Reklama

Reklama

Strom pohádek

(seriál)
Pohádka
Československo, (1987–1989), 4 h 32 min (Minutáž: 20–38 min)

Předloha:

Božena Němcová (kniha), František Hrubín (kniha), Pavol Dobšinský (kniha) (více)

Hrají:

Věra Galatíková, Jan Kačer, Petr Nárožný, Dagmar Havlová, Ondřej Havelka, Filip Renč, Martin Růžek, Dáda Patrasová, Josef Somr, Jana Preissová, Květa Fialová, Jiřina Bohdalová, Pavel Trávníček (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (6)

Maruška (1987) (E02) 

Z této série pohádek mi utkvěla v paměti nejvíce celkem chytlavá úvodní píseň. Toto je zkrácená verze klasické pohádky, odehraná v několika hercích a dvou studiových scénách. I tak má své kouzlo, hlavně díky Jiřímu Sovákovi a vypravěčce, paní Bohdalové. Jen bych herečky v rolích princezen asi nenazýval nejkrásnějšími princeznami na světě :-) ()

O chytré Marině (1988) (E05) 

Čtyři roky po Koloběžce vznikla totožná pohádka, jen ve všech ohledech jednodušší. Herecké obsazení je ale zajímavé. ()

O třech synech (1988) (E06) 

Pohádka o hloupých lidech, jako by se v ní odrážela dnešní doba. Jedni jsou hloupí a nakupují draze to, co je (skoro) zadarmo. Druzí jsou sice vychytralí a snaží se napálit hlupáky a vytáhnout z nich peníze za (skoro) nic. Protože jsou ale hloupí, tak peníze brzy utratí a opět nemají nic. Petr Nárožný je roztomilý a na pohádku lze jednou za čas i koukat. ()

Rozhodni obraze krásný (1988) (E08) 

Známý příběh je sám o sobě fajn. Tentokrát to ale tvůrci s úsporami přehnali. A nejen co se týká prostředí. Herci chodí a mluví, žádné emoce neprojevují, stejně jako ten obraz na stěně. ()

Pasáček a císařova dcera (1989) (E10) 

Princ s prasetem v chlívku si namlouvá čtrnáctiletou princeznu. Jako ze středověkého života. ()

Reklama

Reklama