Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (108)

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní sci-fi pro přednáctileté na nedělní dopoledne, které ani nestojí za řeč. Úvodních 35 minut je takřka nekoukatelných, během první hodiny se critters objeví jen na pouhé cca 2 minuty (snad ani to ne) - což je na titulní "postavu" takřka trestuhodný čin. Film samotný se dá shlédnout jen s notnou dávkou sebezapření a silné vůle k tomuto činu. Critters (myslím tím celou sérii) už nikdy více, jednou bylo až moc! ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Vítajte na pohrebe, na pohrebe mojej obľúbenej série o Critteroch. To snáď ani nešlo viac pochovať. Priame pokračovanie tretieho dielu sa maximálne nepodarilo a to som si myslel, že v trojke dochádzali nápady, tak to tu už teda dávno došli. Presunutie deja o 50 rokov neskôr a vo vesmíre mi vôbec nesedelo. Trojka bola ešte ako tak obstojná a zábavná, no štvorka je nudná, iba veľmi minimálne hororová, nezábavná a bez lepšieho nápadu. Herci sú strašní, hudba niekde mimo. Dlho sa nič nedeje, bez doprovodu crittov, len sem tam nejaká scéna to zachraňuje, ale to je bieda. Ako keby to ani nebolo Critters. Je to skôr viac sci-fi ako horor. Toto proste nemalo vzniknúť podobne ako nemal vzniknúť záver v Critters 3, ktorý bol predzvesťou niečoho príšerného ako je Critters 4. Škoda pochovania série a to som sa tak tešil a premýšľal o možnom Critters 5, teda až dokým som nezhliadol Critters 4. Posrali to na plnej čiare. 20% ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zatimco u předchozích dílů byl vždycky nejnudnější rozjezd a zábava šla s vykouknutim prvního Crittera nahoru, tady to bylo přesně naopak. Úvod měl docela koukatelný chvilky, ale jakmile se objevili Critters (který tu jsou jenom dva), šel celej film do háje. Zápletka o ničem a efekty otřesný. Tvůrci si mohli zachovat zbytky soudnosti a ukončit sérii slabym, ale pořád koukatelnym, třetim dílem. Naprosto zbytečnej díl. Jedna slabší hvězda za úvod a pár xichtů, co hodily chlupatý koule na kameru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Brutálna kópia Votrelca + Votrelcov. Tu sa zjavne nikto ani len netvári, že ich nevykráda. Keďže sú to ale filmy môjho detstva, vadilo mi to rovnako, ako napr. pri Deep Star 6. Čiže vôbec. Skôr naopak, užil som si úžasnú výpravu a skvelú atmosféru gigantickej vesmírnej základne, v ktorej sa však tradične zas niekto hral na Boha, experiment sa vymkol spod kontroly a nastal masaker. Pomáha i prekvapivo kvalitný kasting (fakt tu hrajú Brad Dourif, Angela Bassett a Eric DaRe?!) a vydarené napojenie na univerzum série. Lenže, práve v tom drieme istý problém, ktorý so štvorkou mám. Z celej ságy najviac zbožňujem asi práve vesmírnych lovcov a Charlieho. na rozdiel od trojky som si ich tu síce užil, majú veľký priestor. Problém je v tom, že jeden z nich (nebudem spoilerovať ktorý) drasticky mení svoj charakter a z charizmatického klaďasa sa stáva sviňou, s ktorou by si Carter Burke suverénne podal ruku. To je twist, ktorý síce scenárista vysvetlil a ja mu plne rozumiem, ale je to ako keby niekto vzal moje detstvo, opil ho, zdrogoval, znásilnil, hodil do jarku a išiel preč. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

V případě Critters 4 musím ocenit snahu Ruperta Harveyho dostat do filmu trochu temnější tónování a pokusit se z hovna uplést bič. To bude ale asi vše. V důsledku nízkého rozpočtu a papundeklových kulis, vypadají všechny prostory vesmírné stanice vesměs identicky. Téměř nulová přítomnost humoru je sice záměrná, ale Critters 4 tím zároveň přišli o jeden z rozpoznávacích znaků celé série. Dva osamocení ježouři příliš chaosu nevyvolají a do záběru se pořádně dostanou až po čtyřicáté minutě. Více jak polovinu stopáže se řeší především napjaté vztahy uvnitř posádky a postavy jen bezcílně bloudí změtí chodeb. A přesně zde leží ten největší kámen úrazu. Critters 4 jsou nevýslovně nudní. Horory můžou být děsivé, trhlé, krvavé, pokleslé, napínavé i přímočaré, ale jakmile jakýkoliv zdroj zábavy ustoupí nudě, je konec. Proto byl první díl tak dobrý. Nenudil a měl spád. Critters 4 nefungují dobře ani jako variace na Vetřelce, ani jako horor, natož komedie. Jde o smutnou tečku za touto prachem zavátou sérií. Více. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)
  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)

Reklama

Reklama