Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel. Jak bohužel, bohužel pro ně! To, co jsem předpokládal, se v sérii stalo. Skomírající tetralogie dokonala své dílo zkázy, když se jí chopil neschopný režisér Rupert Harvey. Po třech slabých dílech, kdy se série díl od dílu markantně zhoršovala a v podstatě nikdy nenabrala kvalitu, přišlo tohle úděsné završení odehrávající se ve vesmíru, kdy se ze dvou posledních vajec vylíhnou Critters a napadnou posádku vesmírné lodi. Co následuje potom, netřeba popisovat, protože takovou kravinu jste v životě neviděli. Vše maximálně nepovedené. Scénář, spíše bych napsal scenáristické zvratky a režisérská bezradnost naprosto potopily zbytky kvality ke dnu. Triky i na tehdejší rok vzniku byly hodně naivní a vesmír připomínal studio zatažené tmavou roletou. Ve filmu není jediná scéna, která by filmu přinesla nějaké procento kvality. Je to snůška abnormálního a absurdního hororového blivajzu bez kouska stylovosti. Pohřeb Critters nebyl důstojný. Ti se už po takovém fiasku nikdy nevrátili. Navíc už byl tohle jen video film. 0% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Vítajte na pohrebe, na pohrebe mojej obľúbenej série o Critteroch. To snáď ani nešlo viac pochovať. Priame pokračovanie tretieho dielu sa maximálne nepodarilo a to som si myslel, že v trojke dochádzali nápady, tak to tu už teda dávno došli. Presunutie deja o 50 rokov neskôr a vo vesmíre mi vôbec nesedelo. Trojka bola ešte ako tak obstojná a zábavná, no štvorka je nudná, iba veľmi minimálne hororová, nezábavná a bez lepšieho nápadu. Herci sú strašní, hudba niekde mimo. Dlho sa nič nedeje, bez doprovodu crittov, len sem tam nejaká scéna to zachraňuje, ale to je bieda. Ako keby to ani nebolo Critters. Je to skôr viac sci-fi ako horor. Toto proste nemalo vzniknúť podobne ako nemal vzniknúť záver v Critters 3, ktorý bol predzvesťou niečoho príšerného ako je Critters 4. Škoda pochovania série a to som sa tak tešil a premýšľal o možnom Critters 5, teda až dokým som nezhliadol Critters 4. Posrali to na plnej čiare. 20% ()

Reklama

5150 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh se odvíjí podle osvědčeného schématu z VETŘELCE, ale nenechte se zmást. Žádné napětí se nedostaví a to ostatní (akce, speciální efekty, hlášky, atd.) nestojí za řeč. Z hereckého obsazení je známější snad jen Angela Bassett a ta je zde pouze proto, aby se svlíkla. Škoda tak, že ta její "sprchová scéna" nebyla ještě odvážnější. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po americkém zapadákově a městském činžáku si to všežraví ježci namířili do vesmíru, kde nám předvedli ubíjející nudu. Pro lepší představu následuje pár (mnohdy spoileroidních) statistik... #1: Jedná se o nejdelší část série, která jako jediná překročila hranici 90 minut. #2: Critteři jsou tentokrát pouze dva, až v samotném závěru se jim podaří namnožit se. #3: To, že si oblíbených ježků moc neužijete, potvrzuje i fakt, že na obrazovce se objeví až ve 38. minutě, následujících dvacet minut pak čekáte na druhý střet. Z toho vyplývá i minimum černého humoru. #4: Bodycount čítá pouze 5 mrtvých, z toho dva během první hodiny. #5: Critters tu jako v jediném díle nestřílejí po obětech své ostny. #6: Charlie je sice pořád stejnej sympaťák, za to chudáka Ugga změní scénář na pěknýho hajzla.... Kdepak, čtyřka je natolik odlišná od ostatních částí, až je prostě špatná, bohužel. Možná by to chtělo remake. (30%) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na filmu jasně vidíte, jak moc se snaží o to, aby byl vtipný, aby si udržel nějaké to kouzlo předchozích dílů, ale to se mu prostě nedaří. Je zde snaha o nějaké ty efekty, ale s prvními dvěma díly to nejde srovnávat. Je to hodně slabé. Celkově tak čtvrtý díl rozhodně vyznívá nejhůř ve srovnání s ostatními, a to hlavně proto, že už u třetího nebylo moc co říct. Tvůrci někdy prostě neví, kdy mají skončit. Ten správný moment velmi často minou, a to o pořádný kus. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)

Reklama

Reklama