Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama o vězni, který dostává druhou šanci v podobě práce s postiženými lidmi a hlavně naučení s těmito lidmi komunikovat, chápat je a pomáhat jim. I když začátky jsou pro vězně J.T. Blake těžké, postupem času nalézá v sobě ztracený cit a je schopen se stát lepším člověkem… Vynikající drama s Michaelem Ironsidem a Bradem Dourifem v hlavní roli. (Fox Mulder)

(více)

Recenze (7)

Aky 

všechny recenze uživatele

Naprosto výtečné, málo hrané a nedoceněné vězeňské drama o známé, leč obtížně realizovatelné skutečnosti, že nejvíce člověka sváže projevená důvěra. Od počátku nechybí napětí, sem tam proložené duchaplnou hláškou, člověk se neustále bojí hned o několik postav. Ty jsou navíc herecky zvládnuté bezmála virtuózně. Být to v závěru o poznání méně sladké, neváhal bych s pátou *. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sem cynik takze mne to bohuzel moc nedojalo Ironside se na takovou roli nehodi Dourifuv retard byl fakt tak neskutecne otravnej ze bych ho musel necim vzit po hlave a reziser je znamej traged takze se da vlastne rict ze jsem k tomu zaujal jeste velmi shovivavy postoj... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Tradiční šablona "bad guy vs náprava" nemá moc co nabídnout, co by nebylo už někde jinde a trochu líp. Že to je ale docela dobrej film se tomu upřít nedá, ačkoliv se vyskytne pár scén, co působí trochu směšně nebo hodně béčkařsky. Michael Ironside proslul spíš vedlejšíma rolema záporáků a tady si střihnul psychickou přeměnu a konverzi od zla k dobru a celkem mu to vyšlo. Zastiňuje ho ale Brad Dourif a jeho vozíčkář s obrnou, u kterýho se kolikrát nabízí, že je fakt škoda, že takovej výkon podal v tak průměrným a neznámým snímku, protože postiženýho stvárnil naprosto dokonale. Ostatně on byl důvod, proč jsem si tenhle film vůbec sháněla, není moc šancí vidět ho v roli, která je prakticky jedna z hlavních a není to jen nějakej strašnej pošuk. Film, co se dá asi doporučit jen fandům buď Ironsidea nebo Dourifa. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ten typ filmu ktory vyzera, ze vznikol, aby beckovy herec dokazal, ze vie hrat. A aj ked si myslim, ze Ironside ma na viac ako na jednorozmernych zaporakov, tak prave on tu pôsobi najnevyraznejsie. Hlavna chyba je, ze ten ambiciozny zamer uskutocnili beckovi tvorcovia, ktori na viac nemaju. Takze film je plny blbych a otravnych klise. Linia s tymi mentalmi tu ma prekvapivo dost malo priestoru. Prerod Ironsida je skokovy. V jednu chvílu je klasicky drsny väzen, potom rozmlati vozik a trochu cumi do blba a hned na to je uz jak vymeneny. No a zapletka s tym zapornym väznom je proste uplne na hovno. Jediny kto zaujme je Brad Dourif, ktory si tu prakticky len zopakoval svoju najslavnejsiu postavu z filmu Prelet nad kukučím hniezdom. Akurat je tentoraz dost otravny. Takze vysledkom je film, ktory zaujme len originalnym nametom ale vysledok nevyvola ziadne emocie ani napätie. 4/10. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama...ehm. Zdá se že si Ironside chtěl natočit vlastní Kukaččí hnízdo a nakopnout se tak do vyšší ligy, na filmu se to totiž pro něho netypicky podílel i jako scénarista a producent. I když mu tam sekundují Rae Dawn Chong (Arnoldova buchta z Komanda) a Brad Dourif (aneb další odkaz na Hnízdo) výsledek je dosti průměrný. Huhlající Dourif trpící zácpou nebo vyznávající lásku šlapce ve mně žádné vlny empatie nevzedmul. Ovšem keywords na IMDB pobavily: Nipples Visible Through Clothing | Corrupt Sheriff | Mental Institution | Brief Female Frontal Nudity | Female Frontal Nudity. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama