Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuba a Amálka se mají rádi, ale Kuba se ještě nechce ženit, což Amálku trošku mrzí. Když se od ní Kuba dozví, že jejich hrušeň rodí hrušky ušatky, hned dostane nápad, jak je zpeněžit. Od té chvíle začne pěkná mela. Ušatého myslivce sice Amálka zbaví kouzla, když mu dá opravdickou pusu, v domnění, že je to Kuba. Pak ale dá Kuba ochutnat kouzelné jablíčko parohátko princezně. Amálka se na Kubu zlobí a kdoví, jestli mu tentokrát pomůže. Jenže – co kdyby parohatá princezna dala opravdu Kubu o hlavu zkrátit, jak vyhrožuje, a Amálka by tak přišla o ženicha? V půvabné pohádce, kterou podle Jana Drdy napsala Helena Sýkorová, hrají hlavní role Dagmar Veškrnová a Marcel Vašinka. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pitoreskní malované televizní kulisy, kterým vévodí umělé krávy, jenž kroutí hlavou. Anebo plyšovej pavouk na provázcích ve vězení. Jsou takové lehce úsměvné, ale také pěkné. To hlavní jsou ovšem dlouhé uši, které rostou po snězení hrušky ušatky a parohy po snězení jablka parohátka. Vzhledem k nesympatické princezně byly ty parohy ok. Těmito bizarnostmi včetně zalité mouchy ve skle, jenž slouží jako dar pro princeznu, vévodí celá tahle pohádka. Její příběh je hodně jednoduchý, pojetí pohádky ještě jednoduší, až bizarní. Přesto ve spleti televizních nedělních pohádek, se jedná o průměrnou pohádku. [595. hodnocení, 16. komentář, 62%] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V této pohádce sníte hrušku a narostou vám uši. Sníte jablko a narostou vám parohy. Parohy vám může nasadit taky vaše "stará". O tom ale tahle pohádka nevypráví. Osvědčený pohádkový příběh s osvědčenými herci. Klady: doba vzniku pohádky přála "papundeklovým" pohádkám, herecké obsazení, adekvátní herecké výkony, pohádková atmosféra vyprávění, řemeslně dobře natočeno. Zápory: slabší příběh, nesympatická princezna, málo silných momentů, rychle zapomenutelné. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Já jsem z těch medikamentů takový načisto popletený, Výsosti." Já jsem tedy taky načisto popletená, že se koukám na klasickou studiovku mého dětství, kde Potměšil dělá "kšc" na nakreslenou kočku na papundeklových kulisách a docela se u toho bavím. I když ta Kořínková v těch šatech vypadá jak šlehačkovej dort... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádka, za minimum nákladů, kterých by dnes mohlo vzniknout desítky. Každopádně každému je jasné, že je to dost směšná myšlenka, stejně směšná jako seriály, které dnes vznikají. Tohle v sobě stále mělo formu přirozeného hereckého a filmařského kumštu. Dnes je to záblesk zoufalosti doby a neúprosného trhu, vše co se natočí, se musí prodat, což je nejhorší věc, která se umění může stát. Mimochodem, jedna s nejlepších rolí Lenky Kořínkové. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být Amálkou, až se Kuba znovu objeví, jsem šťastně vdaná třeba za majitele dílny a ukazuju milému Kubovi malého Kubu. Ale jinak jo, je to příjemně odlehčené a s patřičnou nadsázkou, líbí se mi, že potrestaná princezna potrestá Kubu, má to slušné dialogy, hospodská má hezkou hospodu, dobře se na to dívá. A kreslené kulisy Miloslava Jágra potěšily. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1980 v režii Jana Bergera i rozhlasová pohádka „Jak Kuba parohatou princeznu léčil“. (Přemek)

Reklama

Reklama