Reklama

Reklama

Strom pohádek

(seriál)
Pohádka
Československo, (1987–1989), 4 h 32 min (Minutáž: 20–38 min)

Předloha:

Božena Němcová (kniha), František Hrubín (kniha), Pavol Dobšinský (kniha) (více)

Hrají:

Věra Galatíková, Jan Kačer, Petr Nárožný, Dagmar Havlová, Ondřej Havelka, Filip Renč, Martin Růžek, Dáda Patrasová, Josef Somr, Jana Preissová, Květa Fialová, Jiřina Bohdalová, Pavel Trávníček (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (4)

O chytré Marině (1988) (E05) 

V podstatě jen ilustrativní převyprávění pohádky, kterou čte paní Galatíková s podivným čepečkem na hlavě, a kde Marinu hraje Adamovská a krále Štěpnička (otec Mariny se ke konci příběhu zcela vytratí) - nic, co bychom neznali a inscenačně opravdu spíše jen popisné. Jediným vtipným momentem je hláška: Odveďte tu kozu!, kdy podvědomě čekám, že odvedou Zlatu Adamovskou. ()

O třech synech (1988) (E06) 

Té Věře Galatíkové tady ten čepeček tak nesluší. :-( Taky Havelka lépe hraje ty podrazácké a škudlivé bratry, než hodné, vtipné a moudré. Celou zábavu tak nakonec obstarávají Nárožný a rádci. Poprvé je to ještě zábavné, a i ten Rostislav Kuba to slušně uhraje, podruhé to poněkud zavání opakováním (a Havelkovi to hraní moc nejde), nakonec už je to prostě nuda a Renč je absolutní herecká šmíra. Jinak pánové, kteří obdrží za bezcenné kusy věcí tisícinásobek jejich ceny a nedokážou si udržet peníze, ti tedy měli z pr.dele kliku a nějak sympatičtí mi nejsou. ()

Dobro a zlo (1989) (E09) 

Hrachovcová svou princeznu neuvěřitelně přehrává a její promluvy jsou skutečně "uvěřitelné", a dokonce i Květa Fialová je parodií sebe samé, tak hodná, až z ní med kape a naopak to už vypadá poněkud úchylně. Honza Potměšil ještě před nehodou, ale také nehraje nějak moc zapamatováníhodně. Jako já vím, jsou to krátké pohádky, napůl čtené a hrané sekvence jsou jen ilustrací, ale i tak mi to přišlo unylé, přehnané v hereckých projevech a celkově krapet nevyvážené. ()

Pasáček a císařova dcera (1989) (E10) 

Nesympatická princezna (nejen z titulu své role, ale tak nějak všechny dvorní dámy vypadaly hezčí a přitažlivější a herečka mezi nimi neměla charisma), záprdek princ, nečekaně se objevivší syn krále, který by měl být spíše vnukem, král poněkud natvrdlý, a vypravěčka Dáda nemá svou mizernou dikcí ani na Bohdalovou, ani na Galatíkovou, které také Stromy pohádek čtou. A podivně násilně přidaný (a samozřejmě neukázaný) šťastný konec. ()

Reklama

Reklama