Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vilma Cibulková a Oldřich Kaiser v komedii o tom, jak je snadné uvést manžela v pochybnosti. Scenáristka Jana Knitlová napsala svůj scénář Hodiny od Fourniera na motiv z povídky Guy de Maupassanta Neužitečná krása. Fabule je velmi jednoduchá. Hraběcí pár manželů Mascaretových má již sedm krásných potomků. Kolize nastane ve chvíli, kdy se hraběnka vzepře dalšímu těhotenství. Celkem jednoduchou lstí zbaví hraběte jeho jistoty otcovství, čímž zmrazí jeho nové dobyvačné útoky. Hrabě si prožije své peklo pochybností, muka žárlivosti, hraběnka zase smutek samoty a obavy o budoucnost manželství. Scénář nestraní ani mužskému ani ženskému pohledu. Mascaretovi jsou v podání Vilmy Cibulkové a Oldřicha Kaisera manželé plní vitality, chuti a síly bojovat a obhájit si svůj prostor a místo na slunci, to, že se nakonec sejdou v jedné posteli – stejní a přitom tolik jiní – je důkaz, že jejich manželská bitva nemá ani vítěze ani poraženého.
Esprit inscenace vytváří jak režijní vedení herců (režie Jiří Chlumský), tak pár neobvyklých triků (kamera Martin Kubala), skvělá dekorace architekta Borise Moravce i krásné kostýmy Ireny Greifové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem "nudu od klasika", ale nepotvrdilo se. Nadčasový příběh, který by se mohl stát klidně v současnosti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi potěšující (a pro někoho možná podnětná:)) úsměvná inscenace s obzvlášť atraktivní Vilmou Cibulkovou. Rozhodně příjemně strávené tři čtvrtě hodiny. ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších nejlepších filmů s Oldřichem Kaiserem. 🤍 Ten film mě vtáhl do děje hned na začátku a bylo hrozně zvláštní a zároveň skvělý pozorovat Oldřicha Kaisera zase v jiné roli, než komediální. Vypadal permanentně děsivě, naštvaně, byl skvěle agresivní, v druhou chvíli přepnul do „milého a hodného muže“, prostě slast pro oči. ✨👀✨ Ten nadčasový příběh je vlastně schopen se stát i v současné době. - Oni se v jejich manželství tak nenáviděli, až se milovali. Zároveň nesmím zapomenout podotknout skvělé herecké nasazení Vilmy Cibulkové, která svoji roli Hraběnky ztvárnila výborně. Karel Roden spolu s Jiřím Lábusem jakbysmet. Jen moc nerozumím tomu, proč film vůbec neopakují, je to zcela zapomenutý snímek, který si to ale svojí kvalitou rozhodně nezaslouží. 🔝 Takže pokud máte rádi Oldřicha Kaisera jako lehce agresivního manžela, Vilmu Cibulkovou s pistolí nebo Karla Rodena s ✨dlouhými vlasy✨, doporučuju! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příjemná konverzační komedie na věčné téma partnerského soužití mužů a žen, aneb jak jeden majetnický samec o sebejiistotu náhle přišel...Celkový dojem: 65 %. Cibulková lepší (protože přirozenější) Kaisra. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka. Zpracování kvalitní předlohy s velmi dobrým obsazením. Cibulková byla vždycky úkaz, tady je navíc ještě velmi mladá a hodně moc jí to tu sluší. Kaiser v pro něj ne plně obvyklé roli také skvělý jako obvykle. Dobrá hudba. Mrňavej Lexa Bůček. A kdykoliv od té doby slyším píseň Proč lásky potěšení jen chvíli delší není, vzpomenu si na tuhle výbornou inscenaci. ()

Galerie (5)

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama