Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása a štěstí obvykle vyvolává závist. Černý mág Háderun závidí králi Eleriánovi půvabnou ženu Elóru a unáší ji do svého hradu, aby ji donutil vzít si ho za muže. Jen čisté lidské srdce dokáže Elóru vysvobodit, a tak kouzelník Gigli, při všech pochybách, vsadí na rozmarnou dívku Markétu, která se zaváže ke splnění tohoto nelehkého úkolu. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Klasická studiová pohádka našich 80. let s běsnými tanečně-dramaticko-kostýmními scénami. Boris Rosner s apartní žabkou na nose dokáže uhrát zlého čaroděje celkem snesitelně, ale klaďas Hrušínský se chová neobyčejně tupě a přerod z hloupoučké holčičky v poučenou starou dámu (a zpět do holčičky) se taky zrovna nepovedl, ať se Veronika Žilková snažila seč mohla. Nejhorší ovšem je to, co spáchali s Arnoštkem Goldflamem. Nejenže ho jakožto čaroděje dobra navlékli do šaškovského kostýmu, ale ty zpěvy a zjevování se s bílými psíky, no hrůza. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Holubice chrání člověka a člověk holubici a to spojení je jako prsten, který hadi nezlomí a oheň nespálí..." Asi mi při sledování této hnusně strašidelné pohádky chyběla ta holubice....:D Pohled na šíleně namaskovaného Borise Rösnera (s hadicemi omotanými kolem krku) mě dost znechucoval. A otřesně zpívající Arnošt Goldflam byl k uzoufání. Z Jireše tu zůstala snad jen trocha jakési magičnosti ve strašidelném hradě, ale jinak nechápu, co ho vedlo natočit takový hnus. Ne že by v pohádce nezazněly zajímavé myšlenky (viz třeba "Krása je jako zlatý plíšek, časy ji roztaví a spálí na samotu a stesk.") a právě díky nim nakonec dávám aspoň dvě hvězdičky, ač byly chvíle, kdy jsem měl sto chutí tuhle "antipohádku" poslat dokonce do končin odpadu. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak temná pohádka, že bych ji snad ani dětem nedoporučoval. On si taky Jan Hrušínský není úplně jistý, že Markétě (Veronice Žilkové) chce pomoci. V jednu chvíli dost zaváhá, čímž tu najednou nemáme pohádkového hrdinu, ale prostě jen člověka. A tak se nejvíc vyřádili maskéři, kteří pohádce dodali tu správnou temnotu, kterou navíc podpořil značně Boris Rösner. A Václav Sloup nám zastoupil humornou stránku. Při své délce ale pohádka nemá moc co zajímavého nabídnout. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Fuj, fuj, tak tohle ne. Studiový pohádky už tak nesnáším a tahle je jedna z těch nejhorších, všichnni herci hrajou v úděsnejch maskách, šíleně gestikulujou rukama, snaží se vypadat co nejstrašidelněji (král hadů v hábitu ověšeným hadičkama), k čemuž má asi přispět skutečně "pochmurná" atmosféra poloprázdnýho studia s pár světýlkama, papírovejma rekvizitama a efekty jako svíčky vzhůru nohama trčící z horního rámu obrazovky. Nejhorší jsou pak haluškoidní výstupy Goldflama se psama nebo když lidi začnou zpívat. A Hrušínskej se tváří celou dobu jako jelito, že by tam něco dokázal krom toho, že zkamení a pak se chová ještě přihloupleji, se říct nedá. Prostě peklo. Nedoporučuju žádné věkové kategorii. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak musím pochválit maskéry, ti se tedy vytáhli a hned jim dávám dvacítku. Ty masky jako takové jsou sice  jednoduché, ale hodnotím to, že zde byl konečně nový nápad. I kostýmy byly zajímavé. Jinak však jde o depresivní pohádku, která snad ani děti bavit nemohla. Proč se zde mluví chvíli normálně a chvíli tak „šroubovaně“? ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama