucí studnici nápadů a předcházející Fincherovu vizi si dal bez problémů k svačině. Každá zlomová scéna je ukázkou prvotřídního napětí a ať už sleduji dokonale dopointovaný útěk pod vodou nebo uchvacující panoptikum starších pokusů, můžu se jen spokojeně usmívat nad tím, jak úžasně odvázané celé Vzkříšení je. Když je pak z Ripleyové úžasná bytost s nevídaným charizmatem a kruh se v samém závěru uzavře, přemýšlím dokonce, jestli tenhle troufalý pokus není nejlepším dílem ságy. Scottova jednička nakonec vyhrává o prsa, ale protože je tady druhá polovina filmu tím nejlepším, co jsem kdy ve filmovém Alienversu viděl, není o nejvyšším hodnocení třeba pochybovat. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Po ďalšom zhliadnutí znižujem hodnotenie. Dôvodom sú detaily, ktoré mi film kazili a bolo ich toľko, že sa nedali ignorovať. Silené hláškovanie, ktorému ani nepredchádza predošlá konverzácia - proste namiesto vtipu, ktorý by vyplynul z rozhovoru padne jedna veta a odpoveď na ňu je akože veľmi sarkastická a smejme sa hlasno! Mám dojem, že iné hlášky v tomto Votrelcovi ani neboli. A to, že klasické votrelcovské násilie sa počas filmu stále viac zvrháva na splatter orgie, mi tiež kole oči. Sú scény pri ktorých sa mi zdalo, že sa dívam na céčkový taliansky horor. Niektoré filmy si naozaj treba s odstupom času pozrieť znova, človek sa na ne díva triezvejšie. Nedostatky, ktoré som si pred niekoľkými rokmi ani neuvedomila, dnes hryzú do zadku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S odstupom dvadsiatich rokov a so štvrtým človekom na režisérskej stoličke sa ani nemožno čudovať tak diametrálne odlišným pohľadom na votreleckú sériu. Niesom fanatický prívrženec tohto kultu a tak som sa s otvorenou mysľou pozeral aj na tretí film, ktorí mnohí zatracujú viac, než túto osobitú gore vyvražďovačku. Pokiaľ si teda viete vychutnať pomerne svižnú akciu, ktorá prekvapí svojou jednoduchosťou a údernosťou, mnohými zaujímavými scénami, originalitou postáv a jednotlivých scén, tak rozhodne tento film poteší. Pokiaľ ale čakáte viac, komplexnosť príbehu je na prvom mieste a pri pomyslení na tretiu časť sa vám dvíha žalúdok, tak sa urobte radosť a toto pokračovanie vynechajte. Ja som bol niekde v strede a tak som sa celkom bavil, pretože práve o tom tento film je. Aj keď s odstupom toľkých rokov zamrzí, že práve týmto to skončilo. 70%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Celá série je imho nejlepší sc-fi hororovou sérií všech dob. Každý díl natočil jiný režisér, což je jedině dobře neboť každý dodal svému filmu určitý look. Scott to celé nejenom začal, on natočil vynikající sci-fi horor s neopakovatelnou atmosférou, Cameron zopakoval vše dobré z jedničky a navrch přidal akci a jednu z nejlepších skupin mariňáků, Fincher zase natočil depresivní thriller s pocitem beznaděje a strachu o vlastní přežití byť jen jediné noci. Jeunet natočil moderní sci-fi, toho hororu už tolik ne. Vetřelci jsou dokonalí (hlavně ve vodě, mňam), Ellen by se hodila k mariňákům z dvojky do týmu, Ron Perlman hláškuje jak o život (Země...taková díra) a navíc je tu oku lahodící android(ka) ;) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (45)

  • Součástí kostýmů hlavních postav je i obuv španělské značky New Rock, která vyrábí boty pro metalisty, motorkáře či gothiky. (ČSFD)
  • Posádka vesmírných pirátů, operujících na hraně zákona nebo zcela mimo něj, se později objevila coby hlavní motiv seriálu Firefly (od r. 2002), který vytvořil právě scenárista tohoto filmu Joss Whedon. (MCZ)

Reklama

Reklama