Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byt ve starém domě obývá početná rodina: manželé (F. Hanus a S. Zázvorková) se třemi dcerami, z nichž jedna tu bydlí i s manželem a dítětem. Mladí chtějí vlastní byt, matka, která celou rodinu až nevybíravě diriguje, chce stávající byt vyměnit za větší. Ve chvíli, kdy chce zeť (J. Vala) ukázat bytové komisi družstva byt v co nejhorším stavu, matka umělý nepořádek horečně uklízí, protože zároveň přicházejí další zájemci o výměnu. Zmatky vrcholí… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná sociálna komédia zo života dvojgeneračnej rodiny, ktorá sa musí tlačiť v jednom byte. Snaha pani Kučerovej výborne stvárnená Stelou Zázvorkovou, o výmenu bytu za väčší sa nestretáva u ostatných členov rodiny s pochopením. Manžel je pod papučou a hádkam sa vyhýba taktickým pritakávaním. Dcéry sa snažia osamostatniť ale otvorene odporovať matke sa však neodvážia. Preto sa snažia vybaviť vlastný byt. Ich snahy vyvolávať dojem nezvládnuteľných problémov prostredníctvom hádok je úsmevná, rovnako rôzne iné finty ako zakryť problémy pred záujemcami o výmenu bytu zámenou so susedkou či zapôsobiť na komisiu. Komickú atmosféru však narúša reálnosť problémov, s ktorými sa jednotliví členovia musia zaoberať. Herci sú dobrí aj keď sem tam cítiť zaváhanie. 65% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden byt a v něm vládnoucí matka Stella Zázvorková, její muž František Hanus, jejich tři dcery Daniela Kolářová, Alena Vránová, Jaroslava Obermaierová, zeťák Jiří Vala a malej vnouček Péťa. Dohromady 7 lidí. A takovej rachot a brajgl jakej dělají, to je neuvěřitelná palba!! Naprosto perfektně zrežírovaná crazy komedie Antonínem Moskalykem, ten dokázal s velikým přehledem ukočírovat jakejkoliv žánr. Ostatní postavy, které se přidávají jen zvyšují komičnost situace. Fakt mazec a tentokrát mě strašlivě bavila Daniela Kolářová jako nejmladší dcera a její neustále vyřehtaná a vysmátá tvář, která se hihňala snad všemu, jako by byla pořád zhulená. A navíc je tady neskutečně sexy! ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Obsazení je vskutku hvězdné, a v tehdejší době to nebyl zdaleka jediný film ohledně bytové problematiky. Vlastně jich na podobná témata byla natočena celá řada. Nicméně tenhle je přeci jen v něčem specifický. Dvojitá schůzka slibuje docela komediální zápletku, místo toho je celý film spíše ukřičený. Tak jako tak se v rodinných hádkách jistě najde celá řada rodin. Matka, která chce pomáhat, dcery, které si to chtějí dělat po svém, naši rodinu bych v tom našel také. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taky takový bugr u nás v domě dělala jedna rodina, ale v jejich případě vůbec nešlo o žádnou výměnu bytu.Hádali se pak vyváděli. Bylo jich taky jako psů. Pak se přestěhovali někam za Prahu. Lituju jejich sousedy. Herecké obsazení bylo příjemné, ale nejvíce to celé zachraňuje Stella Zázvorková jako hlava rodinného klanu. Hezky propletené. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víš ty třeba, co to je dneska vařit pro tři lidi ?? To je horší než vařit pro pět !!" ;) Nejsem si až tak úplně jistý, kde se v případě téhle crazy taškařice v lehce ošuntělém černobílém kabátku vlastně stala chyba, že jsem se spíš než bavil či dokonce naopak nudil, divil, jak moc mě Klícka rozčiluje !! Autor povídky, uznávaný Pavel Hajný, který se rovněž ujal scénáře, spojil síly s naší režisérskou legendou Antonínem Moskalykem, jehož záležitosti se vždy vyznačovaly roztomilým nevtíravým humorem, jímž byly orámovány i vyloženě dramatické kousky a po němž zde není ani stopy, vše komické tu totiž působí nesmírně křečovitě a uměle, a tak jeden nestačí žasnout, jak neuvěřitelně ukřičenou inscenaci to tihle dva pánové slátali !! Jistě je fakt, že hlavní zápletka příběhu rodiny toužící po větším bytě motající se kolem jistého bodového systému bytového družstva, prostě s léty musely ztratit na zajímavosti a vlastně i srozumitelnosti, nicméně v tom bych problém nehledal !! V obsazení problém taky nevidím, protože až na výjimky potvrzující pravidlo v čele s prkenným, ačkoliv zde ještě ne tak moc, Jiřím Krampolem tvůrci obsadili snímek velmi silnými hereckými jmény, především Stella Zázvorková si zde svoji roli tchyně a matky opravdu užívala, přičemž své postavě dodala maximální věrohodnost a lidskou tvář, ani Jiří Hrzán jako nápadník Honza Hloušek, jo, tak tohle příjmení jsem si nemohl odpustit, určitě nezklamal..;) Naprosto nesnesitelná mi však přišla Daniela Kolářová jako Vendulka Kučerová, která se buď šíleně směje naprosto iritujícím smíchem nebo usedavě pláče, při jejích výstupech jsem měl skutečně chuť odejít od obrazovky !! Na podobných křečovitých a nezdůvodnitelných přehrávkách mi skutečně nic zábavného nepřipadá !! Když Kolářovou Zázvorková peskuje se slovy: " Neřechtej se pořád jako ty kobyly v Chuchli !!", nemůžu než souhlasit, přičemž právě tato replika jasně dokládá, že ani dialogy nepatří k těm nepovedeným, bohužel však scénář prostě selhává jak po stránce věrohodnosti, tak i po stránce únosnosti šíleného, navíc místy opravdu nudí rozhodně i dík velmi špatnému timingu.. Ani hudební složka léty osvědčeného Luboše Fišera mě zrovna nenadchnula, stejně jako celý film je to taková na první pohled hezká klícka, jen ten pták uvnitř jaksi chcípnul.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Na filmu se podílel architekt Jan Zázvorka, bratr Stelly Zázvorkové, která hrála ve filmu hlavní roli. (M.B)

Reklama

Reklama