Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr, Martin a Čenda prožili část mládí ve válce v Beskydách. Spojovalo je společné nebezpečí. Po letech, kdy je jejich osobní život v krizi, na svém společném výletu do Beskyd vzpomínají na mládí... (oficiální text distributora)

Recenze (22)

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto Podivného výletu jsem lehce na rozpacích. Připadá mi, že linka s Krausovou a Kaiserem byla přidána "aby bylo na co koukat". Její chování je mírně řečeno hanebné, i když ne nenormální, prostě mladá nevyzrálá holka která neví co chce. Ten jinak celkem zajímavý příběh tří kamarádů to tříští. Záběry na Beskydy jsou vcelku pěkné, ale mohlo jich být víc a mohly být detailnější, i celků bych uvítal vícero. Chování a mluva domorodců byly nepřesvědčivé. Nemůžu si pomoct, ale, stejně jako u snímku Noc smaragdového měsíce, mám dojem, že kdyby se látky chopil schopnější režisér a scénárista, mohlo vzniknout nadčasové dílo. Takto je u mě výsledný dojem takový... upocený... Slabší tři*** ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Tohle je úplně typical socialistický film Československa, protože je tam strašně moc známých herců, děje se tam toho hodně, ale je to podáno tak přátelsky, že je to až šíleně nudné a začátek jsem musela mírně přežít, než se na scénu dostavil náš tajný crush Oldřich Kaiser. 🛐 Já ovšem takové filmy nebo televizní inscenace vyhledávám, takže bych si zase neměla tak stěžovat, ale tady to prostě na stěžování je, protože je to tak strašně nudné. 🙆🏼‍♀️ Jana Krausová mě tam tak strašně vytáčela, ale je to ideální film pro začínající herce, protože je to celé hrozně poklidné a ty se mezitím dokážeš rozkoukat a uvědomit si, že si přijel natáčet s Iljiou Prachařem. Tenhle film je vyloženě vhodný k usnutí, takže kdo nemůže v noci zabrat, muže si pustit tohle a bude spát jedna báseň. 😴 A Oldřich Kaiser je tu strašně hezkej a to žluté tričko bylo vyloženě ušito na něho, nemám pravdu? 💛 ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Další pablb zvukař, kterému nic neříká hlasitost, přechod po střihu a divákovo ucho. Muž a dívenka si špitají v autě a pak přichází retrospektiva. Přímo je nesnáším, ale dokážu to ve filmu plném vzpomínek pochopit. Jenže tady nejen že začne retrospektiva, ale zároveň se ozve „hudba“. Div mi nespadly reprobedny. Za toto dávám dolů čtyřicet procent. Tolik proto, že se to nestane jen jednou. Postava krávy Věry jen vystihuje dívčí, potažmo ženskou mentalitu. Nechce ho, chce ho, nechce ho, chce ho, nechce ho, a přesto mu dá. To ji musela hodně svědit. Když ji tam pak lištíl a poslal pryč tak jsem mu normálně fandil jak na fotbale. Celkově, nevím, na mne to působí strašně depresívně. Asi proto, že jsem zhruba ve stejném věku a návrat do míst mládí vyvolává nostalgii. Protože si sám nejsem jist, jak hodnotit, dávám průměr. Zde vidíte, kam by hodnocení šlo, kdyby zvukař nebyl osel. ** A PŮL ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tento skvost jsem objevila jen díky tomu, že v něm hrál Jiří Vala. Chlupaté myšlenky stranou, po padesátce už z něj vyrostl fotřík. Což vůbec neublížilo jeho charismatu a možná spíše přidalo na hloubce herectví. Jeho osamělý Petr je naprosto dokonalý. Popravdě, hned bych si ho vzala domů a snažila se mu pofoukat všechny bolístky na duši. Což by si zasloužili i Martin s Čendou. Jenže pro ty by už nebylo místo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Hledání dávných pout končí tímto poznáním. Byť se dozvídáme, že hlavní hrdina až tak sám není, vzpála v něm touha hledat mládí. Škoda jen, že autoři si více nevyhráli s postavami kamarádů (Brodský, Prachař), jež mohly vnést více dramatu či humoru. Jejich přátelství vznikalo ve velice pohnuté době za dramatických okolností. Příběh mi připomněl Lístek do památníku (TV film) (1975). ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo v Prahe, Brne, Dobříči a Beskydoch. (dyfur)

Reklama

Reklama